baš treba biti prorok da vidiš kako će ZSE reagirati, pa pisalo je da smo bolji od NJUJORKA, onda ćemo valjda i roknuti bolje
Po cijenama na zse bi se reklo da smo mi već debelo u bear marketu, a
cijeli svijet nas sada slijedi. Otkad smo postali 2. u svijetu u nogometu
svi su nas počeli kopirati, jer smatraju da imamo ono nešto zašto smo
tako uspješni u svemu. Od sporta, preko ekonomije do burze.
Život ide dalje, voda nađe put.
"Očekivanja su velika." Kaže tko? Neki analitičari? Isti oni koji kažu da je nastupio bear market, a indeksi u USA pali 7% umjesto potrebnih 20%? Jesu li to ti? Da odmah znamo.
Da…nažalost očekuju neki analitičari, fond menadžeri itd….oni vode igru…ne vode ju kukuriku ni marcipan…i ako oni kažu da market uslijed ne postizanja dogovora mora još dolje 20%…onda će tako i biti…
Ja samo kažem da nije najbolje vrijeme za biti u dionicama…to je ono što Axel ne može shvatiti…a to što moj dobronamjerni savjet doživljava kao nešto drugo…to je njegov problem…
Ja i dalje stojim da je ovo početak bear marketa…iako se to kosi s definicijom da nešto mora prvo pasti 20%…da bi mogli to tvrditi…pad od 20% se neće dogoditi preko noći ili u jednom danu…na putu smo da dosegnemo tih 20% pada…i da službeno budemo u bear marketu…nepostizanje dogovora će nas samo pogurnuti prema tome i ubrzati stvar…
A kad smo već kod pada…dobar broj dionica u sastavu NASDAQa je već zabrazdio 20%…tehnološki sektor povlači i ostale…i taj trend je sasvim vidljiv…a nitko ne spominje i ne komentira što se događa s tržištem nekretnina…od SAD-a, preko EU, Kine do Australije…što se dešava s građevinarima…pogledajte što se događa s cijenama vozarina…da smo u ekspanziji…sve bi to raslo…a sve je krenulo u rikverc…još jedan od znakova da nije najmudrije biti u dionicama…
Ja samo kažem da nije najbolje vrijeme za biti u dionicama…
Kad govorimo od USA trzistu, nije najpametnije biti u dionicama vec vise od godinu dana, mislim da ti nitko to ne spori, USA market je odavno u bubble ali ne mora znaciti da ce bubble puknuti, moze se bubble jos napuhati, i ovakvo stanje moze trajati jos 5 godina, nitko to ne zna.
Mozda je ovo samo neka korekcija.
Al kad gledamo ZSE, on se vec dobro korigirao.
Život ide dalje, voda nađe put.
"Očekivanja su velika." Kaže tko? Neki analitičari? Isti oni koji kažu da je nastupio bear market, a indeksi u USA pali 7% umjesto potrebnih 20%? Jesu li to ti? Da odmah znamo.
Da…nažalost očekuju neki analitičari, fond menadžeri itd….oni vode igru…ne vode ju kukuriku ni marcipan…i ako oni kažu da market uslijed ne postizanja dogovora mora još dolje 20%…onda će tako i biti…
Ja samo kažem da nije najbolje vrijeme za biti u dionicama…to je ono što Axel ne može shvatiti…a to što moj dobronamjerni savjet doživljava kao nešto drugo…to je njegov problem…
Ja i dalje stojim da je ovo početak bear marketa…iako se to kosi s definicijom da nešto mora prvo pasti 20%…da bi mogli to tvrditi…pad od 20% se neće dogoditi preko noći ili u jednom danu…na putu smo da dosegnemo tih 20% pada…i da službeno budemo u bear marketu…nepostizanje dogovora će nas samo pogurnuti prema tome i ubrzati stvar…
A kad smo već kod pada…dobar broj dionica u sastavu NASDAQa je već zabrazdio 20%…tehnološki sektor povlači i ostale…i taj trend je sasvim vidljiv…a nitko ne spominje i ne komentira što se događa s tržištem nekretnina…od SAD-a, preko EU, Kine do Australije…što se dešava s građevinarima…pogledajte što se događa s cijenama vozarina…da smo u ekspanziji…sve bi to raslo…a sve je krenulo u rikverc…još jedan od znakova da nije najmudrije biti u dionicama…
[/quote]
Mislim da je ohladi ispod najbolje to opisao.
