Evo odgovora Trumpa: Now the Fed can show their stuff!
Kinezi su već prije najavili da će morati uvesti protumjere na nove tarife.
Ništa novo.
Sve će to biti riješeno, Trump ide na izbore i može dobiti samo ako sve u Usa bude u redu.
Ovo su samo predstave, ništa bitno.
Ništa novo.
Ali Ameri prodaju. Njima je novo ali nama ništa novo.
Mi sve znamo.
Kao što sam napisao,ovaj Kineski potez nije baš nikakvo iznenađenje,čak i prilično benignih 5% na naftu,ništa posebno,očekivano za naftu jer Kina ni nema baš previše USA proizvoda za carinjenje.
Opet,morali su pokazati zube Trumpu.
Ono što će USA puno izgubiti je LNG koga imaju na bacanje a Kina je nezasitna i u ovom pogledu,drastično su reducirali uvoz iz USA.
Po ovim protumjerama Kine se jasno vidi da su potpuno nemocni i da nemaju prakticno nikakve snage za ozbiljnije suprotstavljanje SAD-u u “trgovinskom ratu”!
Trump traži od najvećih američkih kompanija da nađu alternativu za kineze.
Ode S&P500 1% u podrum… sad samo čekam kako su i to svi očekivali. Kako je sve ok.
Kako da ne.
Samo je velika kozmička slučajnost da na svaku vijest iz Kine bude veliki crveni candle nakon čega se nastavi pad…
Samo za Djubetara:
U.S. stocks traded lower Friday after Federal Reserve Chairman Jerome Powell reiterated that the central bank will act “as appropriate” to sustain the economy, in a speech that also blamed trade policy for much of the global economic slowdown.
Market je 100% uračunao smanjenje kamata a Powel jw bio “neodređen”,dovoljno za zaron.
Da… i tada su bile -0.2%… sada su -1.2%.
Gledajte malo bolje Tržište.
Ili ako želite naučiti, pogledajte kad je Trump tweetao (sat, minut) te zatim nađite chart i pogledajte što se dogodilo.
Ovako iznosite krive i zastarjele informacije.
P.s. znam sa sigurnošću jer sam nesretno shortao 3 njemačka Bund-a koji sekund prije…lijepo sam popušio tu.