Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Više od crvenila na svjetskim burzama, brine crvenilo kojim su obojani makroekonomski podaci, Kina danas objavila pad investicija, usporavanje proizvodnje, Njemačka slabiju od očekivanja trgovačku bilancu, iz Velike Britanije isto stiže crvenilo, događaj koji bi danas mogao malo popraviti raspoloženje ulagača je izjava USA FOMC (federalne rezerve nešto kao naš HNB), nadam se da će birati rijeći, jer ako najave pomoć gospodrastvu, to će još više srušiti dolar (od straha od inflacije). Za one koje zanimaju danas obavljeni makroekonomski podaci neka škicnu na http://www.forexfactory.com

Od svih tih dugoročno nevažnih stvari zaboravio si ono jedino bitno:
http://www.bloomberg.com/news/2011-08-09/productivity-in-u-s-falls-for-second-straight-quarter-as-labor-costs-rise.html

Opadanje produktivnosti je uvijek loša stvar, pali crvenu lampicu, poziva na razmišljanje, i na hitro djelovanje, jer bez dugoročnog rasta produktivnosti nema napretka a u ovako osjetljivoj stvari gledajući i ono dugoročno brine nas i svaka kratkoročna negativnost, JER za razliku od svega ovog nabrojenog ovdje su stvari u značajnijoj mjeri "ovisne o putu" tj. ovdje kratkoročno zaista direktno utječe i na ono dugoročno.

Ovo je prva stvar koju sam nakon dugo vremena vidio koja mi se učinila suštinski "negativna", ne jako, ovo je mala sitinica koja je možda ipak u neku ruku tek "kratkoročna oscilacija" (ali ne mora biti!, pa je zato zabrinjavajuće), ali kvalitativno jedino od svega nabrojanoga ovdje i kroz zadnje dane na raznim mjestima, što bih ja ocjenio kao bar malo zabrinjavajući razmišljajući o dugoročnome. Sve ostalo premalo govori o dugoročnome i vjerojatno ljude više zbunjuje nego li su korisne informacije.

Više od crvenila na svjetskim burzama, brine crvenilo kojim su obojani makroekonomski podaci, Kina danas objavila pad investicija, usporavanje proizvodnje, Njemačka slabiju od očekivanja trgovačku bilancu, iz Velike Britanije isto stiže crvenilo, događaj koji bi danas mogao malo popraviti raspoloženje ulagača je izjava USA FOMC (federalne rezerve nešto kao naš HNB), nadam se da će birati rijeći, jer ako najave pomoć gospodrastvu, to će još više srušiti dolar (od straha od inflacije). Za one koje zanimaju danas obavljeni makroekonomski podaci neka škicnu na http://www.forexfactory.com

Od svih tih dugoročno nevažnih stvari zaboravio si ono jedino bitno:
http://www.bloomberg.com/news/2011-08-09/productivity-in-u-s-falls-for-second-straight-quarter-as-labor-costs-rise.html

Opadanje produktivnosti je uvijek loša stvar, pali crvenu lampicu, poziva na razmišljanje, i na hitro djelovanje, jer bez dugoročnog rasta produktivnosti nema napretka a u ovako osjetljivoj stvari gledajući i ono dugoročno brine nas i svaka kratkoročna negativnost, JER za razliku od svega ovog nabrojenog ovdje su stvari u značajnijoj mjeri "ovisne o putu" tj. ovdje kratkoročno zaista direktno utječe i na ono dugoročno.

Ovo je prva stvar koju sam nakon dugo vremena vidio koja mi se učinila suštinski "negativna", ne jako, ovo je mala sitinica koja je možda ipak u neku ruku tek "kratkoročna oscilacija" (ali ne mora biti!, pa je zato zabrinjavajuće), ali kvalitativno jedino od svega nabrojanoga ovdje i kroz zadnje dane na raznim mjestima, što bih ja ocjenio kao bar malo zabrinjavajući razmišljajući o dugoročnome. Sve ostalo premalo govori o dugoročnome i vjerojatno ljude više zbunjuje nego li su korisne informacije.
[/quote]
Hvala kolega što ste spomenuli pad produktivnost, naravno vidio sam taj podatak samo mi je promaklo da ga spomenem. Osobno mislim da realna ekonomija nije ugrožena ali financijski sektor je ozbiljno poljuljan i dok se on ne seredi nema napretka. Mislim da je ipak danas najvažniji događaj sastanak odbora USA Federalnih rezervi (FOMC), jer ukoliko oni iziđu s mjeram koje će konsolidirati financijsko tržište i sve ostalo će se ubrzo srediti.

Koliko ja vidim ti pokazatelji su u jako velikom plusu, odnos između očekivanog npr 17.7 posto ili stvarno 17.2 posto je vrlo mala razlika i plus je plus!

Dok na burzi nema nikakve logike jedino za onoga tko ima puno casha pa je mogao zaraditi bogatstvo…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

DAX startao u plusu, potonuo na -7% i sad na nuli. zaista se gube glave. ne pamtim ovakav dan na jednom indexu.

