Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve mi se čini da neće nedostajati hartije u US slijedeći tjedan a i dulje:

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=09a583d5-2192-48f4-b8a2-86741be83bcd&RubricID=fec3107f-234e-4947-b8ea-639cd413e7c6&open=sec

A što se nas tiče evo dva linka pa malo razmišljajte:

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=5e4bc70c-f4ac-4e2f-b1a8-b419a00983fc&open=sec

http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=52133

Thompsone, pa ovaj članak kaže ono što sam već napisao, da vjerojatno niti jedan fond neće propasti, već da će biti pripojen drugim fondovima, ako ne unutar iste grupacije , onda npr. Zabi.

Jesi ti to počeo drukati gore [lol]

Na Dalekovodu je. Samo mi nije jasno kako moze drukati gore kad je jos jucer, pardon prekjucer, najavljivao armagedon? [lol]

Bas je kao neka siparica, on bi ali da ne udje [cool]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

ali kod nas je ionako na snazi decoupling( đe mi je Ententinis, kupuje valjda), dok su oni rasli mi nismo.

radio sam grubu usporedbu….nikakav dekupling….prvi pad (3200) i rast (4100) smo radili s koef 2 i s malim vremenskim odmakom naspram njih, sad ih pratimo skoro u stopu…to što se njima pleše a nama ne da je samo da zavara.
yahoo + digitron = informacija.
[/quote]

aha..
ajde, uzmi onda digitron, yahoo i sta vec, pa mi odgovori kako objasnjavas da su amerikanci od 14.4.08. tamo negdje polovicom 7.mjeseca napravili novo (dublje) dno, dok Crobex nije?

koliko znam pratis TA, pa eto, objasni nam u tom duhu kamo to vodi i sta bi to trebalo znaciti.

[bye]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

GDAXI DAX 6,394.96 4:11AM ET Down 51.06 (-0.79%)
FTSE 100 5,437.80 4:11AM ET Down 17.00 (-0.31%)

Europa opet tone…..

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

ali kod nas je ionako na snazi decoupling( đe mi je Ententinis, kupuje valjda), dok su oni rasli mi nismo.

radio sam grubu usporedbu….nikakav dekupling….prvi pad (3200) i rast (4100) smo radili s koef 2 i s malim vremenskim odmakom naspram njih, sad ih pratimo skoro u stopu…to što se njima pleše a nama ne da je samo da zavara.
[/quote]

aha..
ajde, uzmi onda digitron, yahoo i sta vec, pa mi odgovori kako objasnjavas da su amerikanci od 14.4.08. tamo negdje polovicom 7.mjeseca napravili novo (dublje) dno, dok Crobex nije?

koliko znam pratis TA, pa eto, objasni nam u tom duhu kamo to vodi i sta bi to trebalo znaciti.

[bye]
[/quote]
jedINA?
tih dana kad je amerika imala dno je solidan broj naših dionica također bio niže od 14.04….predvođene HT, ERNT…

DOBIT
UBS ponovno profitabilan u 2009.
Autor/izvor: SEEbiz / Hina

ZUERICH – Najveća švicarska banka UBS, pogođena ogromnim gubicima uslijed krize na američkom tržištu visokorizičnih hipotekarnih kredita, iduće godine mogla bi ponovno poslovati profitabilno, kazao je njezin izvršni direktor Peter Kurer.

"U 2009. ćemo opet biti profitabilni", kazao je Kurer u intervjuu za švicarski nedjeljni list NZZ am Sonntag.

Jedna od američkom krizom drugorazrednih kredita najteže pogođenih banaka, UBS je do sada otpisala 42,5 milijarde dolara vrijednih nenaplativih zajmova vezanih uz to tržište.

U drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježila neto gubitak od 358 milijuna švicarskih franaka (221 milijuna eura, 329 milijuna dolara).

Prema Kurerovim riječima, sadašnja je bančina situacija usporediva s razdobljem nakon snažne oluje.

