Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://tradingeconomics.com/united-states/stock-market

Kao sto rekoh, eh, takav sam po cijelom tijelu, nista izgleda ni od daljnjeg dizanja kamata.
Znaci 2:0 za mene.
Jos samo dogovor dviju sila uz povratak na stare razine i to je onda to.:-)

Da se razumijemo, ne ulazem u USA jer nisam dovoljno pametan za to.:-)
Ne znam sto bih kupio.
Ali vidim da od ponora nema nista. I to mi je jedino bitno, zasad. Zbog stanja ovdje.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

ljudi moji, pustite se daily analiziranja usa, to će vam samo ispizdit mozak…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Danas je jasno vidljivo da ZSE nije pratio azijske i europske burze.Stovise,index je pao,a ne rastao.
Ocito da su za pad indexa “krivi neki drugi razlozi”,tako da ne znam otkuda taj silni trenutni optimizam i euforija?
Za USA su zadnji podaci o zaposlenosti bitni prije svega za USA.EM markets nece tu znatno “profitirati”!

https://tradingeconomics.com/united-states/stock-market

Kao sto rekoh, eh, takav sam po cijelom tijelu, nista izgleda ni od daljnjeg dizanja kamata.
Znaci 2:0 za mene.
Jos samo dogovor dviju sila uz povratak na stare razine i to je onda to.:-)

Da se razumijemo, ne ulazem u USA jer nisam dovoljno pametan za to.:-)
Ne znam sto bih kupio.
Ali vidim da od ponora nema nista. I to mi je jedino bitno, zasad. Zbog stanja ovdje.

Potpuno netocna tvrdnja vezana za rast kamatnih stopa.Dizat ce ih i dalje,samo ne svaka 3 mjeseca kao do sada.Vjerovatno dva puta slijedece godine,a ne cetiri kao do sada.
Citiram:
“US stocks extended gain on Friday after Federal Reserve Chairman Jerome Powell said the central bank will be patient in raising rates amid muted inflation readings and despite a stronger-than-expected jobs report in Decemeber. The Dow Jones rallied 2.8% to 23,332; the S&P 500 climbed 2.9% to 2,519; and the Nasdaq jumped 3.8% to 6,707 around 12 PM NY time. Historically, the Dow Jones Industrial Average reached an all time high of 26828.39 in October of 2018 and a record low of 41.20 in July of 1932.”

naše tržište nakon svih dosadašnjih i sadašnjih svinjarija, još će dugo bolovati od “svinjske kuge”

Bisakovi
Fraza “be patient” znaci kraj. U ovoj fazi sigurno.
Dok rast ne ojaca i inflacija ne dodje blizu 2.5% ili vise.
Trzista vec uracunavaju da nema dizanja ove godine, cak mozda revers. Stope na krace obveznice. Pise nesto. Ima. Citajte.

Trump says meeting with Dems ‘very productive’
The president also praised the upbeat jobs report that came out earlier in the day, which is having a “big impact on the stock market,” and noted that trade negotiations with China are going “very well.”
https://www.teletrader.com/trump-says-meeting-with-dems-very-productive/news/details/46277519?internal=1

Kolega Bisakovi danas su mi osim dionica i opcije u portfelju “poludjele” 30-50% rasta na više call-ova u jednom danu! Indikativno je kakvu mi pričaju priču za razlliku od vas a naravno nisam ih prodao jer cu ih realizirat. Sad čekamo da se spoji puno malih i par velikih katalizatora u dogledno vrijeme da možemo nastaviti onaj bull run…

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Ja bih preformulirao ove neke boldane dijelove onako kako ja to vidim :
Disciplinirani potrošači, po kupovnoj snazi su slabiji od Hrvatske ali ništa ne traje zauvijek :)))))

"U povijesnoj perspektivi, daleko najveća tržišta za Apple su bila i ostaju Amerika i Europa. Nije dakle riječ o gubitku vodećih dugotrajnih pozicija."
"Uostalom, strelovit gubitak kineskog tržišta dogodio se svim nekineskim proizvođačima."

