Vezano za perjanicu američkog NASDAQ-a: Apple Inc. (AAPL):
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/78108/cehok-na-spici-proucavao-iPad.html
Kada jedan ovako razuman, praktičan/pragmatičan, čovjek, ovo nabavi…. to je ultimativni dokaz da se ovaj uređaj ne kupuje samo radi "jabuke", iz nekog iracionalnog razloga (uspješno odrađenog marketinga) nego da taj uređaj nekog vraga i koristi onome tko ga ima. U ovo stvarno nismo mogli biti sigurni… do sada. Mislim da je svaka nedoumica oko "korisnosti/smislenosti" ovog proizvoda sada otklonjena 😀
P.S. Buffett (isto vrlo "praktičan" čovjek) je neki dan rekao da on nema iPad, ali da isto tako ne koristi niti facebook, twitter…, da je on "prestar za tehnologiju 21. stoljeća, da se tek naviknuo na onu 20. stoljeća poput e-maila, čitanja vijesti online, igranja bridža online, te youtube-a u kojega se ponekad zagleda satima, iako npr. prvotno planira poslušati samo jednu pjesmu Franka Sinatre"
Što kažete, problemi sa iPhonom 4 su ipak zanemarivi obzirom na sve ostalo kako super ide? Apple ima šansu po tržišnoj kapitalizaciji postati navjeća američka kompanija?
P.P.S. Hoćemo li mi Hrvati tome svemu pripomoći kupovinom njihovoj proizvoda? A što će Amerikanci za uzvrat kupovati naše? Valjda svaki $ koju uvezemo moramo pokriti sa bar jednim $ izvoza? Ili to kod nas još nije prihvaćeno? 🙂
Što kažete, problemi sa iPhonom 4 su ipak zanemarivi obzirom na sve ostalo kako super ide? Apple ima šansu po tržišnoj kapitalizaciji postati navjeća američka kompanija?
Samo preko mrtvog IBM-a i Exxona.
Apple se približava final frontieru tehnoloških kompanija….50 mlrd. USD prihoda, to nastupa stagnacija i vjerovatno pad. Osim ako si već 120 godina u samom vrhu tehnološkog napretka, tj. IBM. [cool]
P.P.S. Hoćemo li mi Hrvati tome svemu pripomoći kupovinom njihovoj proizvoda? A što će Amerikanci za uzvrat kupovati naše? Valjda svaki $ koju uvezemo moramo pokriti sa bar jednim $ izvoza? Ili to kod nas još nije prihvaćeno? 🙂
E moj Lynx, znaš ti onaj vic o vilenjacima?
Samo preko mrtvog IBM-a i Exxona.
Apple se približava final frontieru tehnoloških kompanija….50 mlrd. USD prihoda, to nastupa stagnacija i vjerovatno pad. Osim ako si već 120 godina u samom vrhu tehnološkog napretka, tj. IBM. [cool]
[/quote]
Rekao sam po tržišnoj kapitalizaciji 🙂 Tu je IBM već dobrano prešišan. Inače, nije sve u tehnološkom napretku. Premda je dobro to ako ga znaš iskoristi (svaka čast IBM-u, tu je vjerojatno najbolji, ostali nisu shvatili kako tehnologiju i unovčiti, pa ih vrijeme pregazilo i zaboravilo unatoč tome što su tehnološki puno doprinijeli našem svijetu).
P.S. Mcap sad u USA ima veći samo XOM? Microsoft je prešišan nedavno, ali još je blizu pa je gusto da se i on ne vrati 😀 E kad ćemo mi u RH imati tak veliku kompaniju…
E moj Lynx, znaš ti onaj vic o vilenjacima?
[/quote]
Ne znam. Ispričaj ga.
P.S. Postoje u RH kompanije koje neusporedivo puno više izvoze nego li uvezu (sirovina…), postoje regije koje imaju pokrivenost uvoza izvozom oko 100 %… nije to nešto potpuno nepoznato u RH, ali je još jako "slabo prepoznato" kao ideal 😀
Ne znam. Ispričaj ga.
Ma predug je, a i nije mu mjesto na forumu. Poanta je uglavnom da starog čovjeka pošteno zajebu i još pitaju da je l’ još uvijek vjeruje u vilenjake…
S tvojim stavom se slažem, i on bi bio više nego ispravan da živimo u normalnom društvu i normalnoj zemlji gdje žive i rade normalni ljudi i imaju normalnu vlast kakvu, normalno, zaslužuju.
SAN FRANCISCO (AP) — IBM Corp. raised its 2010 net income guidance to at least $11.25 per share, a nickel per share increase that reflects IBM’s confidence in its ability to squeeze more profit out of its workhorse technology services and software divisions.
The increase came as IBM reported Monday that its second-quarter net income jumped 9 percent to $3.39 billion, or $2.65 per share. That compares with $3.1 billion, or $2.34 per share, a year ago. It tops analyst projections for $2.58 per share.
Still, shares of IBM fell $4.73, or 3.6 percent, to $125.06 in extended trading Monday as revenue fell short of analyst expectations.
Revenue rose 2 percent to $23.7 billion, below the $24.2 billion that analysts expected. IBM said currency changes hurt revenue by $500 million in the quarter and that many analysts didn’t account for those changes in their forecasts.
Je, evo grafovi bas govore u prilog tome kako se sprema panika [lol]
Vaš link
[/quote]
Kad vidim ove grafove svi mi izgledaju ko lijeva strana zuba na crobexu (2004-2007), što nije baš pohvalno.