DOW Jones 11.100,00 3,5% 20:11:53
2073.09 NASDAQ100 2.163,50 4,4% 20:11:53
1120.76 S&P 500 1.167,00 4,1% 20:11:53
Danas od važnijih makroekonomskih objava, koje bi mogle odrediti smjer tržišta istaknuo bih:: izvješe o USA maloprodaji u 14.30, zatim potrošački sentiment u USA prema istraživanju University of Mitchigen i prema istraživanju istog predviđanej inflacije, ti podaci izlaze u 16.55, danas će se priopćenjem oglasiti i odbor FED-a u 17h.
USA Market
ponedjeljak -5, utorak +5, sreda -5, četvrtak +5, petak..nastavi niz.
P.S. Otprilike je išlo ovako, nemam vremena ići točno pogledati…
Lojtra @ ping-pong ,raj za trejdere
France 2q GDP below expected…
futuresi u crvenom….
očekujte brisanje onih dobitaka od jučer…
Hvala što si nam otkrio Ameriku. Pa i vrapci na grani znaju da uglavnom nakon velikog rasta od 5 % ide hlađenje i akumulacija profita. Još nisi potrošio sav cash ?
Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link
Ovo mi se ne sviđa s obzirm na utjecaj austrijskog kapitala na hrvatsko gospodarstvo.
Divno je to sve, a reci ti meni tehnički što misliš o ovome:
http://www.google.com/finance?q=NYSE:SNE
-ima li tu još mjesta za pad? Meni počinje to već sada, ovako na prvi pogled, izgledati zanimljivo. Eh kada bi to još palo a "akcija" se slučajno ne počela prije… to bi bila prava bajka, još lješpa nego li ova koju ću sada vjerojatno ispričati.
Meni ovo neodoljivo jako izgleda kao potencijalna akvizicija za nekog ako je dovoljno hrabar i misli da ima "previše" keša da unatoč svim ostalim planovima nije "problem" ovako opasno riskirati nekih recimo 30 milijardi USD. Ako je nekome to npr. 40 % ukupnog keša kojim raspolaže a duga još uopće nema a može ga steći u USD i AAA rejting "koliko god ga poželi"…, možda bi se čak i smjelo to pokušati? 🙂 To čak na kraju niti nije velik dio bilance? Pravi poduzetnik mora biti spreman takav dio riskirati, zar ne.
Što mislite bi li dioničari Sony Corporation htjeli prihvatiti ponudu za preuzimanjem svih dionica kompanije, po cijeni recimo 30 $ USD po komadu, tj. uz premiju od 39,60 %? (i to npr. od nekog simpatičnog koga Japanci jako vole, kao i sve američko 😉 )
Zamislite što bi neki preuzimatelj s time sve mogao napraviti… vjerojatno – čuda. Npr. prvo rasprodati njegov financijski sektor, prigriliti media dio kao vrlo zanimljivi i dobro uklopljiv u dosadašnju strategiju razvoja (i potencijalne dodatne akvizcije, ukoliko bi se slučajno pojavile po dobrim cijenama), ugasiti dio consumer dijela koji gubi smisao (računala, televizori pod imenom Sony, postoji bolje ime koje se može koristiti nakon šte se reinovira TV), zadržati onaj dio pod brendom Sony gdje to ima smisla (npr. profesionalna oprema iz foto područja itd.), a posebno se (i kešom dobivenim tim restruktuiranjem, prodajom financija itd.) fokusirati na reafimirani tada core biznis: zasloni, optika, poluvodići… s jedne strani radi vertikalne integracije kao vlastiti, sigurni i stabilni izvor dijelova za svoje potrebe, ali i vanjske kupce kao reafirmirana konkurencija Samsungu…
Znam da zvuči ludo i prožvakano, da velike akvizicije uglavnom ne pokažu željeni efekat/sinergiju, ali SVE IMA SVOJU CIJENU. Ovo možda pri ovako određenim cijenam postaje dobra iako velika i komplicirana akvizicija za nekoga makar još ne činio tako velike stvari ali je došao u situaciju da ima "previše keša" a stvari se nude "dovoljno jeftino" a i tako je CEO rekao da tako velika hrpa keša služi za možda jednu ili više strateških akvizicija ako se i kad pojave. Možda to može biti čak i taj trenutno "posrnuli" Sony…. stvarno mi počinje to tako mirisati i začudo u skladu sa onim mojim idejam koje me neko vrijeme kopkaju kako američke kompanije bogate kešom i nula duga trebaju početi aktivnije investirati u zemlji i inozemstvu u čega su čak uključene i dobre strateške akvizicije (navodno u zadnej vrijeme kompanije to rade bolje nego prije, ne kupuju "sve i pod bilo kojim uvjetom" nego su naučile raditi "promišljene strateške akvizcije", ali vrijeme će pokazati koliko je taj dojam ispravan…), i to sam mislio najverojatnije na Dalekom istoku, i evo, ovo bi bio takav slučaj, strateška akvizciija po primjerenoj cijeni na dalekom istoku, a kao samo jedan dio ukupnih velikih planova (važnije su greenfield stvari, kao ekspanzija svojih dućana diljem svijeta koji stvaraju jedno čudo od sigurnosnog jarka konkurentnosti oko kompanije… i koje vidimo da se ostvaruju!!!! jupiiii!!, te hrpa malih akvizicija tehnologije/patenata koje također stidljivo dolaze…).
Lynx @ SNE tehnicki itekako ima prostora za pad , sa svime ostalim ja se ne zamaram ,eto