Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mig vidiš kak nas amerikanci prate d azatvore rupu od onih 2%…osatlo im još samo 1,3…kad trče pred rudo kauboji. [lol]

Prokleta je Amerikaaaaa…..
Dow Jones Industrial Average 11,462.78 2:40pm ET Down 197.12 (-1.69%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,277.28 2:40pm ET Down 20.92 (-1.61%)
NASDAQ COMPOSITE 2,409.64 2:41pm ET Down 42.88 (-1.75%)

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

Fannie Mae (FNM, Fortune 500) and Freddie Mac (FRE, Fortune 500) tumbled Monday after financial weekly Barron’s suggested that the mortgage finance firms won’t be able to raise the capital they need and that a government takeover is inevitable.

gade [lol]
http://money.cnn.com/2008/08/18/markets/markets_newyork/index.htm

Fannie Mae (FNM, Fortune 500) and Freddie Mac (FRE, Fortune 500) tumbled Monday after financial weekly Barron’s suggested that the mortgage finance firms won’t be able to raise the capital they need and that a government takeover is inevitable.

gade [lol]
http://money.cnn.com/2008/08/18/markets/markets_newyork/index.htm

A šta sam mogao !!!???
Kad me ove dvije piz.. Fannie i Freddie neće slušati. Nek im je sad. [lol]

Nemrem vjerovat opet fredi i fani po 22-24% dole, nevjerojatno koje voalitnosti…

ode nafta ispod 110 dolara ovaj tjedan a možda i dohvati blizu 100-tke.
a EUR-o pada ispod 1,45 dolara
američki futuresi se zelenom
europa sva raste
jedino mi i austrija u k….? [lol]

jesi li siguran za EUR/USD ?

“Please, God, Just One More Bubble.”

Nemrem vjerovat opet fredi i fani po 22-24% dole, nevjerojatno koje voalitnosti…

Njih zeza Feni i Fredi, a nas INA.

US STOCKS-Wall St tumbles on Fannie, Freddie worries
Vaš link

ode nafta ispod 110 dolara ovaj tjedan a možda i dohvati blizu 100-tke.
a EUR-o pada ispod 1,45 dolara
američki futuresi se zelenom
europa sva raste
jedino mi i austrija u k….? [lol]

jesi li siguran za EUR/USD ?
[/quote]
jesam, a to je samo prva prijelomnice, lagani zaustavni trend prije novoga klizanja ka dolje!
vrijednost jutros ponovno 1,4674 i ide još niže, vraćamo se u listopad 2007 kada je bilo 1,40 [smiley]

dan je pametniji od noći

Krah financijskog sektora srušio Wall Street
Business.hr/Hina
19.08.2008 08:05

Na Wall Streetu je tjedan započeo padom vodećih indeksa za otprilike 1,5 posto, jer je na tržištu ponovno zavladao strah od posljedica krize na tržištu nekretnina, što je srušilo cijene dionica u financijskom sektoru.
Vaš link

EUROPA u potonuchu….
DAX 6,337.66 3:55AM ET Down 95.22 (-1.59%)
FTSE 100 5,362.90 3:56AM ET Down 87.30 (-1.60%)

Blaži "Fay" spustio barel ispod 113 dolara
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK, LONDON – Cijena sirove nafte je opala ispod 113 dolara za barel, po prvi put poslije tri mjeseca.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/blazi-fay-spustio-barel-ispod-113-dolara,22994.html

Evo malo za raspravu: zasto mislim da Ameri neće više puno pasti:

Commodities su ušli u Bear, dakle kapital se nema više gdje sakrit.
Kriza se iz Amerike s standardnim otklonom počela prelijevati u EU.
Uz rast dolara, kapital iz cijelog svijeta će ulaziti u US dionice na long jer očekuju da će tamo najprije biti oporavak.

… jer očekuju da će tamo najprije biti oporavak.

Oporavak čega? 😛 Tržišta može unaprijed reagirati (ispravno ih u ranom stadiju već prepoznavši promjene koje nastupaju), to je istina naravno.

Međutim, oporavak gospodarstva ako misliš… možda ga netko može naslutiti, početi se krcati dionicama "na vrijeme", ali kako misliš da je oporavak moguć u neko vrlo skoro vrijeme? Pa ne radi se o nekom malom poremećaju tamo (kako se javnosti servira, tobože kriza uzrokovana hipotekarnim kreditima – ma to je samo vrh sante, koja je puno puuno veća od ovog kreditnog sloma i tržišta nekretnina koje se događa sada kao posljedica, uskoro će i krediti po običnim kreditnim karticama potrošaća postajati sve češće nenaplativi i sl., hipotekarni krediti su tek početak), ne radi se ovdje o nekoj običnoj recesiji koje se jave svakih 4-7 godina, radi se danas o ozbiljnim strukturnim deformacijama čitavog američkog gospodarstva koje su ga dovele u stanje u kakvom nije bilo niti početkom 70ih, ovo je stvar koja nije viđena puno duže vremena (ne kažem da je stanje slično onome iz 30ih, ali je možda bliže i tome nego "običnoj" recesiji iz 70ih).

A sigurno da nije moguće cijelo gospodarstvo, stanovništvo (njihove navike i sposobnosti zarađivanja/trošenja) preko noći promijeniti, ovo što vidimo je samo produžetak problema koji su započeli početkom desetljeća nakon ekspanzije sa kraja 90ih. Ovo nije novi bear market nego samo nastavak prethodnoga, nakon čudnog (umjetno uzrokovanog) oporavka na 4 godine.

Recimo ovdje se može vidjeti dio onoga o čemu ja razmišljam kada govorim o "strukturnim" problemima (umjetno stvorenoj neodrživoj potrošnji, zaduživanju, uništavanju dolara i cijele ekonomije):

http://seekingalpha.com/article/90892-the-great-consumer-crash-of-2009?source=front_page_most_popular_articles

New Report

Close