Europa u zelenom. Izronila nakon jutarnjeg crvenila.
Vaš link
@đejms
nema ti to veze s kratkovidnoscu, nego s necim drugim, ali ajde:
01.01.
crobex- 5200
đia- 13000
14.4.
crobex- 3200
đia- 12300
14.07.
crobex-3500cca
đia- 10800
ja sam uspoređivao vrhove i dna kak su išli grubi valovi i uzeo sam SP500 umjesto DOWa….i ispada ovako:
ATH…sredina 10. mjeseca 2007.
SP 1565
CRO 5395
1. dno u americi 11.3., kod nas 14.04.
SP 1273 -19%
CRO 3265 -40%……..znači pali smo duplo, pomak od mjesec dana.
sljedeći vrh…skoro isti dan 15.5., više nema vremenskog pomaka.
SP 1425 +12% od dna
CRO 4110 +26% od dna….duplo pali, duplo narasli (u postocima)…znači obavljamo sve puta 2.
2. dno u americi niže od prvog kod nas više od 14.04. (zbog INE)
kod nas tjedan dana ranije nego u USA.
SP 1215 -15% od vrha iz sredina 5. mjeseca
CRO 3490 -15% od zadnjeg vrha….obavljamo isti rad, fala bogu pa više nije duplo.
i na kraju danas…….
SP 1298 +6,5% od dna
CRO 3651 +4,5% od zadnjeg dna……fali nam 2% rasta ili njihovog pada, vjerovatno se nađemo na pola puta……i kak ti se sviđa moja metoda? [rolleyes]
I futuresi kod amera se zazelenili
Kod nas čini mi se dok se INA ne zazeleni, nema nam likvidnosti i kruha.
Ista situacija ko i prošle godine u ovo vrijeme, kad su zapadni marketi odrađivali oporavak
mi se nismo ni makli s mjesta….i još sad imamo pad prometa na cca 20 milja.
Nemam tu više kaj komentirat.
@džemso
tvoja metoda je u suprotnosti s tvojim potpisom, nesto bi trebalo promijeniti.
jedno ili drugo [sealed]
imas pravo, SiP je glavni index i trebalo bi pratiti po njemu, ja sam uzeo ovaj nas forumski Điu.iako sve knjige navode SiP kao glavni, ali kao sto vidis glavna stvar je i tu vidljiva,
S&P je napravio novo dno Crobex nije .
ili jednostavnije, S&p je otisao dolje, Crobex gore!
to je cinjenica, ostalo je metafizika i pseudomatematika
dobro si podsjetio na jos jednu bitnu stvar, prije koji mjesec, kad su oni padali 1% mi bi padali 2%, oni 2% mi 4% po automatizmu, odmah u 10.00h.
je li sad tome tako?
cini se da nije i da tih panicnih reakcija vise nema.
na osnovu ovoga meni ostaje pravo da barem ova zadnjih mjesec-dva nazovem decouplingom, razdvajanjem, rasparenjem.
uostalom to je G. Soros najavio jos u 1.mjesecu.
da li je to lazni signal, trenutni predah, ili ipak pocetak nove price, ostaje da se vidi, na ovom svijetu samo je mijena stalna, kako rece Gundulić[yawn]
ode nafta ispod 110 dolara ovaj tjedan a možda i dohvati blizu 100-tke.
a EUR-o pada ispod 1,45 dolara
američki futuresi se zelenom
europa sva raste
jedino mi i austrija u k….? [lol]
@džemso
tvoja metoda je u suprotnosti s tvojim potpisom, nesto bi trebalo promijeniti.
jedno ili drugo [sealed]
definitivno, al je način mog ulaganja zadnjih mjeseci….praćenje valova.
ja iz svoje metode zaključujem da mi pratimo valove amerike samo smo puno pliće more pa nam se valovi dručije "ponašaju"….decoupling će mi bit kad kod njih ostane oseka a kod nas nabuja plima (ili obratno ne daj bože)…a iz tvog pogleda mogu zaključit jedino da ćemo kad tad gore…al to bi mi baš i nije nešto novo, jel tako?
ne bi se složio da je tržište otišlo gore, prije mi je ostalo na mjestu, dionice koje ja pratim su stalno u istom rasponu, a neke doslovce stoje već tjednima….tu i tmao je neku jako dobro ili jako loše izvješće uzburkalo.
"Nafta će ostati iznad sto dolara"
T. Boone Pickens, teksaški milijarder koji svoje bogatstvo duguje nafti, jučer je izjavio da cijena nafte ne bi trebala pasti ispod sto dolara za barel zato što SAD uglavnom ovisi o uvoznoj nafti.
Vaš link
"Nafta će ostati iznad sto dolara"
T. Boone Pickens, teksaški milijarder koji svoje bogatstvo duguje nafti, jučer je izjavio da cijena nafte ne bi trebala pasti ispod sto dolara za barel zato što SAD uglavnom ovisi o uvoznoj nafti.
Vaš link
Pickens vodi hedge fond BP Capital managment.
Taj poznati dobrotvor ( donirao puno u humanitarne tvrtke ),financirao je predsjedničku kampanju Busha. Naftni lobij.Njegov fond isticao se iznad prosječnim profitima,najviše zahvaljujući velikom udjelu u Exxonmobile-u.Najnovija ideja ovog businessmana je istiskivanje nafte energijom vjetra.
Čovjek je primio puno priznanja u osobnom životu,taj zna,ako je on procijenio da će nafta biti iznad 100… vjerojatno hoće. Ali to je cijena prihvatljiva za Amere kao i za EU,poslije skoka na skoro 150 dolara po barelu. Stabilizacija na tim cijenama sputava inflaciju.
Suncore Energy je drugo, ili možda već prvo ulaganje ovog poznatog businessmana,upravo oni rade na nekim projektima sa energijom vjetra.
Odoše Ameri u crveno kako sad stvari stoje….
Vaš link
Ode i Europa nazad u crvenilo…
Vaš link