Kada za nas “spekulante” koji se klade na ZSE kladionici uvedu ovako nesto…
Osvojili se dobitak na lutriji? Evo koliko će vam novca država uzeti
Ne znam zasto nitko ne komentira ovu temu zadnjih par dana? Rast od 5% u tjedan dana ne zasluzuje komentar pesimista? Oni komentiraju jedino padove?
Pa naravno da komentiraju samo padove. Nemaju za biber pa im ne paše rast indeksa, čekaju lovu ili od 7/39 ili neko rikne pa naslijede nešto… dotle… samo crnjak.
Pa naravno da komentiraju samo padove. Nemaju za biber pa im ne paše rast indeksa, čekaju lovu ili od 7/39 ili neko rikne pa naslijede nešto… dotle… samo crnjak.
Ma nema utjecaja.
Samo Agrokor.
Bez toga nema rasta across the board.
Samo trejdici, a i to sve losije.
Ne znam zasto nitko ne komentira ovu temu zadnjih par dana? Rast od 5% u tjedan dana ne zasluzuje komentar pesimista? Oni komentiraju jedino padove?
Zato što to nema APSOLUTNO NIKAKAV utjecaj na ZSE. Kod nas je burza u padajućem trendu već 10 mjeseci za redom, a znamo i svi zašto. Jedini utjecaj koji u ZSE pali je NEGATIVAN što smo vidjeli prije 2 tjedna. Zašto?
Ajmo redom: industrija / građevina nam je u rasulu, ne moram objašnjavati firmu po firmu, svi znate o čemu pričam. Turizam je već prilično rastao i mislim da je blizu svog gornjeg limita u ovom trenutku, dalje ima samo organski rast 5-10% godišnje, ako ne bude većih potresa. Brodarstvo / brodogradnja je kombinacija prethodnih dviju situacija, ili je u rasulu ili je već odradilo rast. Ono što ostaje mimo spomenutih ili nema skoro nikakvu likvidnost ili nema nikakvu fluktuaciju jer je strogo kontrolirano (HT, ADPL…).
Mirovinski fondovi imaju MILIJARDE na računima, ali ih ne plasiraju na burzu, razloga je više, ali je glavni što nemaju u šta, pogotovo po ovim cijenama. Mali su se već dobro opekli, neki 2008, neki na Agrokoru, jednostavno nema dovoljno kapitala na burzi da indekse pogura prema gore. A kad je već to tako, jedini put je prema dolje i čeka se samo pravi signal, pad svjetskih burzi je jedan od njih…
nakon ovih izvješća i laganog pada industrijske proizvodnje pitanje je da li će Crobex izdržati iznad 1800
gledajući naravno i sve gore navedeno kolege ramba_5
Zato jer Vi ne pročitate s razumijevanjem ni ono što Vam napišem.
Jel sam lijepo napisao da treba vidjeti sljedeća dva tri tjedna da li će se smiriti market.
I dalje stojim iza onog što sam napisao. Mislim da se klima promijenila i ove godine na očekuje nekoliko većih padova.
Očito da je lako napraviti paniku.
Da li će to utjecati na ZSE?
Kod rasta ne, kod pada vjerojatno.
Nama sve ubrzano pada pa tako i BDP.
Dok su kamate tako niske, nekako ćemo pokrivati rupe.
Kad kamate počnu rasti prvo ćemo vidjeti raspad sistema u županijama i gradovima.
Pa oni nemaju sredstava ni da snijeg očiste bez države. Glavno da su proglašeni gradovima i županijama.
ps.
Agrokor više nikoga ne zanima osim dobavljača i premijera koji su se uvalili.
Na Eclectici sam naletio na upis u kojem ljudi preporučaju ovu brokersku kuću za trgovanje u USA. Ima tko kakvih iskustava s njima? Djeluju povoljno https://www.interactivebrokers.com/en/home.php
njemački dax i USA indexi svi su na oko -2%. što ih je danas tako zatuklo dolje?