Čudi me da nema komentara na nagli skok EUR-a prema dollaru i švicarcu !
dead man walking.
zlato tone kao da su ga u vodu bacili
zlato tone kao da su ga u vodu bacili
Safe haeven tone?
Nemoguće – možda samo nekome pada na glavu.
A što da se komentira, tebi je očito promaklo koliko je euro potonuo u međuvremenu u odnosu na dolar i naročito u odnosu na svicarac
Zbivanja sa zlatom, čista manipulacija i navlakašu velikih igrača. Nitko ne spominje da je 1980. gram zlata vrijedio 29 usd, unca = 33,3 grama, znači skoro 1000. E sad, koliko je vrijedilo 1980. tih 1000 dolara, a koliko danas? [huh]
Zbivanja sa zlatom, čista manipulacija i navlakašu velikih igrača. Nitko ne spominje da je 1980. gram zlata vrijedio 29 usd, unca = 33,3 grama, znači skoro 1000. E sad, koliko je vrijedilo 1980. tih 1000 dolara, a koliko danas? [huh]
i koji dio točno je manipulacija?
800$ iz 1980. je današnjih 2300$.
Bit će ga uskoro opet po 1000. Ribice su se upecale. Sad kad krene stampedo sa istovarom. [lol]
Nego nešto i nafta opako roni. Da nije počela prerada iste u kućnoj radinosti na obalama Meksičkog zaljeva. [lol] [lol]
Sinko, navlakušu za zlatom prozveli su isti zidari kao i ovu krizu na svjetskim tržištima zadnje dvije god. Taj tvoj omjer realne vrijednosti dolara, sigurno je simuliran po logaritmima Pere Kuduzovića. Tko je platio zlato 1980. po 1000, taj nikad, ali baš nikad, neće nagurati ni približnu vrijednost na uloženo. [tongue]
A što da se komentira, tebi je očito promaklo koliko je euro potonuo u međuvremenu u odnosu na dolar i naročito u odnosu na svicarac
[/quote]
Dobro da si ti to tako bistro zaključio.
Upravo zato što mi je promaklo koliko je euro u međuvremenu propao sam uspio neprimjetiti kako se danas naglo oporavio sa jutarnje razine 1,22 na trenutnih 1,2486.