Očito da jest u pitanju slabija prodaja na kineskom tržištu i zbog cijene ,koja traje već neko vrijeme i uzlet domaćih proizvođača,moramo imati na umu da iako ogromno tržište po kupovnoj snazi su slabiji i od hrvatske.Ništa ne traje zauvijek.
Jednom sam već napisao da zapravo USA mnogo više izvozu u EU nego u Kinu,baš zbog kupovne moći koja je tu daleko veća.
Osobno nikad nisam imao iPhone a po ovim cijenama ne bi ni u ludilu.
Međutim,povijest je pokazala da su kinezi složni i disciplinirani potrošači i da je trenutni trgovinski rat i afera sa Huaweijom samo dolila ulje na vatru.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

@Juka:
Pisete,citiram:
“Kolega Bisakovi danas su mi osim dionica i opcije u portfelju “poludjele” 30-50% rasta na više call-ova u jednom danu! Indikativno je kakvu mi pričaju priču za razlliku od vas a naravno nisam ih prodao jer cu ih realizirat. Sad čekamo da se spoji puno malih i par velikih katalizatora u dogledno vrijeme da možemo nastaviti onaj bull run…”

Da li Vi znate uopce sto je opcija?Da Vam objasnim ili barem pokusam objasniti sto je “call opcija”:

Opcija svome imatelju daje pravo (ali ne i obvezu, kao što je slučaj s budućnosnicama) da kupi (tzv. call opcija) ili proda (put opcija) određeni iznos temeljne imovine u unaprijed utvrđenom roku i po unaprijed utvrđenoj cijeni (izvršna cijena) tijekom određenog razdoblja.
Prodavatelj (za njega se kaže da „piše“ opciju) snosi neograničen rizik (osim ako ne pokrije svoj ugovor), dok je rizik kupca te opcije (njega nazivamo imateljem) ograničen na iznos koji je platio za ugovor (a taj se iznos naziva premija).
Ono sto ste gore napisali je toliko uopceno i cudno.Isto kao sto ste svojedobno pisali da kupujete dionice u Kini,a ustvari mozete kupovati samo izvedenice – ADR-ove,koji su strahovito pali u zadnjih godinu dana pa i tjedana.
Ma ,kolega,zelim Vam da zaradite,ali nisam siguran da znate o cemu pisete i sto u stvari imate,koje opcije (i koliko sto je za opcije kljucno).
Kina i “bull run”???Ma dajte !!! Kina usporava rast i to znatno!!!
Kina je najveci gubitnik na burzi.

Podaci iz Amerike su obecavajuci.
Zaposlenost i razina primanja su kljucne stvari. Prvi put je presla 150 mil ljudi, s dobrim rastom placa, a sto je najbolje cak se i povecao broj nezaposlenih a konto toga da je dio pasiviziranih gradjana vracen na trziste rada u svojstvu trazitelja posla.
Fed je definitivno omeksao retoriku u odnosu na zadnje javljanje i s obzirom na trenutak, politicki, medjunarodni, te na opadajucu inflaciju gotovo je izvjesno da ove godine nece dizati kamate. Nista se ne moze tvrditi zasigurno, ali primjetan je back off, barem retoricki. Inflacija je sad kljuc. Zaposlenost je mrak.
Slijedom toga vidi se da je veca bol na kineskoj strani i da je zato dogovor relativno izvjestan.
Sad ostaje da malo povuku i EU koja je podosta usporila.
Krenulo je grbavo, ali uvjeren sam u dobru globalnu godinu. Stvari se rjesavaju.
Za nas ovdje to znaci barem da necemo imati uvozni slom, a kako ce tu biti ovisi ponajvise o domacim faktorima. Zarade firmi su ipak kljuc. A one rastu te sam stoga umjereni optimist.

Podaci iz Amerike su obecavajuci.
Zaposlenost i razina primanja su kljucne stvari. Prvi put je presla 150 mil ljudi, s dobrim rastom placa, a sto je najbolje cak se i povecao broj nezaposlenih a konto toga da je dio pasiviziranih gradjana vracen na trziste rada u svojstvu trazitelja posla.
Fed je definitivno omeksao retoriku u odnosu na zadnje javljanje i s obzirom na trenutak, politicki, medjunarodni, te na opadajucu inflaciju gotovo je izvjesno da ove godine nece dizati kamate. Nista se ne moze tvrditi zasigurno, ali primjetan je back off, barem retoricki. Inflacija je sad kljuc. Zaposlenost je mrak.
Slijedom toga vidi se da je veca bol na kineskoj strani i da je zato dogovor relativno izvjestan.
Sad ostaje da malo povuku i EU koja je podosta usporila.
Krenulo je grbavo, ali uvjeren sam u dobru globalnu godinu. Stvari se rjesavaju.
Za nas ovdje to znaci barem da necemo imati uvozni slom, a kako ce tu biti ovisi ponajvise o domacim faktorima. Zarade firmi su ipak kljuc. A one rastu te sam stoga umjereni optimist.

sjedi 5

New Report

Close