Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pinball..

http://finance.yahoo.com/tech-ticker/article/226596/Soros-Dollar%27s-Strength-a-Measure-of-System%27s-%22Sickness%22-Euro-Will-Remain-Viable?tickers=%5Edji,%5Egspc

http://www.youtube.com/watch?v=ePOwXxtoQDE

Scenario eur/usd je zacrtan već odavno, iskreno iznenadila me brzina pada …možda kada pogledamo okolnosti u okruženju i ne toliko brzina, koliko savršeni tajming u kojem plasiraju negativne vijesti..
Omjer 1:1 je gotovo siguran…

Gotovo vjerojatan ishod…preciznije kazano. Neće tudi dugo da ostane jer to ne odgovara niti Amerima.A kad se EUR/USD približi 1:1 al ću se natrpam Eura i instrumenata nominiranih na Eur da se sve praši. Što se tiče HRK/EUR scenarij tu je gotovo izvjesno da će se braniti tečaj od prevelike aprecijacije HRK svim sredstvima, a municije je puno na raspolaganju.

I like the smell of napalm in the morning.(Swinger/Trader-Trading my way to freedom!)

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Bit će zanimljivo sutra na ZSE-u,

Ameri u Petak -3,5 %, a sutra bi mogli fjućursi možda i na +, bit će zanimljivo gledat dizanje GROBIJA sa 1.500,00 kn za +1%

PS vežite se, letimo na panoramski pregled Eurotowera Ul. Franje Lučića – pokraj Vukovarske

UGODAN DAN

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Sastanak u Južnoj Koreji
G20: Ništa od uvođenja poreza za banke
Plan kojim bi se banke prisilile da same plaćaju za svoje spašavanje u slučaju nove krize nije uspio zbog otpora od strane Japana, Kanade i Brazila. Naime, banke ovih zemalja kroz financijsku krizu uspjele su proći bez državne pomoći…

Gotova panika vraćamo se u igru. [lol] [lol]

Sastanak u Južnoj Koreji
Plan kojim bi se banke prisilile da same plaćaju za svoje spašavanje u slučaju nove krize nije uspio zbog otpora od strane Japana, Kanade i Brazila. Naime, banke ovih zemalja kroz financijsku krizu uspjele su proći bez državne pomoći…

…a Slovenci ipak odobrili sporazum, znači mogli bi se sutra zazelenjeti što meni nije drago jer sam većinom u kešu..a zazelene li se i Ameri, ostati ću i bez keša…pas mater.

I like the smell of napalm in the morning.(Swinger/Trader-Trading my way to freedom!)

Sastanak u Južnoj Koreji

…a Slovenci ipak odobrili sporazum, znači mogli bi se sutra zazelenjeti što meni nije drago jer sam većinom u kešu..a zazelene li se i Ameri, ostati ću i bez keša…pas mater.
[/quote]

Još kad uskoro ECB objavi da će " kreditirati " lovom, koju će naštampati sve svoje članice biti će veselo na tržištu kapitala.
Vjerojatno će doći u glavu čelnicima da je to najbolje riješenje za rješavanje dužničke krize, a ne povećanje poreza i rezanje potrošnje, jer to bi moglo dovesti do deflacije.
U slučaju štampanja nove love nema bojazni za inflaciju jer novac će biti potrošen kako bi se smanjili dugovi i doveo red u javne financije.

Nije kapitalizam dopustio da propadnu velike investicijske banke i tvrtke, a gdje će dopustiti da propadnu, bankrotiraju, pojedine države članice. Biti će love, ali će biti i strogih regulacija i nadzora ubuduće što je dugoročno obečavajuće i može dovesti do ekonomskog blagostanja. Do slijedećeg ciklusa recesije.

Slovenija podržala sporazum, sada i to znamo.

Ja sam optimističan, cijene dionica su fundamentalno jeftine, to čak javno kažu i na akademiji Zagrebačke burze.

I zato.. shop ili hold.

[wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Još kad uskoro ECB objavi da će " kreditirati " lovom, koju će naštampati sve svoje članice biti će veselo na tržištu kapitala.
Vjerojatno će doći u glavu čelnicima da je to najbolje riješenje za rješavanje dužničke krize, a ne povećanje poreza i rezanje potrošnje, jer to bi moglo dovesti do deflacije.
U slučaju štampanja nove love nema bojazni za inflaciju jer novac će biti potrošen kako bi se smanjili dugovi i doveo red u javne financije.

Nije kapitalizam dopustio da propadnu velike investicijske banke i tvrtke, a gdje će dopustiti da propadnu, bankrotiraju, pojedine države članice. Biti će love, ali će biti i strogih regulacija i nadzora ubuduće što je dugoročno obečavajuće i može dovesti do ekonomskog blagostanja. Do slijedećeg ciklusa recesije.

Ja sam optimističan, cijene dionica su fundamentalno jeftine, to čak javno kažu i na akademiji Zagrebačke burze.

I zato.. shop ili hold.
[wink]

imo si cijeli produženi vikend, a ti piješ u nedjelju navečer… [rolleyes]

I zato.. shop ili hold.
[wink]

imo si cijeli produženi vikend, a ti piješ u nedjelju navečer… [rolleyes]
[/quote]

Ja ne pijem, samo u posebnim prilikama.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

MMF: Gospodarstvo se oporavlja brže od očekivanjaGlobalni rast mogao bi se povećati za 2,5 posto godišnje
Svjetsko gospodarstvo oporavlja se od globalne recesije brže od očekivanja, ali je tempo neujednačen i mogao bi biti brži uz bolju koordinaciju i prave ekonomske politike, izjavio je u subotu izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn.

Uh al’ se druka preko vikenda. Ekipa preko bare se nakrcala u petak. [lol] [lol]

MMF: Gospodarstvo se oporavlja brže od očekivanjaGlobalni rast mogao bi se povećati za 2,5 posto godišnje
Svjetsko gospodarstvo oporavlja se od globalne recesije brže od očekivanja, ali je tempo neujednačen i mogao bi biti brži uz bolju koordinaciju i prave ekonomske politike, izjavio je u subotu izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn.

Uh al’ se druka preko vikenda. Ekipa preko bare se nakrcala u petak. [lol] [lol]

Pa stara priča, ovo je objavljeno jučer od strane MMF-a, pa što je vama tu čudno?
Ko i uvijek pravi investitori zarade, a špekulanti, većinom tehničari puše.
Sad će se opet svi kratkoročni trendovi na BRA analizama promijeniti.

http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2010/NEW060510A.htm

[lol]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://www.poslovni.hr/vijesti/madarski-bankrot-uzdrmao-burze-149532.aspx

Ja sam mislio da su samo naši lumeni iz politike pravi biseri ali eto i susjedi imaju konja za jahanje. Čovjek iznese svoje mišljenje možda i u malo pripitom stanju i sruši forintu, euro, pa čak i wall street, a cdf-ove podigne za dvoznamenkast postotak. Bravo, slon u staklani je za ovog lika puki amater, da se naši biseri moraju posramiti. Što je ivina banana i ostavka u usporedbi sa lajošom koji kada zalaje padaju svjetske burze.

e da da…..mogli bi shorteri gace na stapu odnijeti….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Da, u Aziji upravo ostali bez gaća, ali oni drugi [undecid]

Mean people suck and nice people swallow!

New Report

Close