@kokoda
Tvoj pogled je ispravan…imaš teleskop…imaš staklenu kuglu i vidiš DOW na 30k…svi ostali koji to ne vidimo smo kratkovidni…u pravu si…
Nastavi kokodakati…
Nemam ni teleskop ni kuglu. Ali imam ispravan pogled na dogadjaje oko sebe, tko ce povuci kakve poteze, sto je nuznost da se desi, a sto nije, a iznad svega imam moc razlucivanja bitnog od nebitnog, signala od suma. A to ti nemas.
Jbg.
Sve to zbrojeno daje Dow na 30k u zaletu nakon postizanja sporazuma i skidanja carina.
Nemam ni teleskop ni kuglu. Ali imam ispravan pogled na dogadjaje oko sebe, tko ce povuci kakve poteze, sto je nuznost da se desi, a sto nije, a iznad svega imam moc razlucivanja bitnog od nebitnog, signala od suma. A to ti nemas.
Jbg.
Sve to zbrojeno daje Dow na 30k u zaletu nakon postizanja sporazuma i skidanja carina.
Zanimljivo…isto sve to su imali oni koji su predviđali bdi na preko 2000…atpl na 600-700 kn itd…
A marcipan je reko…ništ od toga dečeci…vrijeme će pokazati…i pokazalo je i prokazalo…i opet će…
China on track for more growth, Vice-President Wang Qishan tells worried world elite in Davos
Pompeo also said he was optimistic that the trade talks would have a positive outcome, but there was “lots of hard work to do”.
..
Wang said he also was optimistic about China-US relations and the global economy.
“Since he [Pompeo] is an optimist, then possibly I am even more of an optimist than he is,” Wang said.
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/2183390/china-track-more-growth-vice-president-wang-qishan-tells
Jbg.
Što onda radiš na ZSE ? Da ja znam da će D&J s 24 000 na 30 000 ulagao bi u D&J, ne u ZSE.
Jbg.
Što onda radiš na ZSE ? Da ja znam da će D&J s 24 000 na 30 000 ulagao bi u D&J, ne u ZSE.
[/quote]
Zato jer nema love ni za ZSE, a kamoli za pušću bistru.
Zato tu kokodače.
To mu je najjeftinije i ništa ga ne košta.
China denies mid-level trade talks cancelation reports
Media reports regarding the cancelation of mid-level trade talks between China and the United States are not true, Beijing’s Commerce Spokesperson Ministry Gao Feng stated on Thursday, adding that the two countries are in close contact for the preparation of Vice Premier Liu He’s trip later in January.
The spokesperson added that Washington and Beijing intend to have in depth discussions regarding economic and trade challenges. Gao also confirmed that Liu He will be in the US on January 30 and January 31.
https://www.teletrader.com/china-denies-mid-level-trade-talks-cancelation-reports/news/details/46494956?internal=1
Trump: Talks with China are going very well
United States President Donald Trump insisted on Wednesday that the trade negotiations with China must produce a favorable arrangement for his country. “We’re doing great as an economy. They are doing not that well,” he told reporters in the Oval Office and said the US is “doing very well” in the talks.
https://www.teletrader.com/trump-talks-with-china-are-going-very-well/news/details/46488524?internal=1
Evo kina blokirala Microsoftovu trazilicu, unatoc tomu sto su iz Microsofta suradivali sa kineskim vlastima.
Kinu treba rastaviti na proste faktore, po cijeni globalne financijske recesije.
Kradu patente, kopiraju proizvode, onemogucavaju stranim firmama normalno poslovanje u svojoj zemlji nego ih ucijenjuju da prave nove firme kojima su polovica vlasnici kinezi, da bih ih isti ti kinezi nakon odredenog vremena pokrali…
Kinu treba dovesti u red i treba ih citav zapad blokirati jer desetljecima kradu tehnologiju od zapada.
Trgujuci zadnjih dana na nekim azijskim burzama,imam osjecaj kao da hodam po “minskom polju”!
