da, da… strašni analitičari.
FED upravo srezao kamatnu stopu 0.5%… indexi odmah narasli 1-2%.
Ako je netko bio short, gadno je stradao. Vjerojatno su takvi genijalci i bili short…
FED upravo srezao kamatnu stopu 0.5%… indexi odmah narasli 1-2%.
ne znam gdje ti gledas ali USA je opet u krvi do koljena,a noćas/sutra će povući sve ostale burze! tko je nasjeo na ovaj bull trap ostat ce bez gaca sutra
Indexi u USA su na oko -3%,a ne u plusu.Rezanje kamatnih stopa nije bas nesto pomoglo.
u USA tonu preko -2%…sutra sljedi potop u svijetu i kod nas…najgore bi moglo biti na OPTE gdje će spojiti negativan efekt pada svjetskih burzi i sumnjivog prolongiranja natječaja do 18.03.!
U Tajlandu izdali obvezni nalog da svatko tko putuje iz Italije,Francuske,Njemacke itd. u Tajland obavezno mora u karantenu 14 dana!!!!I putnike iz hrvatske mogu takoder zadrzati u karanteni.Uzas.Quatar airways ,Etihad i drugi niz kompanija uopce ne prometuje sa Tajlandom , Tajland ima puno manje zarazenih nego Italija i daleko manje mrtvih.Veci broj drzava je na listi.Tko ce uopce putovati sada???
STRAŠAN POTOP.
Ako zanemarimo OPTE koja je škovaca, index pao velikih 0.01%.
Gospodarstvo Eurozone ubrzalo u veljači pored koronavirusa, RBA i FED snizili kamatne stope jučer. Danas i BOC… idući tjedan bi mogli i ECB.
Teška vremena.
Koronavirus uzeo 3200 života, proljev 1.6 milijuna.
Ne šalim se, više ljudi umre od proljeva nego li od većine obvh bolesti… možda bi trebali o utjecaju proljeva na indexe pričati i razmišljati. Možda da Index stavi brojčanik 🙂
Jedino me čudi što turisti ne rone. Oni će biti najviše pogođeni. Čak neki i rastu. Mašala.
Nebitno je nazalost za trziste kapitala od cega se vise umire.Bitna je percepcija ljudi i medijsko pracenje.Susjedna zemlja Italija je medu 2-3 najpogodenije drzave svijeta,a granici sa Hrvatskom i jako je blizu Istre najpogodeniji sjeverni dio.U Hrvatskoj ima takoder za sada 10 oboljelih.Nema dileme da ce turizam biti jako pogoden.
Kad je bio SARS, turizam i zrakoplovne kompanije u svijetu su bile teško pogođene. Nije ni HR zaostala. Zato me čudi percepcija ljudi kojima je i dalje turizam vrhunac ulaganja.
Danas Ameri rasli, u ovom trenutku, gotovo 3%. Dosta pozitivne vibracije vanka.
Nitko to neće prenijeti. Ali čim padne, evo hrpa ekipe.
Osobno sam uložio prošlih dana na ZSE nešto jer mislim kako ima super prilika. Turizam izbjegajem u širokom luku.
A vrhunac gluposti će biti Splitska Ultra. Ako to ne proširi koronu diljem lijepe naše, ništa neće.
Venture firm Sequoia is sounding the alarm about the economy again as coronavirus spreads
https://www.cnbc.com/2020/03/05/sequoia-capital-alerts-companies-about-coronavirus-economic-fallout.html
”In 2008, in the middle of the most recent economic recession, prominent Silicon Valley venture capital firm Sequoia Capital advised its portfolio companies about how bad things were, in a presentation called “R.I.P. Good Times.” Now the firm is sounding the alarm again, telling founders and CEOs of its portfolio companies to prepare for worsening conditions.”