Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da, da… strašni analitičari.

FED upravo srezao kamatnu stopu 0.5%… indexi odmah narasli 1-2%.

Ako je netko bio short, gadno je stradao. Vjerojatno su takvi genijalci i bili short…

Seeker, 03.03.2020. u 16:48

FED upravo srezao kamatnu stopu 0.5%… indexi odmah narasli 1-2%.

ne znam gdje ti gledas ali USA je opet u krvi do koljena,a noćas/sutra će povući sve ostale burze! tko je nasjeo na ovaj bull trap ostat ce bez gaca sutra

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Seeker, 03.03.2020. u 16:48

Indexi u USA su na oko -3%,a ne u plusu.Rezanje kamatnih stopa nije bas nesto pomoglo.

u USA tonu preko -2%…sutra sljedi potop u svijetu i kod nas…najgore bi moglo biti na OPTE gdje će spojiti negativan efekt pada svjetskih burzi i sumnjivog prolongiranja natječaja do 18.03.!

https://net.hr/danas/hrvatska/u-svijetu-sve-vise-zarazenih-koronavirusom-u-italiji-vec-80-smrtnih-slucajeva-u-indiji-testirali-15-talijana-svi-su-pozitivni/

Ignore: KressoM, delux

U Tajlandu izdali obvezni nalog da svatko tko putuje iz Italije,Francuske,Njemacke itd. u Tajland obavezno mora u karantenu 14 dana!!!!I putnike iz hrvatske mogu takoder  zadrzati u karanteni.Uzas.Quatar airways ,Etihad i drugi niz kompanija uopce ne prometuje sa Tajlandom , Tajland ima puno manje zarazenih nego Italija i daleko manje mrtvih.Veci broj drzava je na listi.Tko ce uopce putovati sada???

STRAŠAN POTOP.

Ako zanemarimo OPTE  koja je škovaca, index pao velikih 0.01%.

Gospodarstvo Eurozone ubrzalo u veljači pored koronavirusa, RBA i FED snizili kamatne stope jučer. Danas i BOC… idući tjedan bi mogli i ECB.

Teška vremena.

Koronavirus uzeo 3200 života, proljev 1.6 milijuna.

Ne šalim se, više ljudi umre od proljeva nego li od većine obvh bolesti… možda bi trebali o utjecaju proljeva na indexe pričati i razmišljati. Možda da Index stavi brojčanik 🙂

Jedino me čudi što turisti ne rone. Oni će biti najviše pogođeni. Čak neki i rastu. Mašala.

Seeker, 04.03.2020. u 16:37
STRAŠAN POTOP.

Nebitno je nazalost za trziste kapitala od cega se vise umire.Bitna je percepcija ljudi i medijsko pracenje.Susjedna zemlja Italija je medu 2-3 najpogodenije drzave svijeta,a granici sa Hrvatskom i jako je blizu Istre najpogodeniji sjeverni dio.U Hrvatskoj ima takoder za sada 10 oboljelih.Nema dileme da ce turizam biti jako pogoden.

Kad je bio SARS, turizam i zrakoplovne kompanije u svijetu su bile teško pogođene. Nije ni HR zaostala. Zato me čudi percepcija ljudi kojima je i dalje turizam vrhunac ulaganja.

Danas Ameri rasli, u ovom trenutku, gotovo 3%. Dosta pozitivne vibracije vanka.

Nitko to neće prenijeti. Ali čim padne, evo hrpa ekipe.

Osobno sam uložio prošlih dana na ZSE nešto jer mislim kako ima super prilika. Turizam izbjegajem u širokom luku.

A vrhunac gluposti će biti Splitska Ultra. Ako to ne proširi koronu diljem lijepe naše, ništa neće.

Sad slijedi pad,,, gledajte ameriku i eu iduca 2,3 tjedna,, pada sve još 10 do 20%

Ode DJIA na -3,19 % trenutno.

Ogromne flutuacije cijene indeksa zadnjih tjedana.

Venture firm Sequoia is sounding the alarm about the economy again as coronavirus spreads

https://www.cnbc.com/2020/03/05/sequoia-capital-alerts-companies-about-coronavirus-economic-fallout.html

”In 2008, in the middle of the most recent economic recession, prominent Silicon Valley venture capital firm Sequoia Capital advised its portfolio companies about how bad things were, in a presentation called “R.I.P. Good Times.” Now the firm is sounding the alarm again, telling founders and CEOs of its portfolio companies to prepare for worsening conditions.”

New Report

Close