Kad ste tako sigurni zašto samo ne shortate S&P500 i zaradite brdo milijuna?
Ja ne bih stavio niti lipe da će pasti ali niti da će rasti. Prevolatilno. Preludo. Nitko ništa ne zna.
Jedino sam siguran da ne želim imati veze sa turizmom i zračnim prometom.
With VIX Hitting 50, The Fed Must Now Step In Or A Catastrophic Crash Is Inevitable
https://www.zerohedge.com/markets/vix-hitting-50-fed-must-now-step-or-catastrophic-crash-inevitable
“- U padu je cijela Europa, na razini 50-60%, no Hrvatska bilježi i lošije brojke, moguće kao posljedica blizine Italije u kojoj je promet manji za čak 90%. Hrvatska je tako među najjače pogođenim zemljama ovog dijela Europe, a pad se jednako odnosi i na avionske i na automobilske putnike. U ovoj fazi putnicima više nije dovoljno da se klone velikih aerodroma, nego se boje mogućnosti da će u nekoj zemlji završiti u karanteni – doznajemo od stručnjaka iz branše.
Posebno zabrinjava činjenica što se pad prometa prema Hrvatskoj bilježi s većine emitivnih tržišta o kojima ovisi naša zemlja pa naš sugovornik tumači da je pad prometa iz Njemačke ovih dana dosegnuo 45 posto, promet iz V. Britanije u padu je za 54 posto, Francuska je na 65-postotnom padu, a Skandinavija na 70 posto manjem prometu.
Čelnik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić potvrdio nam je da je trenutno booking za glavnu sezonu, kao i postsezonu uglavnom stao, a što bi na domaći turizam moglo imati posljedice jer su veljača i ožujak obično mjeseci u kojima se odradi najveći dio bookinga.”
7.3.2020. u 9:45 Jutanji list
Vidimo da je u Kini Corona već gotova, tek nekoliko novih slučaja u zemlji s više od mlrd.ljudi!
Proljeće je stiglo i virus će naglo nestati i u Italiji i u cijelom svijetu.
Zato kupovati dok se bude nudilo po ovim cijenama, za mjesec dana će cijene već opet biti na razinama prije Corone.
Ovo je bila prilika za zaradu kakva se rijetko javlja i koja se ne propušta!
Kriza se tek izgleda zahuktava.Jako lose za biti u dionicama.
Ovo nisam nikada vidio?Cak je i ASX -5.5%.
After trading session in USA ,sve dolje oko 5%???
Ovo jos nisam dozivio na azijskim burzama.Sve “padaju kao kamen”.Od -5% pa sve do -8%!
Nakon uvodenja karantene u sjevernoj Italiji (preko 16 miliona stanovnika) i pada nafte preko 28.5 % ,mislim da ce EU i USA strahovito pasti.
nije ništa gotovo, tek je počelo…kinezi su disciplinirani i društvena svijest im je vrlo visoka dok u eu toga nema, samo ja i pare, za pare i rođenu mater samo da meni bude dobro…velika je to razlika, biti okupljen u funkcionalnu društvenu zajednicu ili održavati sustav pogodovanjem, tj kupovanjem raznih kategorija tokom godina duboko raslojenih i zavađenih birača…
…ovaj premarket je strašno za gledati,…dionice sa dobrim fundamentima će se kad tad vratiti ali ne bi volio biti u koži onih u stečajušama i kockarnicama