Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ADPL (AD Plastik d.d.)[/color]

Samo oprema za vađenje nafte dođe oko 20$ po barelu bez ičeg ostalog kad se izračunaju još ljudstvo i koncesije itd itd

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ADPL (AD Plastik d.d.)[/color]

Pa jel vi mislite da se samo upikne bušilicom bilo gdje i nafta potece?

Kolega alias, molim vas nemojte pisati gluposti,stvarno mi je degutantno čitati nešto površno na forumu, nakon što sam tematiku proučavao jedno dulje vrijeme, ja ne tvrdim da će nafta na 20-30,ali zato preporučujem proučiti tematiku pa se javiti , kaže se : ” Ispeci pa reci .. ”

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Što se nafte tiče fundamentalno ona ne vrijedi niti 20 USD

Može objašnjenje ovoga, po kojim fundamentima vrijedi niti 20$?

Izneseni tekstovi nisu nagovor na prodaju ili kupnju dionica

Što se nafte tiče fundamentalno ona ne vrijedi niti 20 USD

Može objašnjenje ovoga, po kojim fundamentima vrijedi niti 20$?

[/quote]

Kolega Clicker, može, iako sam se dvoumio da li odgovoriti uopće, jer ovi mladi naduvenci koji su tek završili školovanje pa misle da su pobrali svu pamet ovoga svijeta ovakvim degutantnim ponašanjem i nepoštivanjem starijih, pametnijih i iskusnijih od sebe ne zaslužuju da ih se nešto nauči.

No evo, kolega domach1984 se potrudio naći slijedeći link:

http://www.eia.gov/tools/faqs/faq.cfm?id=367&t=6

Imajte na umu da je ovo mainstreem tako da te podatke ne uzimam za realne ( mislim da je cijena exploatacije nafte još manja ), ali ajmo uzeti njih za relevantne ( iako to nisu ).
Dakle, lifting costs na bliskom istoku 9,89 USD, centralna i južna Amerika 6,21 USD, USD između 10-12 USD itd. Nadodajte još nešto troškova transporta i što vidite?
Što vam to govori? Da li je u tom slučaju cijena nafte od 20-30 dolara isplativa i realna za proizvođače?Oh, pa ja mislim da i te kako je.
Pa kako je tome tako i je li to realno?
I te kako je realno, cijena nafte je do 1973. godine bila oko 3 USD, tada je porasla naglo na prvo 5 pa potom na 11 USD i tako dalje i tako dalje.Priče o tzv. nedostatku nafte za idućih 30-50 godima, koje se ponavljaju svakih 10-20 godina ( ali moete uvijek biti sigurni u to da će vam plasirati priču oko toga da nafte vjerojatno neće biti za idućih 50 godina ), geopolitički ratovi ekonomske realnosti dovele su cijene nafte tu gdje jesu.
I dalje tvrdim da nafta realno vrijedi 20-30 USD uvrh glave, ali obzirom na Kinu pitanje je što će biti sa njom u budučnosti.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zamislite da čovjek piše da zna bolje od američkog statističkog ureda za energiju. Izjava: podatke ne uzimam za realne (mislim da je cijena exploatacije nafte još manja). Ali tu nisu još ni uračunati cijena prijevoza, skladištenja i ostale kasnije logistike itd itd. Ali nema veze. Držite se vi belja

Zamislite da čovjek piše da zna bolje od američkog statističkog ureda za energiju. Izjava: podatke ne uzimam za realne (mislim da je cijena exploatacije nafte još manja). Ali tu nisu još ni uračunati cijena prijevoza, skladištenja i ostale kasnije logistike itd itd. Ali nema veze. Držite se vi belja

Kolega alias, pokušavate se izvući ali ne možete.
Jeste li dobili službene podatke, ajmo reći da su točni koliko košta crpljenje nafte??

JESTE

Pa je li onda stvarno više išta potrebno pojašnjavati na ovu temu, i malom djetetu bi bilo jasno da nešto što košta 10 ako prodaš za 20 je itekako lijepa zarada.

Molim vas primite se knjiga i steknite iskustva ako želite ozbiljnije polemizirati, posebice ako želite ostavljati dojam osobe koja sve zna.

NHF

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ljudi kako kupiti naftu?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Ostavi se nafte još neko vrijeme…
http://www.seebiz.eu/americka-vlada-za-2016-prognozira-najslabiji-rast-proizvodnje-nafte-u-pet-godina/ar-102999/

Kad dođe reći ću ti ja..

A BALVANA!!! :) :) :)

vani je sou,,,pogotovo na valutama CHF itd..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Švicarska banka odbacila fiksaciju tečaja, franak skočio u početku čak 30 % u odnosu na EUR …

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

bit će zanimljivo vidjeti kako će se sada obračunavati rate kredita u “švicarcima”

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

New Report

Close