Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kanadski GDP rastao u 1Q 6,1%. Ovo znatno povećava vjerojatnost da će sutra Bank of Canada podići interest rate i da će kanadski dolar rasti. Jedna ideja za forex trade pa koga zanima neka pogleda.

sumnjam, mislim d aće zajedno s amerikancima počet dizat, dakle neće nikad.
prije da će australci počet spuštat, tužno.
[/quote]
3 od 6 najvećih kanadskih banka je već podigllo mortage prime rate. Istina Kanada jako ovisi o izvozu u US i viši interest rate bi pogodio njihove izvoznike. Vidjet ćemo sutra da li će BoC podići interest rate.
[/quote]
australci sinoć nisu dirali kamatu, nema promjena dok se euro ne stabilizira.

nemogu vjerovati da još postoje oni koji pokušavaju širiti paniku…..pa jel niste valjda do sad skužili da vaše pisanje neče srušiti crobi na 1700…..to može odraditi jedino burza……

P.S. nekako imam osječaj da danas ameri budu sjeb… cijeli svijet i zazelene se……
bez ljutnje, samo osječaj……no trend je trenutno svima jasan…..valjda

FitzPatrik, 01.06.2010. u 10:28
P.S. nekako imam osječaj da danas ameri budu sjeb… cijeli svijet i zazelene se……

Valovi su visoki….podobno je za surfanje. [thumbsup]
Surfin’ USA….

I like the smell of napalm in the morning.(Swinger/Trader-Trading my way to freedom!)

Posljednji update: 01. Jun 2010, 11:35
Stručnjaci savjetuju: Grci vratite drahmu

Britanski ekonomisti savjetuju Grčkoj da napusti euro, proglasi bankrot i vrati se svojoj staroj valuti i predviđaju da će istu stvar morati da učine i druge države pogođene ekonomskom krizom.

Centar za ekonomska i poslovna istraživanja (CEBR), koji je smješten u Londonu, upozorio je grčke ministre da neće moći da izbjegnu dužničku zamku ako ne devalviraju valutu i tako podstaknu izvoz.

Jedini na način za to, kako piše Tajms, jeste povratak na vlastitu valutu.

"Napuštanje eura značilo bi pad nove valute za najmanje 15 odsto. A, kako se nacionalni dug mjeri u eurima, to bi ga preko noći povećalo sa sadašnjeg nivoa od 120 odsto BDP-a na 140 odsto", rekao je Dag Mekvilijams, šef CEBR-a.

On ipak smatra da neizbježni dio paketa stabilizacije mora biti jednostrana odluka da se dug izražava u domaćoj valuti.

Kada bi se Grčka zaista odlučila za taj korak, to bi imalo katastrofalne posledice za njemačke i francuske banke kojima duguje milijarde eura.

Prema podacima Banke za međunarodna poravnanja, francuske banke izložene su prema Grčkoj sa 75,2 milijarde eura, a nuemačke banke toj zemlji pozajmile su 45 milijardi eura.

Ipak, za ekonomiste CEBR-a napuštanje eura "praktično je neizbježan" potez Grčke, a napominju da bi ga mogle slijediti i druge članice, kao što su Španija, Portugalija i Italija.

Oni vjeruju da je to samo pitanje vremena.

Muka mi je od ovakvih članaka!
Nije super, ali živi smo!

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Kanadski GDP rastao u 1Q 6,1%. Ovo znatno povećava vjerojatnost da će sutra Bank of Canada podići interest rate i da će kanadski dolar rasti. Jedna ideja za forex trade pa koga zanima neka pogleda.

[/quote]
3 od 6 najvećih kanadskih banka je već podigllo mortage prime rate. Istina Kanada jako ovisi o izvozu u US i viši interest rate bi pogodio njihove izvoznike. Vidjet ćemo sutra da li će BoC podići interest rate.
[/quote]
[/quote]

Bank of Canada rises interest rate for 0,25.

Knox ipak nisi pogodio. Mada moram reći da se većina analitičara u Kanadi slaže s tobom i da nije trebalo dizati.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ameri režu minuse, nasdaq na samo -0,25%

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ameri režu minuse, nasdaq na samo -0,25%

Na +0,30 koliko ja vidim…

[/quote]
[/quote]
[/quote]

Bank of Canada rises interest rate for 0,25.

Knox ipak nisi pogodio. Mada moram reći da se većina analitičara u Kanadi slaže s tobom i da nije trebalo dizati.
[/quote]
http://www.poslovni.hr/vijesti/bank-of-canada-podignula-referentnu-kamatnu-stopu-149192.aspx

who dares, wins

CNN Money: America’s junkiest cities

Think Greece and Spain are drowning in debt? Look a little closer to home. Seven U.S. cities recently had their municipal bonds downgraded below investment grade. Their debt is now junk, considered more worthless than that of the so-called PIIGS……..

Srećom imaju ove svoje plaćeničke rejting agencije. [lol] [lol] [lol]

Ali pazi ove nafte molim te lijepo. Izrael zvecka oružjem, a ona pada !? Svojevremeno kad bi dva Arapa zapalila ćilam kraj granice bila bi +2%. Nema vijesti koja može stvar da digne dok za pad i ne treba nikakva vijest.

who dares, wins

Ali pazi ove nafte molim te lijepo. Izrael zvecka oružjem, a ona pada !? Svojevremeno kad bi dva Arapa zapalila ćilam kraj granice bila bi +2%. Nema vijesti koja može stvar da digne dok za pad i ne treba nikakva vijest.

Kako će rasti kad je u Meksičkom zaljevu po plažama kantama vade i još kažu dolazit će mjesecima. Al’ su im burazi sa otoka uvalili. [lol] [lol]

lelee! [pray] [sealed]

New Report

Close