Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stvarno nemam volju pisati po forumu ali ovakvi provokatori kao ent i bar…..
Gdje ste danas da objavite da :
nafta pada več 5 $
LEM je gore 12%i da ga žele Korejci…
da je DOW u + 1,63 %
Samo da se još par kockica posloži i ide USA tržište gore.Nadam se dobrim vijestima za Inu i Konzum (Lenta )i bude kod nas bio stampedo ali na gore.Budu banke povukli tržište a i građani koji su svojih 6 miliardi stavili na štednju od 3-5 % godišnje!!!!!!!!
IPAK SE NA BURZI DA NAJVIŠE I NAJBRŽE ZARADITI.

Zna li iko kako jenkiji stoje i pošto je nafta tamo priko bare?

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

rekao sam

nafta rapidno dolje -jeste
ameri rapidno gore – jeste

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

rekao sam

nafta rapidno dolje -jeste
ameri rapidno gore – jeste

Pošto je ovo tema, Utjecaj stranih tržišta….
…kako nam navedeno može pomoći?! Mi padamo.

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

http://limun.hr/main.aspx?id=325245

važan je ovaj dio:

"Najviše je novozaposlenih u trgovini 24 posto, te u hotelima i restoranima 19,9 posto."

Mislim da je najzankovitiji.
[/quote]

da, da turisticka sezona nije podbacila unatoc recesiji talijana i dampiranja cijena [smiley]
[/quote]
Kupi i pročitaj današnji business.hr pa onda ponovno komentiraj ovu temu. Ove godine sam nekoliko puta bio na moru i primjećuje se znatno manje turista.
Inače, ne vjerujte statistikama koje vam državne ustanove srviraju (iz iskustva)

Stvarno nemam volju pisati po forumu ali ovakvi provokatori kao ent i bar…..
Gdje ste danas da objavite da :
nafta pada več 5 $
LEM je gore 12%i da ga žele Korejci…
da je DOW u + 1,63 %
Samo da se još par kockica posloži i ide USA tržište gore.Nadam se dobrim vijestima za Inu i Konzum (Lenta )i bude kod nas bio stampedo ali na gore.Budu banke povukli tržište a i građani koji su svojih 6 miliardi stavili na štednju od 3-5 % godišnje!!!!!!!!
IPAK SE NA BURZI DA NAJVIŠE I NAJBRŽE ZARADITI.

Kod nas je moguć samo stampedo nadole, a okidač će biti objava javne ponude INE, a očito je da će ona biti ispod očekivanja.
Što se tiče zarade nisi rekao nakojoj burzi (na ZSE sigurno ne), al ipak bih prednost dao FOREX-u

Eto završila je i ova američka utakmica.
Jadni Lehman je uspio završiti čak 5% u plusu, taman da se pametni iskrcaju dok još ima budaletina na kupnji kojima se daju prodati vijesti o tome kako su neki Korejci rekli da bi oni možda kupili Lehman kad bi bio jako jeftin.
A biće jeftinog Lehmana uskoro.Samo strpljenja molim.
Nafta 114,59.To se zove pošteni pad.
Zanima me koliko je nafta bila kad je kod nas eurodizel bio 7 kuna.
Freddie Mac: -11%, sad je na 2,87$, ovdje nominala ne gine.
Svi indexi u velikom plusu kao što to i priliči velikoj volatilnosti.
Ali pitate se kakve to veze ima s nama?
Pa nikakve naravno.
Naš je put već zacrtan.
Dinko ima sve koordinate i GPS navigaciju.
Nema majci da promaši.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Eto završila je i ova američka utakmica.
Jadni Lehman je uspio završiti čak 5% u plusu, taman da se pametni iskrcaju dok još ima budaletina na kupnji kojima se daju prodati vijesti o tome kako su neki Korejci rekli da bi oni možda kupili Lehman kad bi bio jako jeftin.
A biće jeftinog Lehmana uskoro.Samo strpljenja molim.
Nafta 114,59.To se zove pošteni pad.
Zanima me koliko je nafta bila kad je kod nas eurodizel bio 7 kuna.
Freddie Mac: -11%, sad je na 2,87$, ovdje nominala ne gine.
Svi indexi u velikom plusu kao što to i priliči velikoj volatilnosti.
Ali pitate se kakve to veze ima s nama?
Pa nikakve naravno.
Naš je put već zacrtan.
Dinko ima sve koordinate i GPS navigaciju.
Nema majci da promaši.

Kod Lehmana slična situacija kao i kod INA-e.
Opet im je netko stavio mamac u novine, ne bi li se iskrcao, istina.
Nafta je volatilna. Kako je bubnula dolje, tako će i gore. Dok se Exxon. Morgani i ostala ekipa ne iskrca.

A Dinko se odmara sigurno na nekom otoku. Mogli bi mu neku razglednicu poslati.

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

Zna li iko kako jenkiji stoje i pošto je nafta tamo priko bare?

Čaruga, prijatelju, baciš oko na ovu stranicu http://www.finviz.com/ i sve piše, lijepo pregledno (nafta je u donjem lijevom uglu).

Pozdrav!

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

u Bosni bi rekli, dzabe ste prognozirali, balončina puca!

Analysts Lower Oil Price Forecasts as Demand Falls

http://www.cnbc.com/id/26345303

naravno, to su se sjetili tek nakon 5$ dnevnog pada.

zanimljivo, kako je nekim totalnim amaterima, ukljucujuci i mene, bilo jasno da su ove cijene nafte neodrzive (nakon ovog tehnickog odbijanca ocekujem daljnji pad sve do 80ak doloresa), a velikim i pametnim analiticarima sirom svijeta nije bilo jasno?
oni se nisu sjetili da ce sigurno doci do demand destructiona?

nije mi jasno kako to da Stojic procjenjuje INGRU na 80k, DLKV na 1600, ATGR na 1200, a INU na 2300??

kako to da je zlato na najnizim razinama ove godine, a pocetkom godine i pocetkom krize su ga preporucivali kao asset koji ce konstantno i trajno dobivati na vrijednosti?

pa su i sirotog thompsoniveka navukli na zlato, a ententinisa i deimosa na naftu?

valjda je dobar dividend yield?

[bye] [bye] [bye]

ima jos:
Decline in Gasoline Prices Unlikely to Boost Driving

“Given all the other economic worries we have right now, the AAA believes the price of self-serve regular gasoline will need to drop back to $3 per gallon before we can expect a meaningful upturn in miles driven and fuel consumption,” says Geoff Sundstrom, an American Automobile Association spokesman.

http://www.cnbc.com/id/26348488

..i tako..
saga se nastavlja..
ne znaci da je spekulativno opet nece dici u nezasluzene visine, mozda kakv ratić, napad na naftovod, oluja, ostra zima,bilo sto ce posluziti.

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

kako to da je zlato na najnizim razinama ove godine, a pocetkom godine i pocetkom krize su ga preporucivali kao asset koji ce konstantno i trajno dobivati na vrijednosti?

ih kad sam vam reko da je zlato propalo….prije par mjeseci kad je neki glavonja na cnn objašnjavo.
a kad sam počeo susretat reklame po domaćim portalima:
zaradite lako, brzo i sigurno, ulažite u zlato……sam bio siguran da je gotovo…a prije par tjedana sam iste reklame i za naftu počeo viđat..

ima tko ta za crude oil

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close