"Prvo moramo ukloniti palo drveće, potom počistiti podrum, a tek onda, u trećoj fazi, kući vratiti raniji sjaj", kazao je on, dodavši kako smatra da se banka sada nalazi u drugoj fazi tog procesa.

"Nadam se da ćemo ovo uspjeti brzo privesti kraju, možda već do kraja godine. Za vraćanje kući prvotnog sjaja treba nam, iskustveno, dvije do tri godine", zaključio je.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

[/quote]

aha..

[bye]
[/quote]
jedINA?
tih dana kad je amerika imala dno je solidan broj naših dionica također bio niže od 14.04….predvođene HT, ERNT…
[/quote]

da, i?
naravno da je INA zasluzna, nisam ni mislio da ce do decouplinga doci zbog Konzuma [bye]
velika je to lova..jako velika za nasu baru od trzista..
a k tome i jedan veliki papir manje [proud]

isto tako je tih dana i vecina dionica bila iznad dna od 4.mj, predvodjenih crobexom, pa?
a neke su danas i 50% vise nego prije koji mjeseca, ali sta to govori, valjda se gleda sve zajedno [bye]

[/quote]

aha..

[bye]
[/quote] Zato sto se desila prevrtanja oko INE a da nije bila najavljena privatizacija INE dotakli bi i mi duplo DNO

da, i?
naravno da je INA zasluzna, nisam ni mislio da ce do decouplinga doci zbog Konzuma [bye]
velika je to lova..jako velika za nasu baru od trzista..
a k tome i jedan veliki papir manje [proud]

isto tako je tih dana i vecina dionica bila iznad dna od 4.mj, predvodjenih crobexom, pa?
a neke su danas i 50% vise nego prije koji mjeseca, ali sta to govori, valjda se gleda sve zajedno [bye]

aj prikaži taj dekapling brojkama i datumom.
kratko vidan sam pa možda ne vidimo isto.
ja ga vidim samo u tome što više ne kaskamo mjesec dana za njima nego smo tu negdje.

@đejms

nema ti to veze s kratkovidnoscu, nego s necim drugim, ali ajde:

01.01.

crobex- 5200
đia- 13000

14.4.
crobex- 3200
đia- 12300

14.07.
crobex-3500cca
đia- 10800

ovo sam pisao iz glave, pa moguce da sam fulao negdje za koji bod, ali red velicina je isti.
evo nacrtao sam, ti oboji, ali ako ovo nije dosta da shvatis "sta je pisac htio reci", onda nema pomoci.mozes se igrati i faznog pomaka, smanjit ces ekstreme, ali ce lajtmotiv ipak ostati.[bye][bye]

trenutno se jesmo razdvojili htio ti to priznati ili ne, da li ce to biti kratkog daha, ili novouspostavljeni trend ostaje da se vidi.ja se uzdam u INA-u da ce amortizirati sve negativne udare, kao i u nase plitko i malo trziste, koje je lako i braniti, ali i rusiti ako to nekome odgovara.
nekad sam bio naivan, pa sam mislio da je u interesu velikih samo da brane i da raste, ove godine sam skuzio da im je u interesu i da ga sruse. ipak, glavna premisa o plitkoci i lakoci manipuliranja ostaje ista.
o Amerikancima sve najgore.mislim da imaju previse "kostura" u ormaru koji moraju doci na naplatu. da li ce to biti sad, s ovom krizom, ili ce to odgoditi za godinu, dvije ili pet, ne znam.

@jomiii

ja se sjecam da si ti ocekivao i nize od dna, ali eto, jebiga, nisi imao srece pa si morao uci na visim cijenama.
a da nije bilo svjetske krize imali bi i veci vrh, da nije baba dusko, etc..
uvijek se nadje neki "ali" to i je draz investiranja. [smiley]

Hrvatska -0,84% a ostatak Evrope se zazelenio ( i to iz minusa od 1 % ).
Idemo li i mi konačno gore? Nadam se.

New Report

Close