[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]
@DonJuan
Vi i vama slični već 2 godine pozivate na nekakav rast i optimizam od kojeg nema ništa. 2 godine sam ja u pravu, a vi ste u krivu. ZSE indeks je pao, a prometi su se smanjivali.
Kroz te 2 godine Amerika je rasla, a čak ni tada ZSE nije imala snage nigdje povuč, a sada Amerika pada. A znamo kad Amerika kiše, svijet se trese. Meni je jasno kako će se sve zrcaliti na ZSE.
Ne prosipam ja žuč, već ja govorim ono što jest, a vi samo nastavite loviti goluba na grani.
[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]
Dobro i?
US čeka vrlo turbulentna i nepredvidiva godina. Al to je i bilo za očekivati nakon 10 godina rastućeg financijskog ciklusa.
Po meni je veća vjerojatnost za negativnu spiralu po uzoru na azijsku krizu potkraj devedestih nego materijalizaciju problema u bankama i raspad sustava kakav smo imali 2009. To je sastavni dio dugoročnog ciklusa. No, ja očekujem znacajne intervencije kojima će se nastojati peglati negativni trendovi. Širenje FED-ove bilance. Usporavanje i smanjene broja rate “hajkova” i sl. Za ublažavanje udara krize bit će potrebne kvalitetne likvidnosne mjere. Zasad nema “black ni grey swana” na vidiku pa ne bih dramatizirao oko krize pa čak ni blage recesije. Kriza je naprosto sastavni dio ciklusa.
Za sirenje Fedove bilance nisam siguran, ali da trzista vec uracunavaju prekid dizanja pa cak i lagano vracanje kamata to bogme jest.
I bas zato ne vjerujem u recesiju pa cak niti u znacajnije usporenje. Jer danas zahvaljujuci tehnologiji i velikoj brzini prikupljanja i obrade podataka kreatori politika imaju na raspolaganju sve podatke u realnom vremenu. Cim vide da neki njihovi potezi u par mjeseci daju lose rezultate, a usporavanje GDP-a to jest, odmah stignu prilagoditi politiku i prije isteka kvartala, a trziste anticipirati nadolazecu promjenu. Npr. bas Fedove kamate.
https://finance.yahoo.com/news/2-lies-trump-tell-172445780.html
Odlican insight kako americki predsjednik funkcionira i da je u sredistu svega borba za moc i glasove. Ono sto kolega bisakovi ne kuzi pa onda ne kuzi niti koji ce biti iduci potezi i ishodi.
Bas steta, jer sam mislio da ima potencijala.
Znaci bilo lakav deal, proglas pobjede, skidanje carina i ide Dow na 30k.
Prorocanstvo…
@ Paulie
Ajde ohani. Ja ne pozivam na ništa.
Sipaš žuč na pogrešnom mjestu. Imaš pravosudni sustav i sve pravne probleme moraš rješavati na sudu, a ne forumu. Tvoj angažman i pozivanje na pravdu i poštenje na ovome mjestu je potpuno besmisleno. Svi mi znamo da je nagodba nepravedna, al takva je kakva je i dok se ne dokaze suprotno i izmijeni ili odbaci, pravovaljana je. Usmjeri svoju energiju na to, a ne na bavljenje sa mnom. Ja pišem o trzistu i nastojim biti objektivan, a ti pokušavaš stalno trasirati priču o besmislenosti ulaganja na domaćoj burzi. Ok, za tebe je besmisleno i ako je tome tako… odeš dalje, u Ameriku onda tamo okusas svoje znanje, iskustvo i sreću. Ovako ispadaš zločest, pokvaren i sitničav, a to ti bas nisu neke vrline.
Moraš biti svjestan činjenice da preko bare nije lako zaraditi ozbiljan novac. Pa i to uzmi u obzir kod promocije svojih javnih savjeta.
Čini mi se da je pritisak na Kinu jednostavno prevelik po meni veći nego na usa , mislim da će pasti deal i prije nego šta očekivamo, neće ona htjeti ugroziti svoj “stogodišnji maraton”
“Potakni u protivnika samozadovoljstvo kako ga ne bi uznemirio. Kineska strategija smatra da moćna protivnika poput Sjedinjenih Američkih Država nikako ne treba prerano isprovocirati. Umjesto toga stvarne namjere moraju ostati posve skrivene do odgovarajućeg trenutka za napad
Budi strpljiv – desetljećima i dulje – kako bi postigao pobjedu. Tijekom Razdoblja zaraćenih država najznačajnije pobjede nikada nisu postignute brzo. Uslijedile bi tek nakon mnogih desetljeća pomna, promišljena čekanja.
Danas Kinezi vrlo rado igraju tu igru čekanja.”
Koji masakar?
Kad probije nedavno dno onda tek možemo govoriti o daljnjem zaoštravanju krize i rastu rizika za održivost rasta gospodarstva.
