Ne bih rekao da na forumu vlada optimizam nego umjereni oprez,vani je bull market već godinama koji je vrlo žilav a tržišta još uvijek ruše samo strahovi,za sad barem,a ne neki crni labud.
Nova žrtva Trumpovih tarifa,Catepillar jučer potonuo 5.5%.
Recesije nema na vidiku, a dok se ona ne bude vidjela na horizontu u USA i EU, sve ce biti ok
Ne nema je uopće…pogledaj u EU…Brexit…Italija…Merkelici se stolica opasno njiše…stanje je daleko od idiličnog i bajnog…
Recesija možda još nije došla, ali ne treba zaboraviti da burza reagira prije samog gospodarstva (tu govorimo o američkoj burzi, ne o hrvatskoj). Mnogi pokazatelji sugeriraju usporavanje rasta gospodarstva u 2019 i 2020. Tehnička analiza indeksa govori da smo krenuli u downtrend. To će se preslikati i na našim najlikvidnijim dionicama, o ovim drugim neću ni pričati.
Ove druge ne najlikvidnije su na svom ATL…ako još padnu bit će sve za kunu…
Recesije nema na vidiku, a dok se ona ne bude vidjela na horizontu u USA i EU, sve ce biti ok
Ne nema je uopće…pogledaj u EU…Brexit…Italija…Merkelici se stolica opasno njiše…stanje je daleko od idiličnog i bajnog…
[/quote]
Koliko vidim vi ste dežurni katastrofičar na forumu…ali ajde to je isto ok…ja sam umjereno optimist…a ako neke dionice koje su trenutno na svom ATL još padnu zbog toga što se nakon 9 godina vani SVIJET RUŠI, po prvi put ću u svom životu kupiti kredit i kupiti dionice
Kakve veze ima izbor suverenista u Europi i SAD-u s recesijom?! Mediji su najavljivali smak svijeta nakon Brexita i ništa se nije dogodilo, dapače. Najavljivali su smak svijeta nakon izbora Trumpa, a Amerika raste 4% prvi put nakon 20 godina. Najavljuju opet isto nakon svakih izbora u kojima pobjede ljudi koje njihove gazde ne podržavaju, a stvari postaju sve bolje.
Pa pitam ja tebe, jel možda ipak problem u medijima i njihovim gazdama kad su očito uvijek u krivu ili otvoreno lažu da bi progurali svoje interese, a ne u suverenistima koji stavljaju interese svoje države na prvo mjesto i bore se za ljude koji su ih izabrali?
Futuresi se već oporavljaju…
S&P Futures
2,678.25
+14.00(+0.53%)
Dow Futures
24,742.00
+126.00(+0.51%)
Nasdaq Futures
6,904.25
+68.00(+0.99%)
Ista stvar sa irbt.
Potukao ocekivanja .
Povecao targete.
Srusili ga za 12 %.
Zbog 5 mil tarifa
Strašno
Ne bih rekao da na forumu vlada optimizam nego umjereni oprez,vani je bull market već godinama koji je vrlo žilav a tržišta još uvijek ruše samo strahovi,za sad barem,a ne neki crni labud.
Ista stvar sa irbt.
Potukao ocekivanja .
Povecao targete.
Srusili ga za 12 %.
Zbog 5 mil tarifa
Strašno
[/quote]
Kao što sam već napisao,nije neki problem dosadašnjih 10% poreza nego je market u strahu da će početkom sljedeće godine uvesti 25%,pa onda tko zna,u strahu su velike oči…
Nije ni Kina iskoristila sve mogućnosti da oporezuje američke proizvode,ni blizu,jer je i njima stalo da potrošnje,posebno kad su u pitanju poznati brendovi.Za sad su prestali kupovati naftu,to nije problem jer mogu nabaviti diskontno iz Irana ili Rusije,i soju,i to zato jer dolazi iz ruralnih krajeva USA gdje je većina Trumpovih glasača.
Moje mišljenje je da Trump blefira. Da neće doći do 25 % .Svi gube. Amerika ima rast od 4% zašto bi se to ugrožavalo? Pa nije lud!
G20 idući mjesec te sastanak dvaju predsjednika
Čini mi se da kao uspješan pregovarač i čovjek iz realnog sektora će napravit puno toga za ameriku.
Ista stvar sa irbt.
Potukao ocekivanja .
Povecao targete.
Srusili ga za 12 %.
Zbog 5 mil tarifa
Strašno
[/quote]
Kao što sam već napisao,nije neki problem dosadašnjih 10% poreza nego je market u strahu da će početkom sljedeće godine uvesti 25%,pa onda tko zna,u strahu su velike oči…
Nije ni Kina iskoristila sve mogućnosti da oporezuje američke proizvode,ni blizu,jer je i njima stalo da potrošnje,posebno kad su u pitanju poznati brendovi.Za sad su prestali kupovati naftu,to nije problem jer mogu nabaviti diskontno iz Irana ili Rusije,i soju,i to zato jer dolazi iz ruralnih krajeva USA gdje je većina Trumpovih glasača.
[/quote]
Dok je nezaposlenost rekordno niska nema straha od recesije… korekcija je ocekivana jer su se trzista tamo prenapuhala
Točno kako sam i jučer rekao, Daw &Jones je trenutno 350 bodova u plusu. Ekonomija je trenutno predobra za recesiju, druga je stvar što su tržišta napuhana pa se moraju korigirati.
Ovo je clanak od jucer, a danas vec svi indeksi u USA rastu
S&P 500
2,703.82
+1.80%
Dow 30
24,963.98
+1.55%
Nasdaq
7,300.88
+2.71%