Možda pukne jučer, a možda za 5 godina. Nitko ne zna.
Ali ovo sad što si rekao za fond managere: “ako oni kažu ide još 20% dolje onda ide…” E stari, pa to je presmiješno. Ipak je USA malo preveliko tržište da bi se tamo neka 3-4 tipa dogovorila i odredila smjer tržišta, pa makar bili i WB-ovi na kvadrat svi redom. Nije ti to ZSE s 3-4 mirovinca.
Osim toga, duboko sam uvjeren da je nepostizanje dogovora između Trumpa i Kineza već debelo ukalkulirano u sadašnje stanje, jer nekog razloga za pad osim toga i nema previše, GDP stabilno raste tamo, sve frca zapravo. A da bi već i dogovor da će se dalje dogovarati vratio DJIA preko 26k, što ćemo se uskoro i uvjeriti.
U Aziji danas "potop".Slijede USA.
Vidim i DAX -1.11.
Vidjet cemo kako ce ZSE reagirati.
Kolega bisakovi, budimo koncizni i precizni.
Zaboli me đon za Aziju.
Ovdje se komentiralo Ameriku i kako su tamošnji veliki znalci proglasili oficijelni bear market na 7% pada indeksa.
Nemojmo u to umješavati Aziju niti moguće mogućnosti u u budućnosti itd.
Amerika. -7%. Bear market. Sada. To je bila tema.
Mislim da tu mnogi laprdaju.
Isti oni kojima su govorio da će od 9. MJESECA doći do pada na svjetskim burzama.
Pa su me uvjeravali da govorim g.luposti.
Samo da proljeće nije svanulo.
Sve ovo je prošlogodišnji snijeg.
Mene zanima današnje vrijeme.
Znači što će se dešavati za 6. mjeseci, odnosno godinu dana.
To što se danas događa i oko čega se svađaye uopće me ne zanima.
Lp
Ne znam da li gledate, i što vi vidite…..Dow je na 24 700, oštro dolje
I double top na šestomjesečnom.
Nije lijepo.
Kolega bisakovi, budimo koncizni i precizni.
Zaboli me đon za Aziju.
Ovdje se komentiralo Ameriku i kako su tamošnji veliki znalci proglasili oficijelni bear market na 7% pada indeksa.
Nemojmo u to umješavati Aziju niti moguće mogućnosti u u budućnosti itd.
Amerika. -7%. Bear market. Sada. To je bila tema.
[/quote]
USA ne izgleda dobro takoder danas.
Nasdaq futures trenutno -149.75(-2.24%)
DOW-372.00(-1.49%)
S&P -40.50(-1.50%)
Kad govorimo od USA trzistu, nije najpametnije biti u dionicama vec vise od godinu dana, mislim da ti nitko to ne spori, USA market je odavno u bubble ali ne mora znaciti da ce bubble puknuti, moze se bubble jos napuhati, i ovakvo stanje moze trajati jos 5 godina, nitko to ne zna.
Mozda je ovo samo neka korekcija.
Al kad gledamo ZSE, on se vec dobro korigirao.
[/quote]
pa što se tiče ZSE…mislim da ima prostora za daljnji pad…ali prije toga…dobar dio kompanija bi trebalo gurnuti u stečaj…
ima pojedinih dionica za koje bi mogao reći da su “korigirane” ili da bi ih se isplatilo kupiti na ovim razinama, s obzirom na poslovanje i na trenutnu cijenu…
ali ima ih stečajuša, kroničnih gubitaša…kao i onih čija je cijena napucana bez nekog pokrića…dakle, svega i svačega…
Ne znam da li gledate, i što vi vidite…..Dow je na 24 700, oštro dolje
I double top na šestomjesečnom.
Nije lijepo.
trenutno u minusu 450 poena…i to tako traje i traje…bez ozbiljnih odbijanaca prema gore…tu i tamo koji dan u tjednu završe u skromnom zelenilu…
da li marketi uručunavaju ne postizanje dogovora između Kine i SAD-a…ostaje nam za vidjeti…što će biti nakon G20…još crvenila ili stabilizacija….