Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Anglosaksonci roknuli EUR a kosooki i EU roknuli NYSE.

http://www.moneyandmarkets.com/europe-wants-a-lower-euro-39020
[/quote]

Name: Bryan Rich – ANGLOSAKSONAC! [cool]
[/quote]
ja govorim o sadržaju teksta a ne o porijeklu onoga tko ga je napisao 😀

Anglosaksonci roknuli EUR a kosooki i EU roknuli NYSE.

http://www.moneyandmarkets.com/europe-wants-a-lower-euro-39020
[/quote]

Name: Bryan Rich – ANGLOSAKSONAC! [cool]
[/quote]
ja govorim o sadržaju teksta a ne o porijeklu onoga tko ga je napisao 😀
[/quote]

Onda si loše upućen i ne pratiš što se događa u svijetu.

Zapatero je zadužio špamjolske tajne služe da ispitaju ulogu ANGLOSAKSONSKIH medija u kreiranju slučaja GRČKA!

Ako znaš da se većina GURUA kladila na pad EUR-a – sve ti je jasno.
Internet radi čuda a samo GURUI masno zarađuju.
Možda se nešto promjenilo ovih dana!

Cijela EU ima 1,5 triliona, Kina 1,2 triliona, SAD 1,05 triliona i Japan oko pola triliona $

Čega? Sira?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

[cool]

’09
novčana masa
USA +14%
EU+13,7%

GDP
USA +5,5%
EU +0,5%

još je euro prejak prema pokazateljima jer ovo 1,25-1,40 je ravnotežna razina s koje je krenulo sve…hoćemo paritet!

Cijela EU ima 1,5 triliona, Kina 1,2 triliona, SAD 1,05 triliona i Japan oko pola triliona $

Čega? Sira?

[/quote]

ovom forumu stvarno fali facepalm smajlić

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[cool]

’09
novčana masa
USA +14%
EU+13,7%

GDP
USA +5,5%
EU +0,5%

još je euro prejak prema pokazateljima jer ovo 1,25-1,40 je ravnotežna razina s koje je krenulo sve…hoćemo paritet!

[/quote]

Purchasing power parity EU zone je veća od USA – jeli tvoja želja za RAVNOTEŽOM utemeljena?

evro će da vam se sruši ko kula od karata sinovci moji, a za njim i belosvetski indexi.
ne bojte se prodat ćete na odbijancu.

evro će da vam se sruši ko kula od karata sinovci moji, a za njim i belosvetski indexi.

Nema rušenja Eura dok je tu Merkelica. Ženska, hvala bogu, kuži prljave igre i zna zbrojiti dva i dva za razliku od nekih naših političara i prodanih duša u ostatku EU. [lol]

smanji dozu ili promijeni dilera

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zapatero je zadužio špamjolske tajne služe da ispitaju ulogu ANGLOSAKSONSKIH medija u kreiranju slučaja GRČKA!

Zaptero nema pojma. Isti je kao njegovi Grčki kolege i zato se uplašio. I ima se zašto bojati.
Ostatku Europe (Njemačkoj, Nizozemskoj, i drugim izvonicima) slabljenje eura odgovara.
Priče o tome kako želi jak euro su čisti blef. Jer ako rade na tome (dirigirano slabljenje valute a na način da se iskorištava “muka drugih”, “nesreća nekih malih članica” koje se moraju žrtvovati za zajedničko dobro… makar i nesvjesne toga…) naravno da moraju skriti tragove, najbolji način je glumiti da su im interesi sasvim suprotni.
Kada se takve stvari rade – samo uski krug ljudi to smije znati, nikakvo čudo da Zaptero nema pojma što se događa i koji su viši interesi EU, pa onda i on podlegne onome što se javno govori, i sam sudjeluje u širenje poluinformacija.

Jasno je da hedge fondovi imaju važnu ulogu u prizemljenju EUR, oni su američka ruka u ispunjavanju zajedničkog američko-europskog plana (mediji su tu tek najbenignija dodatna vrsta alata koji se koriste).

Jako je važno za konkurentnost Europe u odnosu na istočnjake valutu spustiti prema USD, kako bi zajedno mogli od tih razina u višegodišnje slabljenje prema košarici svjetskih valuta, kao protutežu Kinezima prije svega. Naime Kinezi: ne žele ojačati svoju valutu! Ako oni igraju grubo – mogu i US+EU. Oni će svoje oslabiti! Nije baš da i imaju puno izbora, ali pametno iskorištavaju priliku.

Nema rušenja Eura dok je tu Merkelica. Ženska, hvala bogu, kuži prljave igre i zna zbrojiti dva i dva za razliku od nekih naših političara i prodanih duša u ostatku EU. [lol]
[/quote]
u krivu si………….
baš Nemcima najviše odgovara deprecijacija

Lynx,

Njemačka je izvozila u Kinu i kad je tečaj EUR/USD bio puno nepovoljinji nego što je danas. Njemačka, a preko Njemačke i cijela EU i dan danas i za naredni period imaju dosta toga za izvesti na istok, a to očito nekom ne odgovara. [bye]

New Report

Close