Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da će tu doći do trenutnog booma gore kod svih svjetskih indeksa kad se posloži par dobrih stvari.
To se dogodilo i prije par samo dana s rastom od 6% u danu u USA.
Čim se uvidi da stanje zapravo nije nimalo loše svi će krenuti u kupnju ali neće biti za sve po povoljnim cijenama!

Hassett: China economy slowing, trade talks going well
https://www.teletrader.com/hassett-china-economy-slowing-trade-talks-going/news/details/46263240

Tech lobby group urges Trump to end ‘mutually damaging trade war’ after iPhone sales hit by China slowdown
A Washington lobby group representing Apple, Google, Samsung Electronics and other global tech giants has called on the Trump administration to end the “mutually damaging trade war” with China after America’s most recognised tech brand became the latest example of collateral damage amid ongoing Sino-US trade tensions.
https://www.scmp.com/tech/gear/article/2180493/tech-lobby-group-urges-trump-end-mutually-damaging-trade-war-after-iphone

The Banker proglasio Vujčića najboljim europskim i svjetskim guvernerom u 2018.

Da ga predložimo Trumpu umjesto Powella, pa da SAD procvjetaju i ubrza se globalni rast..

Lijepo vam kazem da je to igrokaz.
Carine, trade war, sve.
Bitno je zakuhati kasu, stvoriti problem koji nije postojao i onda se vracanjem na staro pojaviti kao spasitelj, pobjednik i pobrati glasove na racun sjajnog oporavka.
Sad se odvijaja drugi cin, rjesavanje.
Prvi je bilo zakuhavanje problema.
Treci cin ce biti oporavak.
Taman godinu i kusur da se razigra do izbora. Slucajno, ne?

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Dobro im ide, taj ” drugi čin”
Dow 2,5% minus
Apple skoro 10%
Sutra bi nama dobro došao neradni dan. Tako smo se provukli na Badnjak.

Vani je Apple srušio indekse jer ima veliki udio u njima.
A što se tiče USA, vidjeli smo i veliku “nervozu” za ukrcaj na sami spomen nečeg pozitivnog prije tjedan dana kad su im indeksi porasli preko 6% u jednom danu.
Par takvih dana i oni su opet na ATH, a gdje smo mi?
Zato nema smisla ni spominjati dnevna kretanja svjetskih indeksa kad smo mi dosad 10 godina padali dok su oni rasli.
Sad bi mogli malo i zamijeniti mjesta jer nam svi pokazatelji rastu a dionice su najjeftinije dosad.

Svaki cin koji sam spomenuo traje nekoliko mjeseci.
Ovaj drugi ce jos nekoliko tjedana.
Treci do americkih izbora u 2020.
A onda kud koji mili moji.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]

Budući da vidimo da cijene dionica na Zse stagniraju tj.ne padaju više unatoč padu vani je vrlo jasan znak da su cijene na dnu i da se samo čeka okidač za pokretanje rasta.
To ne bi nikoga realnog trebalo ništa čuditi s obzirom na fundamente velikog broja dionica.
Tako da kad vani odluče da su se stvarno malo previše zaigrali s padom, kod nas će doći vjerojatno do još većeg rasta od njih.
A osobito kad se u kupnju uključe i fondovi koji dosad miruju i čekaju.

Evo Daw&Jones je danas 550 bodova u minusu. Toliko o optimističnim procjenama.

https://www.msn.com/en-us/money/markets/stocks-tumble-on-weak-factory-data-dim-apple-outlook/ar-BBRJMlM

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]

Dobro i?

US čeka vrlo turbulentna i nepredvidiva godina. Al to je i bilo za očekivati nakon 10 godina rastućeg financijskog ciklusa.

Po meni je veća vjerojatnost za negativnu spiralu po uzoru na azijsku krizu potkraj devedestih nego materijalizaciju problema u bankama i raspad sustava kakav smo imali 2009. To je sastavni dio dugoročnog ciklusa. No, ja očekujem znacajne intervencije kojima će se nastojati peglati negativni trendovi. Širenje FED-ove bilance. Usporavanje i smanjene broja rate “hajkova” i sl. Za ublažavanje udara krize bit će potrebne kvalitetne likvidnosne mjere. Zasad nema “black ni grey swana” na vidiku pa ne bih dramatizirao oko krize pa čak ni blage recesije. Kriza je naprosto sastavni dio ciklusa.

Dobro i?

US čeka vrlo turbulentna i nepredvidiva godina. Al to je i bilo za očekivati nakon 10 godina rastućeg financijskog ciklusa.

Po meni je veća vjerojatnost za negativnu spiralu po uzoru na azijsku krizu potkraj devedestih nego materijalizaciju problema u bankama i raspad sustava kakav smo imali 2009. To je sastavni dio dugoročnog ciklusa. No, ja očekujem znacajne intervencije kojima će se nastojati peglati negativni trendovi. Širenje FED-ove bilance. Usporavanje i smanjene broja rate “hajkova” i sl. Za ublažavanje udara krize bit će potrebne kvalitetne likvidnosne mjere. Zasad nema “black ni grey swana” na vidiku pa ne bih dramatizirao oko krize pa čak ni blage recesije. Kriza je naprosto sastavni dio ciklusa.

Nemojte biti naivac. Što god se negativno dogodi u Americi, na ZSE će biti još gore.

Nemojte pričati gluposti da će vani biti rast, da će povuć na 30 000, kad je raspoloženje mnogo bliže prema 20 000. Korekcija dolazi.

Ajde Paulie… idi se odmori.

Jasno je iz kojeg smjera pusu tvoji vjetrovi. ZSE, a ni ostali investitori nisu krivi za tvoje gubitke. Usmjeri oštricu i trud na odgovorne, a ne prosipaj žuč bezveze.

New Report

Close