A nego kaj bi trebali? Kopati zlato valjda? Ne budite smijesni. Novac iz nule je jedini spas.
kaj ja znam dal bu ju kopal zlato ili ne jedino kaj znam je to da ga cro nema niti grama jer smo sve prodali pa je vjerojatno roha/vujčić stalno najbolji guverner
i drugo pa kaj se ljutite taj dolar/euro kad ništ nebu vredel buju zmislili novu valutu pa te gluposti pišu znalci vani na zapadu samo kad su govorili da će se printat novac ti su govorili da je to suludo
a kaj se nas tiče nama ne valja zlato pa nam ne valja štampanje love ali ja imam prijedlog nek si svijet zeme k sebi rohu/vujčića i mi bumo riješili sve svoje probleme.
Zna se ko može štampat novce do besvijesti, mi sigurno ne. Mislim možemo, ali onda nas čeka Venecuela scenarij. Ekonomija tako danas jednostavno funkcionira, nema drugog načina. Sve štima dokle god se proporcionalno novcu povečavaju i proizvedena dobra koja se mogu kupit s tim novcima. Mi naše kune možemo štampat, ali da bi kupili naftu ili avion ili banane moramo te naše kune pretvorit u dolar, euro, franak, yen…. Amerika kad odštampa svoj dolar kupuje svugdje po svijetu s tim papirom, ako neko ima neš protiv tu je ako treba i najjača vojska na svijetu da potvrdi njegovu vrijednost.
turbulentna godina ta analiza je izgledno jedina točna. hebiga
http://www.seebiz.eu/ozujak-bi-mogao-donijeti-potrese-na-svjetskim-trzistima/ar-188612/
Radi se o mogućem obnavljanju trgovinskog rata između SAD-a i Kine, te nevoljama zbog odlaska Velike Britanije iz Europske unije, planiranog za 29. ožujka. Ti događaji mogu ubrzati dolazak svjetske gospodarske recesije, koju mnogi ekonomisti očekuju za godinu dana. Sve je izvjesnije da će se Brexit dogoditi naprasno, bez dogovora, ali sukob Washingtona i Pekinga može se još obustaviti za pregovaračkim stolom.
U trgovinskom ratu SAD-a i Kine trenutačno traje primirje, postignuto početkom prosinca.
Američke vlasti dale su rok Pekingu da do 1. ožujka ponudi znatne ustupke kako bi se smanjio golemi deficit SAD-a u trgovini s Kinom. Ako dogovora ne bude, Washington će u ožujku carine na kineske proizvode povećati s 10 na 25 posto, te proširiti ih na robu u vrijednosti od dodatnih 200 milijardi dolara.
Prema pisanju američkih medija, Peking je ponudio Washingtonu da će za nekoliko godina potpuno izbrisati kineski suficit i uravnotežiti robnu razmjenu. Promatrači ipak nisu sigurni da će ta ponuda zadovoljiti SAD.
Tijekom sastanka u Davosu američki državni tajnik Mike Pompeo nazočnima je videovezom rekao kako je dogovor s Kinom ostvariv. Međutim, upozorio je kako za to nije dovoljna samo »poštena trgovina«, nego da Kina osigura »slobodna i otvorena mora«, kao »principe demokracije«. Promatrači se boje da će uz takve dodatne, političke zahtjeve Kini do dogovora Washingtona i Pekinga teško doći.
Kolega, batina ima dva kraja. Svi krvare i nikome ne odgovara dodatno zaostravanje. Pogotovo ne Trumpu pred izbore. To sto se postavljaju novi zahtjevi je pregovaracki folklor, bez toga ne ide.
Brexit kakav god da bude nece nista specijalno promijeniti. Vec je uracunat. A mozda ga ni ne bude. Sve je moguce.
Zabrinjavajući trendovi koji se odnose na Kinu,devizne rezerve se smanjuju zadnjih godina, a dug (debt/gdp)raste.Najnovije poticajne mjere će ovo pokazatelje dodatno pogoršati.
Braćo špekulanti pripremite se za volatilni tjedan;)
U utorak FI od APPLE,analitičari neki već dali buy preporuku jer je kao mnogo toga već uračunato u cijenu.
U sri ah FB i MSFT ,zatim AMZN i mnoge druge…
Veliki pad indexa u USA.Ocekuje se veci pad vrijednosti USD.
Cijena crude oil pala do sada danas 3.11%.
Gledam inflow stranih investitora u EM markets ponovno.
Pad cijene nafte ce uzrokovati veliki dodatni pad cijena dionica iz naftnog sektora.
Ceka nas velika volatilnost.
Ima li jos itko da vjeruje u daljnje dizanje kamata od strane Feda? Jer marketi ne vjeruju. Barem ne do debelo u drugu polovicu godine, dok se ne rasciste svi rizici akumulirani u zadnje vrijeme.
Mogu se sloziti da nas ceka velika volatilnost , meni osobno zbog te volatilnosti cca 25 % narastao ino portfelj kombinirano dionice i derivati od pocetka godine tj punih 28 dana.
Veliki pad indexa u USA.Ocekuje se veci pad vrijednosti USD.
Cijena crude oil pala do sada danas 3.11%.
Gledam inflow stranih investitora u EM markets ponovno.
Pad cijene nafte ce uzrokovati veliki dodatni pad cijena dionica iz naftnog sektora.
Ceka nas velika volatilnost.
Kao što sam predvidio.
Čim su se amerikanci dogovorili za isplate plaće (Trump pobjegao podvijenog repa od demokrata) odmah je počeo pad.
Što su uvalili dionica na ovim cijenama uvalili su.
Sada idemo opet 20 % niže.
Vidjeti ćemo onda da li će medvjedi opet prodati foru bikovima da smo došli do dna.
Ni bikovi nisu toliko brogati.
Kudlow: No permanent damage from shutdown
Regarding the trade negotiations with China scheduled for later this week, Kudlow said that the scope of the talks will be “the broadest and deepest” in the history of US-China relations. He added that the encouraging thing about the talks is that “everything is on the table,” and stressed that enforcement issues will very important during the talks.
https://www.teletrader.com/kudlow-no-permanent-damage-from-shutdown/news/details/46539789?internal=1
Mnuchin plays down trade talk expectations
United States Treasury Secretary Steven Mnuchin stated that there should not be any expectations that the United States and China will reach a deal during their upcoming trade talks, the South China Morning Post reported late on Monday evening.
Speaking at a White House press briefing, Mnuchin said that “we do have another 30 days after this, so my expectation is that we’ll make significant progress at these meetings, but I would just emphasize these are complicated issues.” The two countries have set March 1 as the deadline for their current round of negotiations. If a deal is not reached, the US could up tariffs on $200 billion worth of Chinese imports.
White House press secretary Sarah Huckabee Sanders also announced that US President Donald Trump will meet with Chinese Vice Premier Liu He on Thursday. She further stated that “President Trump is committed to achieving greater market access for US exports and better treatment for our farmers, ranchers and businesses.”
https://www.teletrader.com/mnuchin-plays-down-trade-talk-expectations/news/details/46541712?internal=1