Dobar članak na marketwatchu, tko je u stvari profitirao od poreznih olakšica u USA. I kako se desio bull, a nije od rasta GDP.
Mislim da je istina “negdje izmedu-u sredini”.Cinjenica je da su Trumpove porezne promjene bile podstrek “bull-u”,a isto tako da su bogati profitirali vise.
DAX danas raste preko 1% i od početka godine je porastao oko 10%!!!
Kad ćemo mi malo potegnuti, bar preko 1%?
@axel
Čim se riješi zaštita okoliša i socijalna pitanja.
@axel
Čim se riješi zaštita okoliša i socijalna pitanja.
možda oni ta socijalna pitanja uvode radi ulagača, kad ostanu bez gaća
Upravo sam poslusao na Bloomberg.com interesantan inteview sa fin. analiticarkom kineskog porjekla vezano za trgovinski rat SAD-Kina(zivi i radi u Australiji).Ona smatra da ce do nekakvog dogovora doci i da Kina mora vise otvoriti svoje trziste stranom kapitalu.Takoder smatra da je ponasanje Kine globalan problem ,a ne samo problem sa SAD-om.Ne mozes biti zatvoren za sve sto “dolazi izvana”,a koristiti koncesije koje si uzurpirao za svoj razvoj.Kaze da je to nedopustivo i da puno demokratskih drzava to ne prihvaca,a ne samo SAD.
to je i najveci problem.
Ne mozes zatvoriti svoje trziste, ucjenjivati strane kompanije, koristiti tude patente ucjenama i ocekivati da ces izvoziti vani sakom i kapom.
Kina ce ili popustiti ili pasti. Mislim da ce prije popustiti nego pasti jer ako padne vrlo lako da padne i komunisticka partija.
Najgore je ljudima kad nemaju, pa osjete kako je to kad imas i onda se opet vratis da nemas.
Ako se digne milijardu ljudi dzaba im bilo kakva vojska.
Kina se mora nauciti funkcionirati i poslovati u normalnom demokratskom drustvu inace ostala demokratska drustva nece poslovati sa tobom a to bi za Kinu bilo pogubno.
Donald Trump says trade deal must force ‘structural change’ to end China’s ‘theft of US jobs’
Talks with China must ‘end unfair trade practices, reduce our chronic trade deficit and protect American jobs’, he says in State of the Union address
President says before address that he plans to meet Xi Jinping this month
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/2185128/donald-trump-says-trade-deal-must-force-structural-change-end
The US and China are committed to reaching a trade deal by March 1 deadline, vows US Treasury Secretary Steven Mnuchin
‘If we can’t get to the deadline, it’s not because we haven’t worked around the clock,’ Mnuchin told CNBC
He is due to travel to Beijing next week for third round of talks
https://www.scmp.com/business/article/2185211/mnuchin-us-china-committed-reaching-trade-deal-deadline
Grassley hints tariffs may not be raised on March 1
Republican Senator Chuck Grassley said the United States plans to reach an “executive agreement” with China. The lawmaker was quoted by CNBC’s reporter Kayla Tausche on Wednesday after his meeting with Trade Representative Robert Lighthizer, who is going next week to Beijing with Secretary of the Treasury Steve Mnuchin to continue bilateral negotiations on trade, protection of intellectual property and the most populous nation’s structural reforms.
https://www.teletrader.com/grassley-hints-tariffs-may-not-be-raised-on-march/news/details/46665702
Aha u tome je caka zasto kolega Bisakovi mijenja misljenje i pocinje smatrati da ce doci do dogovora: mora osoba biti kineskoga porijekla da ga uvjeri u ono sta nas par ovdje njemu nagovjestava vec mjesecima
Upravo sam poslusao na Bloomberg.com i
nteresantan inteview sa fin. analiticarkom kineskog porjekla vezano za trgovinski rat SAD-Kina(zivi i radi u Australiji).Ona smatra da ce do nekakvog dogovora doci i da Kina mora vise otvoriti svoje trziste stranom kapitalu.Takoder smatra da je ponasanje Kine globalan problem ,a ne samo problem sa SAD-om.Ne mozes biti zatvoren za sve sto "dolazi izvana",a koristiti koncesije koje si uzurpirao za svoj razvoj.Kaze da je to nedopustivo i da puno demokratskih drzava to ne prihvaca,a ne samo SAD.
Aha u tome je caka zasto kolega Bisakovi mijenja misljenje i pocinje smatrati da ce doci do dogovora: mora osoba biti kineskoga porijekla da ga uvjeri u ono sta nas par ovdje njemu nagovjestava vec mjesecima
Upravo sam poslusao na Bloomberg.com i
nteresantan inteview sa fin. analiticarkom kineskog porjekla vezano za trgovinski rat SAD-Kina(zivi i radi u Australiji).Ona smatra da ce do nekakvog dogovora doci i da Kina mora vise otvoriti svoje trziste stranom kapitalu.Takoder smatra da je ponasanje Kine globalan problem ,a ne samo problem sa SAD-om.Ne mozes biti zatvoren za sve sto "dolazi izvana",a koristiti koncesije koje si uzurpirao za svoj razvoj.Kaze da je to nedopustivo i da puno demokratskih drzava to ne prihvaca,a ne samo SAD.
[/quote]
Opet niste dobro shvatili ,kolega.”Nekakav dogovor” implicira losije uvjete za poslovanje kineskih tvrki nego do sada.U tome je bit!!!Ili pojednostavljeno,ako hoce trgovati i dalje sa SAD-om,EU,Japanom,Kanadom i mnogim drugom kapitalistickim demokratskim drzavama,morat ce PLACATI koristenje intelektualnog vlasnistva ,pridrzavati se opcih uzanci i MORAT CE OMOGUCITI ravnopravan polozaj stranih tvrtki na svom teritoriju(ili barem znacajno poboljsati).To ce,po meni,za kineske tvrtke biti ogroman “udarac” i trosak kojega nisu imali do sada.Znate onu staru poslovicu “dok nekome ne smrkne,drugome ne svane”!
Za kinesku stranu nema dobrog dogovora,vec samo jako los ili samo los!