@ Don Juan
Vidjet ćemo krajem slijedeće godine sto kažu novi vlasnici na te i takve ugovore !
Gle, ti očito ne razumiješ da je svakome retaileru u RH stalo da ima domaće proizvode na polici jer su oni traženi. Ako misliš da Kraš ili Podravku, ili Ledo i Zvijezdu s police može izbaciti Nestle, Mondelez ili Kraft, grdo se varaš.
Slazem se. Dok su cijene koliko toliko razumne vecina potrosaca nece kupovati strane trgovacke marke naspram premium domacih. Kuna ili dvije na pakiranju keksa ili pasate ne znaci nista vec od razine 5k kuna pa navise.
Da nije tako ne bi npr. Spar drzao domace proizvodjace.
Povijesni rezultat na Wall Streetu: ‘Ovakve skokove ne možete vidjeti na zdravom, normalnom tržištu’
a na zse imamo slap-pad-pad-pad a firme imaju odlične rezultate
pacamo se već 10 godina na istome osim nekoliko dionica koje imaju odlične rezultate ali i one dožive pad u kratkom postupku.Valjda će ih ameri sad nanovo kupiti,Tko zna.?
kakav ponor, nakon od rasta preko 1100 bodova, pad od 300 u otvaranju je ništa, vidjet ćemo kako će cijeli dan završit
DOW je već sad u minusu -2%, futuresi isto, DAX potonuo -2.25% a BEZ da je prije imao rally…
A ako se uzme u obzir potonuće u prosincu, trend je na žalost silazan. Naznake su da će korekcija potrajati još bar dva-tri mjeseca do zadnjeg rally-ja prije nove recesije. Tko zna znanje, ovdje će moći dignuti ozbiljnu lovu. Tužno je što mi na ZSE znamo samo jedan smjer, dolje.
Budi sretan da imaš samo jedan smjer jer je očito iz napisanog da bi brzo ‘zgubio sve novce u US.
A još je zanimljivije kako si donio toliko dalekosežne zaključke iz jučerašnjeg i početka današnjeg trgovanja. Ja mislim da bi se u najmanju ruku morao javiti u JPM na (u)mjesto Kolanovića!
Budi sretan da imaš samo jedan smjer jer je očito iz napisanog da bi brzo 'zgubio sve novce u US.
A još je zanimljivije kako si donio toliko dalekosežne zaključke iz jučerašnjeg i početka današnjeg trgovanja. Ja mislim da bi se u najmanju ruku morao javiti u JPM na (u)mjesto Kolanovića!
Vidim da si do grla u dionicama pa te vec lagano hvata panika od trenutnog razvoja situacije. Zakljucujem to po skoro svakom tvom postu danas. Smiri se, zivot je dug.
Mene ništ ne hvata, a za vidovitost se obrati okulisti jer si očito ćorav… i to ono što narod zbori… ćorav pored zdravih očiju!
Inače, već dugo ti je upražnjeno mjesto, Vidovitog M.
Bez velikih analitika, kad se upali 5 ili 10g graf DJIA vidi se neprekinuti uptrend s ovom jakom korekcijom. Kad bi spustilo jos 10% ili vise cisti bomboncic za kupovati.
Recesije nema na vidiku. Uopce. Tek neke naznake usporavanja iz kojih se ne moze zakljuciti niti da ce uopce doci do znacajnijeg usporavanja rasta GDP-a u Americi i Kini. Znaci usporavanje je dugi stap, a ovdje se prica o vec razvijenom bear marketu?!? Smijesno.
A kad bi i usporilo, so what? Opet je i GDP veci sto znaci i zarade firmi.
I jos nesto: kad upalite 10g graf GDP-a u Americi od krize naovamo imate 4 puna ciklusa ubrzanja i usporenja. Bez recesije. Uvijek se vrati na ubrzavanje.
Imamo privremeno ispuhavanje indeksa. To je sve.
Jučerašnji rebound bio je očito zadnji trzaj pred sad skroz siguran bear market.
Pitanje je samo u kolikoj će mjeri to zakačiti i nas s obzirom da smo tu gdje smo.
Ako nas ozbiljnije zakači, to će biti kao da je zse netko konačno otkopčao s aparata za održavanje životnih funkcija.
Ali, niti srbima nije bolja situacija, ako to može koga štogod utješiti.
http://www.seebiz.eu/investitori-izgubili-poverenje-u-beogradsku-berzu/ar-186616/
A sad nesto jos toliko odurno da nasi medeki ima da padnu u nesvijest: usudjujem se prognozirati (temeljem kolicine likvidnosti u sustavu koja se tek polako smanjuje s Fedovim roll-offom i lako se okrene ako zatreba jer Rubikon QE-a je prijedjen) da ce kao posljedica dogovora Kineza i Amera bezrecesijska ekonomija biti nastavljena jos 10 godina. A DJIA doci na 30k najdalje u 2020 i 40k nekoliko godina kasnije, pred kraj ciklusa.
Ova igra je drukcija od svih prije i pozivanje na povijesne primjere ne vredi nista.