Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Cicreon @vladimir9

Dogovorite se onda hoćete li ili nećete taj EUR [lol]

Mi se jesmo, ti švrludaš…danas bi jedno, sutra bi drugo [lol]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Wall Street Builds on Rally in Early Trade- AP

* Recovery in developed economies gathering pace- AP
* April factory orders rise on demand for aircraft- AP
* BP yet to make call on latest bid to stop Gulf oil- AP
* Home refinancing jumps, purchasing slumps- Reuters
* Foxconn opens plant to reporters after suicides- AP
* Toll Brothers takes smaller fiscal 2Q loss- AP
* Euro dip "welcome," no eurozone recession: OECD- Reuters
* The bullish case for stocks- MarketWatch
* Wall Street’s bubble machine: Don’t forget the buy side: Authers- Tech Ticker

top naslovi na yahoo finance. niti jedan pesismističan, niti jednog o kraju svijeta [lol] izgleda da opet ide malo bulla

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

all in usa [cool]

[proud]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

preokret usa…..DOW ide na cca 10 400 ,moje misljenje

Mislio sam da imaš znanje [sad]
[/quote]
[lol]
[/quote]
mozda nemam znanje ali imam cca 8% prinosa ….od jucer…. [yawn]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ide to još malo gore ali nikako do 10400,………….mada nikad ne reci nikad……….
Mali oporavak onda finalno zakucavanje……….moje mišljenje…………

Izašao danas iz shorta………kasno ali ipak sa zaradom……….
do daljnjega 85% cash………….

lp

pametno

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

naslovi su sve jači, mediji i židovi kreću u kontraofenzivu [lol]

Morgan Stanley: Get out of cash and into global stocks
http://finance.yahoo.com/news/Morgan-Stanley-Get-The-Heck-siliconalley-2928158946.html?x=0&sec=topStories&pos=5&asset=&ccode=

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Naslovi mogu biti i kontraproduktivni pogotovo kad su židovi u pitanju a i pogodni su za iskrcaj……..
Kada tržište ide gore i kad se sprema na veliki rast nikad ili gotovo nikad nema takvih naslova………..
Primjer kod nas ——–savjeti i ciljane cjene dionica…………

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

@Cicreon @vladimir9

[/quote]
Da? I kakav je kompromis? [lol]
Ti kažeš da bi EUR, on kaže da ne bi jer se boji pomaganja Grčkoj… što tu onda ima između da se dogovrite??

Možda ovako: DA euro, ali ne pomaganje bilo kome?? Da, to bih i ja (i ne vrludam, tako je bilo jučer, danas i sutra :D), EUR, a da do ovakvih stvari ubuduće više ne dolazi…

Naslovi mogu biti i kontraproduktivni pogotovo kad su židovi u pitanju a i pogodni su za iskrcaj……..
Kada tržište ide gore i kad se sprema na veliki rast nikad ili gotovo nikad nema takvih naslova………..

Pa naslovi i stvarnost bi uvijek trebali biti u suprotnosti, za to oni i služe ("navlačenje") ali povijest je pokazala da to baš i ne bude uvijek tako, da nitko ne uspijeva pogoditi kratkoročne trendove dovoljno dobro pa se ta korelacija između naslova i stvarnosti ne čini naročito jakom… koliko god se oni trudili navlačiti i muljati, zezne ih tržište s vremena na vrijeme, kao i sve pametnjakoviće koji misle da mogu pogađati ko baba vračara ili pak manipulirati ko tek ona prava baba vračara. Tako da ova hrpa pozitivnih naslova može zvučati “sumnjivo”, ali i nedovoljno za “paniku” jer pitanje koga će tržište lupiti po glavi ovaj puta… možda baš njih…

Neki dan sam u Večernjem pročitao nekakvu drljavu analizu Raiffeisen analitičara gdje za Inu preporučuju kupovinu uz ciljanu cijenu 2200 kn.
Nakon toga sam se naježio sjetivši se 2008g, naših analitičara i njihovih cijanih cijena HDEL 1400 kn, ATPL 2600 kn, itd….
Odmah na otvaranju burze sam stresao 30% porfelja…

@Cicreon @vladimir9

[/quote]
Da? I kakav je kompromis? [lol]
Ti kažeš da bi EUR, on kaže da ne bi jer se boji pomaganja Grčkoj… što tu onda ima između da se dogovrite??

Možda ovako: DA euro, ali ne pomaganje bilo kome?? Da, to bih i ja (i ne vrludam, tako je bilo jučer, danas i sutra :D), EUR, a da do ovakvih stvari ubuduće više ne dolazi…
[/quote]

Ma najbolje da odustanu od EU i Eura i podnesu zahtjev za ulaskom u SAD kao 51. američka savezna država, a o monetarnoj politici nek brine tata Ben i njegovi nasljednici….ova Europa je ionako luk i voda, ništa što nismo imali i prije nam ne bude donjela.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ups, ode sve u minus u par minuta ! Slučajno sam naletio na poluvremenu utakmice HR-ESTI i pratio izravni prijenos.
Prvo je NASDAQ oštro odbrojio iz zelenila u crvenilo tempom od gotovo jednog boda u sekundi. Trenutno su svi oko -0,60%.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close