U cijelom svijetu veliki rally a u Aziji baš i ne
Kina -1,70%
Intrsting
Prvo polugodište na burzama je bilo negativno. Opceniti svjetski indeks MSCI World index pao je
skoro 12%, najbolje su odradile burze u Šri Lanki (+36,2%) te u Iranu (+29,8%), a najlošije su bile
burze na Bermudskim otocima (pad od preko 40%), te u Grckoj (pad od oko 35%). Indeks
Zagrebacke burze Crobex je u tom razdoblju pao 7,43%.
početak pada na EU burzama?
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
"Stock futures fall after disappointing jobs report
Stock futures drop after Labor Department says private hiring slower than expected"
http://finance.yahoo.com/news/Stock-futures-fall-after-apf-1463901510.html?x=0&sec=topStories&pos=1&asset=&ccode=
"Companies hire at slow pace for 3rd straight month
Private employers added 71,000 jobs in July; unemployment rate unchanged at 9.5 percent"
http://finance.yahoo.com/news/Companies-hire-at-slow-pace-apf-3661001824.html?x=0&sec=topStories&pos=main&asset=&ccode=
Evo to se čekalo, loši podaci izvana, uzrok usporavanje gospodarskog rasta… a glavni indexi napravili fini rez u crveno. Sad i naš crobi može dalje u… :-/
-uvjek mi je interesantno pročitati njihove komentare ispod takvih članaka 😀
10yr 2,82
[thumbsup]
DOW -1.35%
[thumbsup]
EUR/USD 1,33
[thumbsup]
Gold 1212
[thumbsup]
Dobro da je James Knox rekao da zlato ide na 800$ i nakrcao se dionica i dolara jer Euro ide na 1,1 [thumbsup]
Ekonomski fakultet [thumbsup]
Kolega James, ima li nešto što si još promašio a da sam zaboravio spomenuti? [thumbsup]
Ovo sa zlatom pričekaj malo jer je bilo interesantno pratiti od 1180-1200. Teške bitke se tu vode i rano je govoriti bilo šta. Mogu samo onako odokativnom metodom reći da liči kao bitka za najvišu kotu sa koje se vidi i podnožje brda. No kao što rekoh rano je za bilo kakve prognoze jer su interesi različiti.
10yr 2,82
[thumbsup]
DOW -1.35%
[thumbsup]
EUR/USD 1,33
[thumbsup]
Gold 1212
[thumbsup]
Dobro da je James Knox rekao da zlato ide na 800$ i nakrcao se dionica i dolara jer Euro ide na 1,1 [thumbsup]
Kolega James, ima li nešto što si još promašio a da sam zaboravio spomenuti? [thumbsup]
5 iz zalaganja. [thumbsup]
i prenosim pozdrave od kolege Radića, također. [thumbsup]
[thumbsup]
10yr 2,82
[thumbsup]
DOW -1.35%
[thumbsup]
EUR/USD 1,33
[thumbsup]
Gold 1212
[thumbsup]
5 iz zalaganja. [thumbsup]
i prenosim pozdrave od kolege Radića, također. [thumbsup]
[thumbsup]
[/quote]
Hehe, nisi li ti na EUR/USD 1,23 rekao da je EUR dead man walking? [thumbsup]
I ja mislim da jesi, sad je EUR 10% jači [thumbsup]
A vidi ovo:
29.06.
Treba iskoristit sezonski jaku kunu i hvata se dolara dok je još ispod 6 HRK. Do 7,5 USD/HRK će bit relativno lagan put.
06.08.
Dolar 5,48 kuna [thumbsup]
A da ne pričam o milenijskim sell signalima na zlatu [thumbsup]
James, James, bojim se da puno zujiš a malo meda daješ [thumbsup]
jesam. isto kako sam ti na TA reko da ide upravo na 1,32 kad je bio oko 1,23.
ako bude sreće otiće i na 1,35. što više to bolje.
5,48 je ispod 6,0 ili nije?
mileniji je tek počeo, ili nije?
mene jedino tišti što tebe neće bit kad prvi put napišem EUR/USD 0,xxxx.
mislim bit ćeš tu, al nećeš bit mrkonja i neće bit ovak zabavno. [thumbsup]
i hajduk je sad 10% jači nego prošle sezone. [thumbsup]
Pitanje je hoće li dolar probit 1,35……….
Po meni će se tu vodit epska bitka jer ako bitka bude izgubljena………ode eur uprndec………i to po mojoj račinici 1,03-1,07………
Dakle očekujem jačanje dolara al pari sa eurom pa i više……….to je za sad to………
lp iz komiže………