Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po meni,klasicni obrazac kretanja Indexa prema recesiji.Pad Dow J. 800 ,pa rast 200-300,pa pad 400 itd.Dakle DOW,NASDAQ,S&P na tjednim razinama konstantno dolje.
Njemacka je lose ,Italija vec u recesiji,EUR pod velikim pritiskom,itd.
Predvidam DOW do 10 mjeseca na razini oko 2300,a onda ce se "stvari prelamati"!

jedno je recesija drugo krš i lom iz 2008

ameri bi sebi i svijetu učinili uslugu da skliznu 20 posto i ohlade malo glavu

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Po meni,klasicni obrazac kretanja Indexa prema recesiji.Pad Dow J. 800 ,pa rast 200-300,pa pad 400 itd.Dakle DOW,NASDAQ,S&P na tjednim razinama konstantno dolje.
Njemacka je lose ,Italija vec u recesiji,EUR pod velikim pritiskom,itd.
Predvidam DOW do 10 mjeseca na razini oko 2300,a onda ce se "stvari prelamati"!

U pravu si i nisi.

Vrlo slična situacija je bila 2015 i 2016 g,ali gospodarstvo je izbjeglo recesiju,a onaj tko se tada usudio kupovati dionice ostvario je dvoznamenkaste(pa i više) prihode.
Ray Dalio lijepo kaže 40% da će biti recesija,slažem se sa njim.
A ti ćeš svakako jednom biti u pravu,ako ne ove onda sljedeće godine…ili one nakon…

"Only dead fish swim with the stream"

Za sve one koji se nadaju da će u 100% cashu dočekati slom marketa,kupiti na dnu ili blizu,neka zaborave.
To se ne dogodi u 99% slučajeva.

@Bigfoot
Kada sam ja to naveo da ce recesija u USA biti ove godine?Nikada,niti to mislim.
Za 2020 da,mislim da ce doci do recesije u USA.
No jos jednom,to nece znaciti burzovni krah i pad indexa 80-90% vec vjerovatno korekcije ne vece od 30-40%,a to je velika razlika,zar ne?
Za Njemacku vec nisam siguran da do recesije nece doci vec ove godine.

@Bisakovi

Nije toliko bitno kad si rekao/nisi da će biti recesija,ti,ja ili netko deseti.Pokušavam napisati da to nitko ne zna i da uvijek treba biti izložen i dionicama,cashu,itd…sukladno riziku povećavati ili smanjivati udio u portfelju.
Osobno zadnjih tjedana kupujem dionice kako market pada,ne toliko američke jer su većinom skupe,svjestan sam da je moguće da lovim noževe,ali nikad nisam previše izložen,kod odbijanca uvijek nešto prodam.
Neki marketi tipa EU,UK,emerging,metali,već su zaronili tih 20,%,30% i više ako gledamo vrh iz 2018,USA se još drži,do kad vidjet ćemo,ali ako oni padnu sve još ide dolje.

Ekonomisti očekuju recesiju već 2020. ili 2021. godine

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

http://novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Ekonomisti-tvrde-da-nam-se-crno-pise-Nova-recesija-stize-2020.-ili-2021.

čak i ovaj socijalistički pamflet koji sanja svjetske recesije prenosi mišljenje da secesija stiže godinu dana kasnije nego se predviđalo, dakle 2021… tu bih i ja mogao prihvaćati tezu da ide recesija.. ali tek 2021.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/next-recession-trump-survey-shows-most-economists-predict-downturn-2021-2019-8-1028456445?utm_campaign=browser_notification&utm_source=desktop

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Hm,ako 70 % ekonomista misli da će recesija biti 2021 možemo sa priličnom sigurnošću tvrditi da se to tada neće dogoditi.

Govoreći o Kini i tamošnjem gospodarstvu,ono što pratim od FI Kineskih ADR dionica svi su do sada izbacili odlična izvješća.

Iskreno,više me brine EU ekonomija od kineske.

Kina je smanjila kamatne stope da dodatno boosta ekonomiju, kao da rast od 6 % nije dovoljan 🙂
i kao Kina je u banani

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

The PBOC’s benchmark one-year lending rate stands at 4.35%, and it hasn’t changed since October, 2015. The new LPR will be set Tuesday, and subsequently on the 20th of each month. It will become the benchmark for banks to price new loans.
“The reform indicates the central bank is trying to tackle a more fundamental issue — making it easier for lower rates to pass through to corporate borrowers,” said Hao Zhou, senior China economist for Commerzbank in Singapore.
Ken Cheung Kin Tai, chief Asian foreign exchange strategist for Mizuho Bank in Hong Kong, described the reform as “a bold step.” He said it showed that the Chinese central bank wants to join the global easing camp, especially after recent disappointing economic data.
News of the change boosted Chinese markets. Hong Kong’s Hang Seng index staged its biggest rally in two months, gaining 2.2%. The Shanghai Composite index also ended up 2.1%, its strongest gain in seven weeks.
Markets will be watching closely on Tuesday to determine the magnitude of the economic boost, Cheung added.
https://edition.cnn.com/2019/08/19/investing/china-interest-rate-cut/index.html

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

New Report

Close