Blue Horseshoe loves Anacott Steel (moje postove shvatite kao moje osobno razmišljanje, ne kao nagovor na kupnju ili prodaju)

Pa iz lagane pozitive > na preko -2% u samo nekoliko sekundi…, Dax prolupo…

Koliko ja vidim ti pokazatelji su u jako velikom plusu, odnos između očekivanog npr 17.7 posto ili stvarno 17.2 posto je vrlo mala razlika i plus je plus!
[/quote]
Nema veze što je očekivano, produktivnost nije dobro da pada! Ne govorim sada o tobože efikasnom tržištu i cijenama dionica kojima je možda (kratkovodinim pogledom) ohrabrujuće to što je stvar "manje loša nego se očekivalo", nego govorim o tome da je ona loša, neovisno o tome očekivali mi prethodno da će biti baš toliko loša, malo manje ili malo više loša ili dobra, glavno je da je loša i to je ono ovdje negativno što se tiče realnog gospodarstva i time diioničkog tržišta dugoročno (i pitanje koliko dobro "uračunato" u cijene jer tržište zaista ne može biti tako efikasno da predvidi dugoročni razvoj događaja i još uz takve nestabilne početne uvjete).

Ali slažem se, iako je to loše (a po tvome: "dobro" jer je manje loše od očekivanja), vjerojatno nije jako loše i vjerojatno nije razlog za brigu, samo želim reći da je veći razlog za brigu nego sva hrpa onih drugih nevažnih detalja koji se stalno navode a nemaju nikakvo dublje značenje za razliku od ovoga što može imati.

P.S. Zbrljano su to napisali, sad kad pažljivije čitam vidim da je sve ok, naslov je zbunjujući, kao i naši novinari.

[/quote]
Nema veze što je očekivano, produktivnost nije dobro da pada! Ne govorim sada o tobože efikasnom tržištu i cijenama dionica kojima je možda (kratkovodinim pogledom) ohrabrujuće to što je stvar "manje loša nego se očekivalo", nego govorim o tome da je ona loša, neovisno o tome očekivali mi prethodno da će biti baš toliko loša, malo manje ili malo više loša ili dobra, glavno je da je loša i to je ono ovdje negativno što se tiče realnog gospodarstva i time diioničkog tržišta dugoročno (i pitanje koliko dobro "uračunato" u cijene jer tržište zaista ne može biti tako efikasno da predvidi dugoročni razvoj događaja i još uz takve nestabilne početne uvjete).

Ali slažem se, iako je to loše (a po tvome: "dobro" jer je manje loše od očekivanja), vjerojatno nije jako loše i vjerojatno nije razlog za brigu, samo želim reći da je veći razlog za brigu nego sva hrpa onih drugih nevažnih detalja koji se stalno navode a nemaju nikakvo dublje značenje za razliku od ovoga što može imati.

P.S. Zbrljano su to napisali, sad kad pažljivije čitam vidim da je sve ok, naslov je zbunjujući, kao i naši novinari.
[/quote]
Mogu kompanije imati super rezultate, visoku produktivnost itd… ali bez sređivanja financijske krize koja trese svijet nema rasta dioničkih tržišta. Dionička tržišta nažalost u krizi prva padaju, a kada krene oporavak zadnja rastu, ispred njih su uvijek obveznice, valute i robe.

Teorija zavjere naše tržište se zatvori DOW indeks skoči 1 posto……………..

Ipak je u onom članku sve dobro napisano, samo treba čitati 😛
A ovdje službeno i vrlo pregledano za razliku od onih njihovih črkčarija:
http://www.bls.gov/news.release/prod2.nr0.htm

I vidljivo da je iako za sada izgleda lošeg trenda, u kontekstu dosadašnjeg snažnog rasta produktivnosti, ovaj mali predah ne djeluje kao neki problem. Ipak sam zadovoljan čak i ovom stvari, i unatoč minusima na kvartalno razini 😉 Tako da za sada ja ne vidim doslovno nigdje te vaše velike negativnosti kojima nas stalno zasipate ovdje, sve izgleda sasvim ok i kao da je na dobrom putu daljnjeg rasta gospodarstva koje je zaista iz recesije izašlo sasvim lijepo već odavno, a da li će uskoro ući u novu, to makar ovim “usporavanjima” izgledao kao pojačano vjerojatno, zapravo ne možemo znati, lako se to promijeni a oni potencijali koji služe kao dugoročni temelj vidimo da su svakim danom sve jači i to je ono glavno! 🙂

Padali smo zbog utjecaja krize u SAD evo njih u zelenu i sve će ovo vratiti za 3 dana a mi ćemo
ostati di i jesmo možda i još pada e tako vam je to kod nas.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Today, such a response isn’t on the menu. The present strains aren’t caused by a lack of liquidity — U.S. companies, for one, are sitting on record cash piles — or too much leverage. Both corporate and personal balance sheets are no longer bloated with debt.

Vaš link

okrenut će ameri u crveno sudeći po svemu…

New Report

Close