pokrenuo se prirodni plin danas… ugovori su dugo bili u contangu a sada su se cijene izravnale – tko trguje vani neka prouči UNG – u slučaju backwardationa će profitirat (ugovori se rollaju sredinom mjeseca)
pokrenuo se prirodni plin danas… ugovori su dugo bili u contangu a sada su se cijene izravnale – tko trguje vani neka prouči UNG – u slučaju backwardationa će profitirat (ugovori se rollaju sredinom mjeseca)
Amerikanci su plina nasli za slijedecih 100 godina. Inace normalno je da su cijene futuresa u ovom trenutku u beckwardationu jer ce na proljece otopliti.
Po meni ulaganje u NG nije losa ideja pogotovo u ovom trenutku i to u financijski stabilne i velike kompanije. Danas je zavrsio capital loss sale, a sve dionice NG kompanija su u minusu i ljudi su ih prodavali da smanje capital gain. Drugo, ove male kompanije na ovim cijenama plina ce jednostavno propasti i smanjit ce se supply. S druge strane NG je nikada jeftiniji u odnosu na naftu i ugalj sto ce sigurno potaknuti demand.
Ja sam long Encana (ECA) i mislim uskoro pojacati poziciju. Daju 2,7% dividende i mogu izdrzati na ovim cijenama dulje od vecine drugih.
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Kakva je ovo rasprodaja vani
commodities u slobodnom padu 9,80665 m/s2
Vani ludnica…zaposleno novih 300000 radnika a bilo očekibano 100000…futuresi za minut budu u zelenom….
Odlični podaci iz SAD-a pogurati će sve dionice širom svijeta……….
Nezaposlenost 9.4 posto
Da, moglo je biti i bolje…da nisu euforični Ameri predviđali 150+k novih radnih mjesta…
isaplo je 103k…
meni se čini da je na pomolu korekcija…
Da, moglo je biti i bolje…da nisu euforični Ameri predviđali 150+k novih radnih mjesta…
isaplo je 103k…
meni se čini da je na pomolu korekcija…
tako je…vec je krenula….nevezano za utjecaj na crobi…ohoho…znaci priprema za shortoviće [cool]
jel i oni imaju kakvu pumpu? prodaja kokica dobro ide?
ili posude od feda po 0,25% pa vrate fedu po 1% [smiley]
[/quote]
Ne, ma Jamie je premudar da bi se borio s FEDom na tako sofisticiranom tržištu.
Imaju dvije autopraone i neki bistro u sklopu toga, ono pizze, sendviči i to. [thumbsup]
[/quote]
za šankom baba u boroletama i bijeloj pregači. samo 2 vrste pive. obje velike. ne dobiješ čašu al ako baš želiš možeš dobit – pred tobom uzme prljavu i obriše. s jednog zvučnika svira spandau ballet. old school style. retro je in.
[/quote]
Žuja i Božićno. [lol]
Ljeti maloljetnice u tajicama rade za napojnice da mogu na Zrće (isplaćuje im preko offshore računa na Djevičanskim otocima [wink] ).
A petkom Ekipa dođe na belu…Ben OPET ima 100 zvanja u talonu, Lloydu ga je je već pun kurac, frajer ko da si sam tiska karte.
[/quote]
Bernanke, Geithner, Dimon i Blankfein kartaju a bez obzira ko izgubi račun plaćaju konobarica i čistačica
[/quote]
Kasnije dođe Buffett sa bitches… [lol]
[/quote]
[lol] [lol]
[/quote]
http://finance.yahoo.com/news/Fed-pays-US-Treasury-record-apf-1400765043.html?x=0&sec=topStories&pos=main&asset=&ccode=
praonica radila sve u 16 i prošle godine. [lol]
Središnji bankari: Svjetski gospodarski oporavak nadmašuje očekivanja
Globalno gospodarstvo oporavlja se brže nego što se očekivalo, izjavili su danas monetarni dužnosnici vodećih zemalja, ukazujući ipak na prijetnje poput poskupljenja hrane i inflacije na brzorastućim tržištima.