Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Instant mudraci se ne moraju opravdavati, jer su dubokoumno mudri…
Uostalom, ja sam postao prije nekoliko stranica grafove i linkove, ali slabo se ovdje na forumu čita i proučava, pa je zaboravljeno.
A nafta vjerojatno raste zbog sira ili tako nečega…

gospon hodor glupo je uopce usporedjivati ATX i Crobex jer u Crobexu je indexirana INa probajte vrednovati Inu na 1700kn pa mi javite koliki bi onda Crobexu bila vrijednost pa onda uzmite rezultate prva tri kvartala firmi koje sudjeluju u Crobexu i izracunajte P/E

INA u CROBEXu nije već skoro 2 mjeseca…

nije ali je indexirana u njega

ATX je sad preko -2% i niže je od crobexa! [shocked]

USA burze jučer su opet jako pale….
EU burze upravo otvaraju u crvenome…
loše sve ovo izgleda, ne vjerujem da ćemo i dalje moći ignorirati padove na stranim burzama koje danima tonu [embarass]

Uostalom, ja sam postao prije nekoliko stranica grafove i linkove, ali slabo se ovdje na forumu čita i proučava, pa je zaboravljeno.

Znači ništa od prognoze!

Ovo baš smrdi na katastrofu svijetskih razmjera – Vaš link

USA burze jučer su opet jako pale….
EU burze upravo otvaraju u crvenome…
loše sve ovo izgleda, ne vjerujem da ćemo i dalje moći ignorirati padove na stranim burzama koje danima tonu [embarass]

A kako ćemo mi to reagirati na njihov pad?
Mirovinci će početi masovni deleveraging na ZSE? Ono što se može očekivati je izlaganje masivnih naloga na asku u cilju forsiranja prodaje malih investitora. Međutim, mirovinci to ne rade, a mali investitori (špekulanti?) su pomalo umorni od stalnih špekulacija iste šačice većih špekulanata.

Znači ništa od prognoze!

[/quote]

Glupo mi je stalno svaki dan pisati, a već sam jednom napisao što sam mislio.
Zato se ovaj forum gubi u sivilu drobljenja i prežvakavanja.
Osim toga, većina misli kako krećemo u kataklizmu, a tko sam ja da mislim suprotno.
Kud svi Turci…

ovdje nešto piše o suradnji bečke burze i crnogorske, ali nisam baš sve shvatio
može netko ukratko prevesti tko zna bolje njemački?

http://www.wienerborse.at/investors/news/boerse_news/boerse-montenegro-vertrag-datenvertrieb.html

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Pa, Bečka burza i Montenegro berza potpisali su sporazum o suradnji i razmjeni podataka.
Radi se o tome da će od Q2 2012 bečka burza pružati svojim korisnicima (trgovcima) podatke o trgovanju na M.b. u istom formatu i sstrukturi, realtime naravno, kao i svoje podatke (što to u praksi znači, ne znam).
No, zanimljivo je da će se time i M.b. pridružiti ostalim burzama navedenim u daljnjim podacima, pa ispada da su se sve Ex-Yu burze (osim ZSE!), kao i Bukurešt te – Beč, Prag, Budimpešta i Ljubljana tome već pridružile.
Tako zasad ZSE ostaje kao crna rupa u tom kontekstu.

Goldman Sachs year-end target for the S&P 500 at 1.450, 15% from 2010.

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

New Report

Close