Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na Eclectici sam naletio na upis u kojem ljudi preporučaju ovu brokersku kuću za trgovanje u USA. Ima tko kakvih iskustava s njima? Djeluju povoljno https://www.interactivebrokers.com/en/home.php

Koristim ih već 4-5 godina, sve super.
Doduše, ne za trgovanje, imam 1-2 transakcije godišnje. Ali znam neke algo-tradere iz Hr koji su ih koristili, kažu da je najbolja opcija.

Najava predsjednika Trumpa o većim carinama na uvoz aluminija i čelika, deficit van budžeta koji raste, prinosi na obveznice…..

Mislim da će carinski rat potopiti indekse vani, smanjiti međusobnu trgovinu, a najviše će stradati prijevoznički sektor, nažalost brodari ponajviše.

Koliko vidim i zlato je počelo stabilno rasti.

Ovo je drugi udar.

Kod trećeg će letjeti perje.

u petak je DAX pao preko 2%, a i danas izgleda da slijedi crveno otvaranje. nešto se definitivno vani događa

u petak je DAX pao preko 2%, a i danas izgleda da slijedi crveno otvaranje. nešto se definitivno vani događa

Jučer Dax i USA zatvorili u zelenom preko 1+, i prema svemu sudeći danas isto otvaraju u zelenom, nešto se definitivno vani dobroga događa, za rzaliku od nas

za razliku od nas vani se trguje
to je glavni događaj koji se događa

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]

Zašto se nafta drži ovako visoko na svjetskom tržištu, kada glavni potrošaći – automobilski svijet okreće na drug izvore energije – el.!?

Realno bi bilo da se skorigirana na 15 – 20 USD / BAREL

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala[/color]

@ING

“Zašto se nafta drži ovako visoko na svjetskom tržištu, kada glavni potrošaći – automobilski svijet okreće na drug izvore energije – el.!?

Realno bi bilo da se skorigirana na 15 – 20 USD / BAREL.”

Zato jer potražnja za naftom raste i još uvijek ima vrlo malo el automobila u svijetu.

@Svi vi koji bi sad u ameriku budite vrlo,vrlo oprezni,može se i dalje lijepo zaraditi,jer je to vrlo volatilan i likvidan market,ali za dugoročnu kupovinu nekakvih indexa rizik je velik,osim ako bude značajne inflacije,u tom će slučaju marketi rasti sasvim sigurno,da se ogradim.

"Only dead fish swim with the stream"

DAX se lijepo oporavio zadnjih dana pa je i danas u solidnom plusu, no na ZSE to po običaju nema utjecaja….na nas kao da utječu samo loše vijesti
https://www.investing.com/indices/germany-30

Stanje nakon jučerašnjeg dana:
DOW: -2,93%
NIKKEI: -4,51%
HANG SENG: -2.60%
DAX: – 2,34%
FTSE 100: -2,94%

Trgovinski rat SAD-a i Kine uzima prve žrtve. Nemojte biti među njima.

Zašto se nafta drži ovako visoko na svjetskom tržištu, kada glavni potrošaći – automobilski svijet okreće na drug izvore energije – el.!?

Realno bi bilo da se skorigirana na 15 – 20 USD / BAREL

Kolega, električni automobili su prevara. Barem kad se radi o širokoj potrošnji.
Možemo o tome malo podrobnije u nekom drugom okruženju. :-):-)

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Stanje nakon jučerašnjeg dana:
DOW: -2,93%
NIKKEI: -4,51%
HANG SENG: -2.60%
DAX: – 2,34%
FTSE 100: -2,94%

Trgovinski rat SAD-a i Kine uzima prve žrtve. Nemojte biti među njima.

bogami padovi su gadni…mogao bi to biti okidač koji će gadno zatući burze

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Ne znam zasto nitko ne komentira ovu temu zadnjih par dana? Rast od 5% u tjedan dana ne zasluzuje komentar pesimista? Oni komentiraju jedino padove?

Nema smisla više komentirati padove.

Komentirati ćemo samo kad imamo rast.

Jer komentiranje pada svaki dan nema smisla.

New Report

Close