Indeks je pao dvadesetak posto od vrha. Ako je to masakar onda je pad od 50% sto, kataklizma, kraj svijeta.
Dobro i?
US čeka vrlo turbulentna i nepredvidiva godina. Al to je i bilo za očekivati nakon 10 godina rastućeg financijskog ciklusa.
Po meni je veća vjerojatnost za negativnu spiralu po uzoru na azijsku krizu potkraj devedestih nego materijalizaciju problema u bankama i raspad sustava kakav smo imali 2009. To je sastavni dio dugoročnog ciklusa. No, ja očekujem znacajne intervencije kojima će se nastojati peglati negativni trendovi. Širenje FED-ove bilance. Usporavanje i smanjene broja rate “hajkova” i sl. Za ublažavanje udara krize bit će potrebne kvalitetne likvidnosne mjere. Zasad nema “black ni grey swana” na vidiku pa ne bih dramatizirao oko krize pa čak ni blage recesije. Kriza je naprosto sastavni dio ciklusa.
Za sirenje Fedove bilance nisam siguran, ali da trzista vec uracunavaju prekid dizanja pa cak i lagano vracanje kamata to bogme jest.
I bas zato ne vjerujem u recesiju pa cak niti u znacajnije usporenje. Jer danas zahvaljujuci tehnologiji i velikoj brzini prikupljanja i obrade podataka kreatori politika imaju na raspolaganju sve podatke u realnom vremenu. Cim vide da neki njihovi potezi u par mjeseci daju lose rezultate, a usporavanje GDP-a to jest, odmah stignu prilagoditi politiku i prije isteka kvartala, a trziste anticipirati nadolazecu promjenu. Npr. bas Fedove kamate.
https://finance.yahoo.com/news/2-lies-trump-tell-172445780.html
Odlican insight kako americki predsjednik funkcionira i da je u sredistu svega borba za moc i glasove. Ono sto kolega bisakovi ne kuzi pa onda ne kuzi niti koji ce biti iduci potezi i ishodi.
Bas steta, jer sam mislio da ima potencijala.
Znaci bilo lakav deal, proglas pobjede, skidanje carina i ide Dow na 30k.
Prorocanstvo…
[/quote]
Vi ste totalni laik,a sve vase tzv. “prognoze” su promasene gotovo u cjelosti.
Samo se vi drzite TEHNIKE i SAPONIJE.
DOW i NASDAQ i danas pali oko 3%,ali to u vasem “paralelnom svijetu iluzija”,nista ne znaci.
Produbljivanje krize, nastavak “repricing of risk assets”-a i daljnji pad indeksa je vjerojatan, medjutim tvrditi da je nešto masakar te da će skoro nastupiti recesija, nije bas toliko izvjesno. I bez dublje analize i razumijevanja mehanizma razvoja krize je po mojem sudu neozbiljno.
Rizici i dalje rastu, no ovo sto se tenutno dogadja je još uvijek u sigurnoj zoni prizemljenja i usporavanja. To traje već neko vrijeme i krenulo je početkom odnosno od proljeća prošle godine. Zaoštrilo se u rujnu lani. Jedino sto je po mojem skromnom sudu zaista zabrinjavajuce jest značajno pogoršanje pokazatelja likvidnosti, ponajviše zbog bijega u “safe heaven”.
Većina vas se informira po portalima. Počnite citati stručne publikacije tipa ove: https://www.bis.org/publ/qtrpdf/r_qt1812.pdf
I ne nije sve crno,neki sektori i EM su i rasli,meni je portfelj danas završio na +0.67%.
Moj portfelj vani je isto preživio ovaj stres test danas i nije zaronio kao na badnjak 🙂
China confirms ‘proactive and constructive’ US trade talks in Beijing next week
China on Friday confirmed that a vice-ministerial level delegation from the United States will visit Beijing next week for “proactive and constructive talks” to flesh out trade agreements reached between President Xi Jinping and US counterpart Donald Trump in Argentina last month.
The talks on January 7-8 will be the first face-to-face meeting between the two the countries over trade since Xi and Trump agreed a 90-day truce in Buenos Aires on December 1.
Deputy US trade representative Jeffrey Gerrish will lead the American delegation, China’s Ministry of Commerce said, without revealing the leader of the Chinese delegation.
US trade representative Robert Lighthizer, who is in overall charge of trade talks with China, is expected to meet with Chinese vice-premier Liu He, Xi’s top economic adviser, later this month.
Xu Jianwei, senior China economist from Natixis in Hong Kong, said it is almost certain that Beijing and Washington will find common ground this time to avoid an escalation of the trade war.
“The Chinese side will make significant concessions, and the US side is in need of some good results as well,” Xu said.
“The US economy didn’t perform well in the last month, and people may start to blame Trump’s economic policies – he is in need of something to calm the anxieties.”
https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/2180630/china-confirms-us-trade-talks-beijing-next-week