[lol] [lol] [lol] [lol]
Nema šta vidi se da znaš…
[/quote]
danas DAX -4,04%…
a ti sad razmišljaj do ponedjeljka što ćeš..još ako ludi islamisti naprave neko sranje u nedjelju, bit će crn ponedjeljak na burzama
jel ti još smiješno? [bye]
[/quote]
Nemaš pojma, al neka, tvoji strahovi me bogate… [wink]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
[/quote]
a baš si neznalica, jesam ti rekao da će DAX biti ispod 5000? i bio je! pa ne misliš valjda da će padati kontinuirano do 0 bodova? [lol]
dok ti shvatiš što se zbiva, bez gaća ćeš ostati..zato brzo knjigu u ruke dok nisi sve pare pogubio [bye]
[/quote]
Takve kao ti šamaram u svakom smislu riječi…
Pročitaj svoje postove pa ti možda bude jasnije kolikim neznanjem zračiš, al opet rekoh, takvi kao ti meni prodaju na dnu a kupuju od mene na najvišim razinama…
[cool]
dobit će medo po pi..ki!!!
marcipaaaaaneeee, pošto DAX? [lol]
kakav oscilator od čovjeka. [thumbsup]
Nevjerojatno je da toliko ljudi napada čovjeka a da nemaju ni pojma šta sami pišu.
a ) nikakav medo ne dobija po pi..ki, očito je da mnogo ljudi ne uočava vrlo bitnu razliku između downtrenda i uptrenda
b ) ovo šta gledate se jednostavnim rječnikom zove [/u]tehnički odbijanac, izračunajte si koliko su dax i slični indeksi vratili vrijednosti s ovim rastom nakon toliko pada
c ) ovaj rast je potaknut zatvaranjem short pozicija, ono čega na našoj burzi nema, a ne nekakvim dobrim vijestima ( neću ni ulazit u raspravu kako i zašto dolazi do zatvaranja short pozicija )
d ) dobrih vijesti u rješavanju situacije Grčke ( i sličnih zemalja ) za EU, poglavito Njemačku, Francusku, jednostavno nema jer se ni teoretski ova situacija ne može dobro završit
e ) vezano uz prethodno rečeno pod c, kod nas nema shortanja, pa ni crobex nema kvalitetne tehničke odbijance, kvalitetne odbijance nikako ni nije imao zadnjih par godina, niti će vjerojatno imat ( možda eventualno jednom godišnje, i to nakon ekstremne rasprodaje, al to samo ako se stvarno razumiješ u TA i ostaviš si dovoljno keša možeš uhvatit 10-20 posto na njemu ), tako da ne znam čemu se zapravo svi vi veselite kad dax raste 3 posto
Prema tome, prvo se naučite osnovama razumijevanja tržišta kapitala, a onda jako dobro proučite gospodarsku situaciju u Europi i moguće perspektive, te reperkusije na naše tržite, pa tek onda komentirajte rast daxa od 3 posto i kolegu koji dobro poentira da to nema veze s nama.
I još jedan hint, znajući da su omf prilično suzdržani u ulaganju u domaće dionice, pogledajte s koliko keša raspolažu dionički fondovi koji tu ulažu, pa pogledajte omjer koliko love ulazi a koliko love izlazi iz istih…vjerujte da ćete se razočarat kad vidite da većina u portfelju pod stavkom "novac i novčani ekvivalenti" ima 0,1 do 0,2 posto, ako i toliko…
[/quote]
izgleda da je peromadjar među rijetkima koji razumiju hrvatski…
hvala…
Nevjerojatno je da toliko ljudi napada čovjeka a da nemaju ni pojma šta sami pišu.
[/quote]
Tako je, u pravu si, šta mi znamo.
http://online.wsj.com/article/SB10001424053111903927204576575994277885956.html
China Commerce Official Urges Aid on European Debt
al ga medo para…i vani i doma…
brzo svi na temu "što smo danas tržili" i deklarirajte se da ste sve prodali i uhvatili zaradu u petak za burek i jogurt…
a govorim ja o tome cijelo vrijeme…medo se igra…šta će s vama koji ste u papirićima i koji ste na kupnji…mora vas navuč malo…
[bye]
Para medo, ali su zamke za mede već postavljene, samo pretpostavljam, isto kao i kolega marcipan… [tongue]
Ukratko,čeka se veliki bradonja da market vidi dolaze li svježe pare na tržište,to za koji dan…
Grčka,koliko god mnogi mislili da će EU dopustiti propast ove nesretne članice(iako,moram priznati,zaslužili su)to se neće dogoditi,posljedice bi bile prevelike.Ako je ne spasi EU spasit će je Kinezi,naravno Grčka će ostati bez gaća,pa i bez otoka ako bude potebno…
crobex -3.03%
dax -2.96%
ftse -1.98%
cac40 – 2.64%
kolega sappy…nema zamke za ovog medu…taj trga i lomi sve pred sobom…čupa, para…a najslađe mu je friško meso koje se gura na kupnju…
Problem nije Grčka – banke ne kreditiraju onoliko koliko se od njih očekuje pa dolazi do usporenja rasta GDP-a.
http://www.iif.com/download.php?id=Ceurzv79NDY=
banke ne kreditiraju onoliko koliko se od njih očekuje
tko to očekuje, ima li kakva komisija za takva očekivanja?
Ukratko,čeka se veliki bradonja da market vidi dolaze li svježe pare na tržište,to za koji dan…
Grčka,koliko god mnogi mislili da će EU dopustiti propast ove nesretne članice(iako,moram priznati,zaslužili su)to se neće dogoditi,posljedice bi bile prevelike.Ako je ne spasi EU spasit će je Kinezi,naravno Grčka će ostati bez gaća,pa i bez otoka ako bude potebno…
na što se onda točno odnosi to "spašavanje"?