U trenutku kad sam postao Nasdaq je bio +0.55%, ali nije ni bitno. Hvala na ispravku, drago mi je da ima ljudi kao ti koji revno bdiju nad svakim mojim postom.
Koliko je ono DOW porastao od prosle godine za Bozic kada si rekao da se sve rusi?
Mislim oko 17%…naravno, ispravi me ako grijesim :-)))
a koliko su narasli tvoji brodari…evo…ja ću ti reći…
da si ju kupio ATPL između Božića i NG 2017…to si mogao učiniti po 620 kn po dionici…a koliko danas vrijedi?
isto napravi i za ostale dionice iz brodarskog sektora vanka….
pa onda reci tko je pogriješio u svojim prognozama….lako za mojih promašenih 17%…
ti nama napiši koliko su oni u gubitku koji su kupovali brodare krajem 2017….i slušali tebe i ekipu kako ide sjajna 2018. i još sjajnija 2019. godina za brodare…
U trenutku kad sam postao Nasdaq je bio +0.55%, ali nije ni bitno. Hvala na ispravku, drago mi je da ima ljudi kao ti koji revno bdiju nad svakim mojim postom.
Koliko je ono DOW porastao od prosle godine za Bozic kada si rekao da se sve rusi?
da si ju kupio ATPL između Božića i NG 2017…to si mogao učiniti po 620 kn po dionici…a koliko danas vrijedi?
pa onda reci tko je pogriješio u svojim prognozama….lako za mojih promašenih 17%…
ti nama napiši koliko su oni u gubitku koji su kupovali brodare krajem 2017….i slušali tebe i ekipu kako ide sjajna 2018. i još sjajnija 2019. godina za brodare…
[/quote]
Tko je kupio ATPL u proljeće 2016. po 100 kn sada je u plusu 400%
A gdje vi to gledate? Koliko vidim u minusu su završili i danas.
https://www.bloomberg.com/markets/stocks/world-indexes/europe-africa-middle-east
[/quote]evo ovdje… izgleda da si daltonist https://www.teletrader.com/
[/quote]
Koliko ja vidim europske burze su jučer završile u minusu.
Očito Vam ne radi telactrader.
[/quote]evo na vašu radost burze okreću u crveno. vašoj sreći nema kraja.
[/quote]
Koliko se neki vesele padu burzi, čovjek bi pomislio da je moguće shortati dionice.
Nažalost, to kod nas nije moguće, pa se radi o dobro poznatom hrvatskom jalu.
Ako je meni crknula krava, lakše mi je ako susjedu crknu dvije (onda ću čak
biti i sretniji od njega). U što se pretvorila hrvatska burza…
[/quote]to se ekipa sa teme agrokor hrani trabunjanjima o secesiji i drugim bedastoćama… Oni su bili long na agriću kad tamo mega short, sad shortaju crobex a desit će se short squeez.
[/quote]
Vidim kod Vas dvojice veliku dozu nervoze. Vjerojatno izazvano dugotrajnim lošim ulaganjima na ZSE.
I kamikaza rekao si da ćeš otići s ove burze jer ne možeš zaraditi za burek.
I ne vidim u čemu je problem da vani burza pada nakon 7 godina što je rasla.
Vi imate neki fetiš na zeleno i uvjereni ste da bdionice (vaše) mogu samo rasti?
Odrastite dečki.
Vaše bljezgarenje na ovoj temi za nečiju zaradu je potpuno irelevantno.
I dalje Vam nije jasno zašto ljudi ne ulažu više na ZSE, a očito Vam neće biti jasno dok ne pogubite sve novce na ZSE.
Evo do ponedeljka i novog Twita možda Nek se raja veseli.
[/quote] Da, rekao sam da ću se maknuti ali tek kad odrade OPTE i ATPL ono što je OPTE već velikim dijelom napravila i ATPL samo dijelom… nakon toga ne vidim više nekih prilika iako sve se mijenja pa pomalo isplivavaju novi potencijali, VART i PTKM i još par njih… tako da tko zna možda ni ne odem tako skoro, pa samo na OPTE sam zaradio novi auto u samo 3 mjeseca… pomalo, biti će još prilika a gdje su prilike tu sam i ja.
[/quote]
[/quote]
Ispravak netočno navoda. Rast sa 100 na 400 kn je rast od 300%.
čekaj…sad smo govorili o Božiću 2017….i o tvom Marcusu i članku iz 2017…
sad ti okrećeš na 2016…
tko ju je kupio 2014…nije zaradio ništa…a 2008., 2009., 2010. da ne spominjem….