Izlaze izvjesca i uglavnom nisu dobra.Uteg kinesko-americkog spora je velik i jako se osjeti kako u izvjescima tako i u trgovini.
Uskoro ce i izbori na Tajlandu nakon godina vojne uprave ,a to moze biti popraceno nemirima,zbog cega je i bila uvedena vojna vlast.Sve u svemu,jako interesantno i izazovno.
Saxo banka ,filijala u Singapore nam je poslala izvjesca vezano za ekonomska kretanja i perspektive u aziji,USA ,EM i EU.Neki od najvecih svjetskih fund managera komentiraju trzisna kretanja i ocekivanja i nije sjajno i obecavajuce.Sugeriraju nam da se ne izlazemo dionicama vise od 30% portfolia uz vrlo konzervativan pristup ulaganju.
Krali su jer su zaostajali dugo vremena za tehnoloskim silama,tj to je bila odavna direktiva vrha komunisticke partije kad su uvidjeli da su zajahali krivog konja (sovjete i komunizam umjesto kapitalizma), te su im cak amerikanci zadnjih cca 40 transferirali svoja znanstvena dostignuca i tehnologiju, obrazovali im studente koji su se vratili i maticne zemlje, dobroboljno bez ispaljenog metka sa kineske strane jer su ih smatrali zaostalim inferiornijim, meni se cini tj. mislim da su tu razliku zaostajanja nadoknaadili svojim lukastvom te da na osnovu tih ukradwnih tehnologija razvijaju svoju tehnologiju koja ce za cca 10 godina po meni biti naprwdnija od ikog drugog u svijetu
To da ce ih netko sad zaustavit je presmijesno
Trgujuci zadnjih dana na nekim azijskim burzama,imam osjecaj kao da hodam po "minskom polju"!
Izlaze izvjesca i uglavnom nisu dobra.Uteg kinesko-americkog spora je velik i jako se osjeti kako u izvjescima tako i u trgovini.
Uskoro ce i izbori na Tajlandu nakon godina vojne uprave ,a to moze biti popraceno nemirima,zbog cega je i bila uvedena vojna vlast.Sve u svemu,jako interesantno i izazovno.
Saxo banka ,filijala u Singapore nam je poslala izvjesca vezano za ekonomska kretanja i perspektive u aziji,USA ,EM i EU.Neki od najvecih svjetskih fund managera komentiraju trzisna kretanja i ocekivanja i nije sjajno i obecavajuce.Sugeriraju nam da se ne izlazemo dionicama vise od 30% portfolia uz vrlo konzervativan pristup ulaganju.
Prilično sam siguran da otprilike prva polovina godine neće biti ugodna,izvješća će biti lošija a reakcija marketa također vjerojatno negativna.
Kina jos uvjek zaostaje mnogo za tehnologijama zapada. Ne mogu se staviti u istu recenicu sa USA i zapadom.
Uspjeh nije napraviti mobitel, to danas svaka ozbiljna tehnoloska firma moze, samo skupis djelove i sastavis ga.
Danas je visoka tehnologija kreiranje djelova za te mobitele, od vrhunskih displaja pa do memorijskih cipova.
Dug je jos put pred Kinom da tehnoloski dostigne zapad, ali ako zapad dopusti kradju intelektualnog vlasnistva onda ce kina to definitivno za 10 godina dostici, ali ako zapad pokaze zube Kina bi mogla imati jak ovelikih problema.
Ja osobno mislim da Kinezi skrivaju pravo stanje sa njihovom ekonomijom, misljenja sam da oni usporavaju puno brze nego sto oni tvrde
I ja mislim da skrivaju pravo stanje u nekim podrucjima njihovog napretka ali obrnuto od vas, nisam pro kineski nastrojen samo pokusavam da realnije sagledam neke stvari i nadjwm motive koji nisu tako “očiti”
No dobro vidjeti cemo mislim vec 2025 kako se stvari odvijaju