Na djelu je korekcija. Možda i siđe 20% s vrha pa ćemo imati i bear market kvartal dva.
No američka ekonomija i dalje ubrzava, usprkos rastu kamata, i oporavak tržišta tamo uopće nije upitan. Ne bojim se ja za njih. Samo je stvar dobrog tajminga za ući.
Tek kad dođe recesija onda je to druga priča.
Ovdje pak dragi Bog više ne može pomoći. Ako nakon todex nagodbe ne ode odmah na 2000 bodova onda to više nije inducirana koma nego klinička smrt.
Trgovina ide samo po bidu…
Ako Saudijci napucati naftu preko 80$ onda će inflacija biti problem, Rusima ne paše nafta preko 60$ jer im onda rublja previše jača ali Saudijcima gori pod petama,tko zna
Evo danas Vam burze rastu vani.
Malo su bikovi postali sramežljivi…..
Ali što ćeš.
Proljeće je a u meni nemir.
BTW grizly se budi iz zimskog sna.
Ali što ćeš.
dobro je sve dok medo ne rastrga bika i nahrani se njime
Ali što ćeš.
[/quote]
Jedan moj frend ulaže u beton i zlato i još od 2012 govori da će burze doživjeti novi i još veći kolaps. Jednog dana će biti u pravu. Nema sumnje.
Ali što ćeš.
[/quote]
Mislim da smo do 7. mjeseca sigurni.
Ali kada počnu godišnji odmori onda bi moglo biti svašta u 8. mjesecu.
Ali što ćeš.
[/quote]
Mislim da smo do 7. mjeseca sigurni.
Ali kada počnu godišnji odmori onda bi moglo biti svašta u 8. mjesecu.
[/quote]
ne znam baš. zaboravio si na onu omiljenu ulagača na zapadnim burzama “sell in may…”?
Trenutno je vani faza bežanija iz tehnoloških kompanija, na kojima su zgrnuli par stotina % dobitaka i sad krece ulazak u ”obrambene” sektore, zato i dolazi do velikih oscilacija
Money Flows, Market Structure Project Major Turnings Points In SPX, NDX, 10Y Yield, Gold, U.S. Dollar, High Yield, And Bitcoin https://seekingalpha.com/article/4160600?source=ansh $GLD, $SPY, $SLV, $QQQ, $BTC-USD
Najava predsjednika Trumpa o većim carinama na uvoz aluminija i čelika, deficit van budžeta koji raste, prinosi na obveznice…..
Mislim da će carinski rat potopiti indekse vani, smanjiti međusobnu trgovinu, a najviše će stradati prijevoznički sektor, nažalost brodari ponajviše.
Koliko vidim i zlato je počelo stabilno rasti.
Ovo je drugi udar.
Kod trećeg će letjeti perje.
[/quote]
Carinskog rata nece biti.
To je osnovna pogreska vaseg izlaganja.
Kao sto ne moze biti opceg nuklearnog rata tako u danasnje vrijeme ne moze biti niti opceg trgovinskog rata, iz istog razloga. Jer bi svi crkli.
Uvodjenje nekih carina sluzi za pokazivanje misica za unutarnjepoliticke potrebe. Na kraju se sve sredi.
Ne brinem, a vi ne strasite ljude bez veze.
[/quote]
I dalje stojite kod teze da carina neće biti.
Zbog čega smatrate da će se ljudi logično ponašati?
I ŠTO SAD?
Imamo carinu na carinu.
Socijalizam u Americi?
kao da nam nije dosta sra.nja s agrokorom, sad je počelo i opasno gomilanje vojske i oružja