Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još jedan …

The S&P/Case-Shiller Home Price Indices measures the residential housing market, tracking changes in the value of the residential real estate market in 20 metropolitan regions across the United States. These indices use the repeat sales pricing technique to measure housing markets. First developed by Karl Case and Robert Shiller, this methodology collects data on single-family home re-sales, capturing re-sold sale prices to form sale pairs. This index family consists of 20 regional indices and two composite indices as aggregates of the regions.
The S&P/Case-Shiller Home Price Indices are calculated monthly and published with a two month lag. New index levels are released at 9am Eastern Standard Time on the last Tuesday of every month.

www2.standardandpoors.com

evo i grafa …

I love the Smell of Profits in the Morning

Od početka mi je nejasna tzv MORGAGE kriza u USA.
Uspoređujući LTV u 7. mjesecu i 7. mjesecu 2007. nema nikakvih promjena osim u NY i NJ gdje je LTV porastao 0,1%.
Pravi uzrok krize je izmjena računovodstvenih standarda u USA.

Uspoređujući LTV u 7. mjesecu i 7. mjesecu 2007. nema nikakvih promjena osim u NY i NJ gdje je LTV porastao 0,1%.

Vaš link

LTV u Hrvata (kod nekih banaka) je 100%. Zamisli da kod nas počnu padati cijene nekretnina.

Ako uz pad cijena nekretnina ostaje isti LTV index znači da se za iznos pada cijene nekretnine smanjila i glavnica kredita tj da se krediti otplaćuju. Iz toga razloga nije mi sosve jasno to potenciranje krize hipotekarnih kredita.

a slušaj, svaki dan slušamo o otpisima banaka … bit će da puno njih ne vraća kredite, pa se oni otpisuju … možda i to utječe na LTV indeks …

gdje pratiš LTV indeks … šibni neki link …

a slušaj, svaki dan slušamo o otpisima banaka … bit će da puno njih ne vraća kredite, pa se oni otpisuju … možda i to utječe na LTV indeks …

gdje pratiš LTV indeks … šibni neki link …

Evo ti link i mapa!
Biblija subprime i Alt-A morgagea.
Vaš link

LTV u Hrvata (kod nekih banaka) je 100%. Zamisli da kod nas počnu padati cijene nekretnina.
[/quote]

Nas i njih u tom smislu ne možemo uspoređivati, pa ti ni LTV index nije mjerodavan.

Ostali uvjeti kreditiranja kod nas i kod njih prije nastanak krize su dva različita svijeta ( sudužnici, jamci, plaća).

Znaš da je uzrok krize u misli da će vrijednost nekretnine ostati ista ili rasti što jamči povrata kredita.

Sad su u stanju da je zajmoprimacima isplativije nekretninu jednostavno prepustiti banci, a ako banku to na zadovolji, kod njih postoji sjajan institut osobnog stečaja (bankrota).

mislim da je puno već problem šta su banke kasnije radile s tim kreditima i obveznicama oslonjenim na njih nego dal je stavrna cijena kuće 220 ili 190 000$ ove godine.

Source: FirstAmerican CoreLogic, LoanPerformance Data

[/quote]

Nas i njih u tom smislu ne možemo uspoređivati, pa ti ni LTV index nije mjerodavan.

Ostali uvjeti kreditiranja kod nas i kod njih prije nastanak krize su dva različita svijeta ( sudužnici, jamci, plaća).

Znaš da je uzrok krize u misli da će vrijednost nekretnine ostati ista ili rasti što jamči povrata kredita.

Sad su u stanju da je zajmoprimacima isplativije nekretninu jednostavno prepustiti banci, a ako banku to na zadovolji, kod njih postoji sjajan institut osobnog stečaja (bankrota).
[/quote]

je, a zamisli da iNDG šibne hrpu novih stanova na TOZovom placu …

pa cijena naglo padne … a ti uzeo kredit u omjeru 1:1, pa se Roha malo zaigra i devalvira kunu, pa umjesto da ti je rata 3.000,00 sad je 5.000,00 …

najviše subprime na floridi i u kaliforniji (kontam sirotinja došla, pa udri po jeftinim kreditima)

prosječna kamatna stopa 8,55 (na subprime)

New Report

Close