Poanta je jašite na valovima, tko ne zna procijeniti okretanje sentimenta na gore ili na dole nek ne trguje. Ovako generalizirati kad je tko u pravu nema smisla… cijene fluktuiraju pa tako i pozicije, nekad si noter nekad si vani.
[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]
a nego, treba uživati u životu a ne blejati u monitor,,, eventualno jednom bacit oko da vidimo ima li šta novo zanimljivo
Pa evo onda, jel ovaj porast cijene zlata u svim valutama dovoljno zanimljiv:
Vaš link … ?
^_^
Nisam katastrofičar po prirodi, no treba imat otvorene oči – čeka li nas napeta jesen?
Poziv na komentar je upućen svim ljudima dobre volje 🙂
Meni je interesantno što (vidljivo na 10Y pregledu) cijena raste čak i za JPY koja nije imala tolike oscilacije kao za USD/EUR nakon 2013.g.
[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]
kolega ni ja nisam katastrofičar, više sam optimist ali i realist, mrtav ladan rekli bi. Uvijek treba biti na oprezu, mislim da ovaj front kojeg su otvorile Kina i SAD nikako ne idu na ruku stabilnosti na tržištima i zapravo svaki tweet onog klauna može ih odvesti u bilo kojem smjeru i to nije dobro. Ipak mislim da će se nekakav kompromis postići a tržište će ga nagraditi konačnim bullom koji će trajati do nekog trenutka nakon novih izbora. U svakom slučaju ovo je barem za mene osobno bila odlična godina nakon onakve nikakve 2018… a očekujem vrlo zanimljivu jesen za HR TK čiji pozitivan smjer jedino može narušiti neki vanjski faktor, ponajviše kompliciranje stvari u odnosima Kina USA.
kolega ni ja nisam katastrofičar, više sam optimist ali i realist, mrtav ladan rekli bi. Uvijek treba biti na oprezu, mislim da ovaj front kojeg su otvorile Kina i SAD nikako ne idu na ruku stabilnosti na tržištima i zapravo svaki tweet onog klauna može ih odvesti u bilo kojem smjeru i to nije dobro. Ipak mislim da će se nekakav kompromis postići a tržište će ga nagraditi konačnim bullom koji će trajati do nekog trenutka nakon novih izbora. U svakom slučaju ovo je barem za mene osobno bila odlična godina nakon onakve nikakve 2018… a očekujem vrlo zanimljivu jesen za HR TK čiji pozitivan smjer jedino može narušiti neki vanjski faktor, ponajviše kompliciranje stvari u odnosima Kina USA.
Onaj “klaun” kako ga nazivate je nesumnjivo najveći američki predsjednik novog doba. Ne samo da su američki i svjetski indeksi na najvišim razinama u povijesti, već je u Americi također rekordna zaposlenost, u zadnjih 50 godina nije bilo tako malo nezaposlenih ljudi.
Nema sumnje da je Trump prije svega biznismen, a tek onda političar, i zato ga mediji ne vole. Trump je stao na stranu američkog radnika koji za njega glasa, i zato će Trump pobijediti i 2020-ete.
Taj klaun za razliku od prijašnjih klauna još nije pokrenuo nijedan rat. Možda zato neće dobiti Nobela za mir kao Barack Hussein Obama.
Taj klaun je prvi američki predsjednik koji je stao na tlo Sjeverne Koreje i rješava pitanje mira na dalekom istoku.
kolega Paulie meni je on čak i simpatičan, gledao sam ga na The Apprentice i još od tada mi je bio totalni car… ali da mi je malo i klaunast, je. Ako mu uspije ovo s Kinom skinut ću mu kapu do poda.
Nema sumnje da je Trump prije svega biznismen, a tek onda političar, i zato ga mediji ne vole. Trump je stao na stranu američkog radnika koji za njega glasa, i zato će Trump pobijediti i 2020-ete.
Koliko god bilo čudno, ali to je istina. Dakle 1 evidentan primjer: 1 US penzioner kojeg poznajem ima mirovinu 1.600 USD, žena negdje oko 1.400 USD.
Svaki mjesec oni izdvajaju svatko po cca 400 USD za zdravstveno osiguranje.
Dakle mužu ostane 1.200 USD,a ženi 1.000 USD.
S druge strane socijalni slučaj ima pokriveno besplatno zdravstveno osiguranje, a dobiva pomoć od države cca 900 USD mjesečno. Dakle skoro isto kao ova žena koja je radila 38.g.
To je napravio Barak Obama i to Trump ukida. To je samo 1 od primjera.
Nije ni čudo da US radništvo glasa za njega. Jer tko radi taj treba i imati.
Nadam se da ćemo 1 dana se ugledati na njih po mnogočemu.
Azija u plusu, a koliko vidim i DAX je +0,72%