Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kod nas medvjedi imaju brlog već 10 godina , a mi zabrinuti za američke medvjede

Problem je u tehnološkom sektoru čije su dionice debelo precijenjene, a tržište je tek od nedavno toga postalo svjesno pa im radi nekoliko faza korekcije, ovo je tek druga. Ništa strašno.

Evo i potvrde o pocetku bear marketa u aziji.
“HONG KONG (BLOOMBERG) – After a slump in stocks, Asia’s main equity gauge has finally succumbed, entering a bear market overnight. The region’s equities have already lost more than US$4.9 trillion (S$6.77 trillion) in value this year, and Thursday isn’t looking pretty.
The MSCI Asia Pacific Index fell 2.1 per cent at 9.34am in Hong Kong, taking its slide from a January peak to 22 per cent. Japan’s Topix index plunged 2.9 per cent, heading for its lowest close since September 2017, while the Nikkei 225 Stock Average lost 3.5 per cent. The Kospi 100 Index’s 2.6 per cent slide took the South Korean gauge into bear-market territory after data showed the economy grew less than projected in the third quarter. Chinese markets also tanked.
This comes after tech-heavy Nasdaq Composite Index plunged 4.4 per cent for its biggest single-day slide since August 2011 and entered a correction. Both the Dow Jones Industrial Average and S&P 500 Index erased their annual gains, even as the S&P 500 operating income is surging more than twice the historical average.”

PUBLISHEDOCT 25, 2018, 10:04 AM SGT
BLOOMBERG

I danas,trzista u Aziji izgledaju lose i sva su u crvenom iako je USA i EU zavrsila prethodni dan u prilicnom plusu.
Volatilnost je velika i nakon svakog malog vala na gore ,brzo dode novi veci val i dionice spusti jos nize nego prethodnog ciklusa.
Moze se zaraditi na toj volatilnosti sortanjem,ali je rizicno .Sada mozete zaraditi ,po meni,jedino daily tradingom ili swing trgovanjem.Value investing i long pozicije su vrlo opasne varijante i strategije sada,osim ako ste sigurni u nesto i spremni cekati 5-10 godina jer Vam novac ne treba narednih 10 godina.
U USA je nesto drugacije i vjerovatno se radi samo o vecoj korekciji,ali Njemacka burza izgleda vrlo lose.
Ovdje u Aziji,stranci pojacano prodaju dionice i “vade novac” te kupuju dolare.

To nas ne zanima. MI smo bearu godinama…pošto vani nema govora o recesiji još više godina možda nas netko konačno otkrije na radaru..

Najveća ljiga na forumu: Zorangutan Najdosadniji proljev na forumu: Barik

I danas,trzista u Aziji izgledaju lose i sva su u crvenom iako je USA i EU zavrsila prethodni dan u prilicnom plusu.
Volatilnost je velika i nakon svakog malog vala na gore ,brzo dode novi veci val i dionice spusti jos nize nego prethodnog ciklusa.
Moze se zaraditi na toj volatilnosti sortanjem,ali je rizicno .Sada mozete zaraditi ,po meni,jedino daily tradingom ili swing trgovanjem.Value investing i long pozicije su vrlo opasne varijante i strategije sada,osim ako ste sigurni u nesto i spremni cekati 5-10 godina jer Vam novac ne treba narednih 10 godina.
U USA je nesto drugacije i vjerovatno se radi samo o vecoj korekciji,ali Njemacka burza izgleda vrlo lose.
Ovdje u Aziji,stranci pojacano prodaju dionice i "vade novac" te kupuju dolare.

To Martin Armstrong govori već godinama, sve svjetske ekonomije su u problemima osim SAD-a. Najčešće zbog demografije praćene suludim trošenjem države pa pokušavaju iscijediti zadnji dinar iz svakoga, zato kapital bježi u SAD kao zadnje utočište. Ovaj proces neće biti kratak i bit će bolan za većinu svijeta dok se ne dogodi veliki reset i svijet se vrati zdravom razumu i napusti socijalizam.

Moje mišljenje je da ćemo kad tad doći na radar većih stranih investitora jer vani su se tržišta prilično napuhala, dok kod nas tržište stagnira ili nazaduje godinama…kada izvuku dobit sa većih tržišta mogli bi 5% tog novca upucati na frontier markets kao Hrvatska…samo moje razmišljanje…

Moje mišljenje je da ćemo kad tad doći na radar većih stranih investitora jer vani su se tržišta prilično napuhala, dok kod nas tržište stagnira ili nazaduje godinama…kada izvuku dobit sa većih tržišta mogli bi 5% tog novca upucati na frontier markets kao Hrvatska…samo moje razmišljanje…

Daj si pogledaj malo futurese vani…imaš pravo…stranci kad nas otkriju, ima da cijeli market i sve što je izlistano na zse rokne 20-30%…

Ne ide to baš tako,ako bude vani velika korekcija i kod nas će biti,nema ti veze koliko je kod raslo/neraslo,stranci imaju svoju kalkulaciju i diskontiraju prema potrebi.
Gledaj to na drugačiji način,ako u Kini,EU,USA…dođe do usporavanja gospodarstva,ili još gore recesije i naše će gospodarstvo to osjetiti,ljudi gube posao-ne idu na odmor(turističke dionice),ne kupuju automobile(ADPL,AUHR) nema više toliko investicija(ERNT,KODT…itd) rastu kamate na dug…banke su problemu….

"Only dead fish swim with the stream"

U takvim vremenima najbolje je biti u prehrambenim dionicama,ili healtcare,nešto bez čega se ne može,bila recesija ili ne.Naravno,šta kod se kupovalo,kad je long u pitanju najvažnije je da se radi o zdravoj i stabilnoj kompaniji koja može preživjeti,bez obzira o kom se sektoru radilo.

Ipak,ponovno pogledao svjetske zalihe metala,iste su na 5y low,po meni pokazatelj da gospodarstvo i dalje gura,danas imamo i report GDP za USA,bit će zanimljivo pratiti reakciju marketa,ako podaci budu loši očekujem da FED stane na kočnicu a i Trump sljedeći mjesec postigne nekakav dogovor sa Kinom,i sama naznaka bi dovela do slabljenja dolara i odbijanca kod dionica.

Naravno da ima veze, kod nas je burza toliko ispuhana da nema veze s vezom da slijedimo svijet u padu, a nismo ga slijedili u rastu.

Pa onda kupujte ljudi!:) Lijepo je vidjeti kako pojedinci imaju vjeru u hrvatsko gospodarstvo,imali su mnogi i 2008g,kad su Sanader i Polančec izjavili da nema kod nas recesije pa BDP u 2009g roknuo koliko ono,8%?

New Report

Close