Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Ivano, ja očekujem naftu na cca 23-24USD.

You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya' punk?

Kina ostala zamrznuta na -5.33%!

Od početka godine Kina u MINUSU 14.76%!!!

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

Pa?, jel se dogodilo nešto u Kini što neznamo?, ako neznaš pravi razlog zašto je tako onda nemoj ni pisati stvari

Pa dobro svi pričaju o Kini i padu rasta stope BDP sa 7 na 6.8 %. A šta je sa naprimjer Indijom koja ima skoro isto stanovnika kao i Kina , i još će je uskoro prestići a rast BDP-a je povećan na 7.2 % u 2015 a u 2016 se očekuje 7.4%.

Čitam danas nekog engleskom makroanalitičara da je po njemu rast Kine 2,4%. Realni. Mislim svima je jasno da nije 6,9%, ali baš 2,4. Tko će ga znat. Teško da je bilo koja vijest iz Kine realna, ali čudi me da puštaju da tržište ovako tone. Očito im odgovara. Inače bi država, kao i što inače radi, to već odavno okrenula. Indiji ide puno bolje. Ona je kao i Kina uvoznica svih vrsta robe pa im ovaj pad cijena odgovara. Kina je dužnija od grčke i cijelo vrijeme je gurala ekonomiju izvoza. sad pokušavaju transformiraci cijelu ekonomiju a to ne ide preko noci.

Ma nije došlo do tolikog pada dionica u Kini zbog usporavanja rasta gospodarstva (po službenoj stopi ili onoj drugoj). Po meni jedini razlog ovakvog rušenja (mogli bismo reći “slobodnog pada”) je neprirodna stopa po kojoj su cijene dionica rasle od početka jedanaestog mjeseca 2014 godine (što sa najbolje vidi u grafu njihovog najeminentnijeg indeks-a).

http://www.bloomberg.com/quote/SHCOMP:IND

Vide se obrisi brodoloma!

DOW: -2.21% (13.01.2016)
NASDAQ: -3.41% (13.01.2016)
Nikkei 225: -3.04% (14.01.2016)

UŽAS!

P.S. Kini bi bilo bolje da sljedećih par godina suspendira trgovanje vrijednosnim papirima! Samo je pitanje koliko će oni danas zaronit?

Ovo nije ništa drugo negoli masakr!

Nikkei 225: -3.65%

Lančana reakcija se nastavlja…

DAX: -2.23%
FTSE: – 1.73%

FTSE na -2.19%

a DAX na nevjerojatnih -3.43!!!

http://www.zerohedge.com/news/2016-01-13/albert-edwards-hits-peak-pessimism-sp-will-fall-75-global-recession-looms

S&P 500 – target cca 550

Albert Edwards, Societe Generale…..nije riječ o klasičnom analitičaru, nego o pravom burzovnom igraču koji zna o čemu govori….

@kvart99

tip od 2010 govori već nekoliko puta isto. Od kad je prvi put dao “prognozu” S&P skočio 80%. Tako da ga baš ne bi uzeo kao neko mjerilo.

New Report

Close