Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

opet slobodni pad…………….

…. hoćeš reći opet "greška"

Jes vidio kak sam nanjušio prije dva dana, da se nekaj zbiva!

A svi ostali kaj su dijelili jedinice, brzo na str. 2297 i 2298 ove teme i pristojno popraviti ocjene.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

… ok, ne morate, ali povijest promijeniti ne možete (oni ostali)

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Meni izgleda da se zvijer koja je dosad financirala kampanje svih američkih predsjednika i bila kostur svjetske ekonomije otela kontroli. Naravno, radi se o GS. Čini mi se da idu sami protiv svih, nisu ih trebali dirati, očito drže u svojim rukama cijeli svijet. Užas.

najavio sam to prošli tjedan potpisom.
sad su već Llyoda osobno uzeli na zub, what a misteka to makea. [sealed]
[/quote]

Na američkim izborima 2000-e godine najveći sponzor Republikanaca je bio Enron, najveći sponzor Demokrata je bio Enron. Enron danas ne postoji.

To je jednostavno prevelika ekonomija i preveliko tržište da bi jedna firma mogla to kontrolirati. GS nije u US, ono što je Agrokor u HR, čak ni blizu. Puno je veći utjecaj banaka na Kanadsku nego na US politiku.
[/quote]
GS je sjena JPM-a što se tiče utjecaja u političkim krugovima.
a financije su tek 4 industrija po visini izdataka za lobiranje:
-farmacija (daleko ispred svih)
-poljoprivreda i prehrana
-nafta
-financije
[/quote]

Sindikati su daleko najveći sponzori Demokrata i daleko najveći kontributor kampanjama u US. Ovi gore uglavnom podubiru Republikance.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

A svi ostali kaj su dijelili jedinice, brzo na str. 2297 i 2298 ove teme i pristojno popraviti ocjene.

A ja "nanjušio" prije više od 2 tjedna kada smo bili na cca. 2200 bodova (CROBEX) – pa koja mi korist od toga [lol]

To je na susjednoj temi (Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala) na stranici 10016 (http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=909&pg=10016&#post991064), lijepo tamo (u komentaru na "tehničare koji prognoziraju rast") kažem da njušim da su burze ipak na nekom lokalnom vrhuncu… ali da bi mi bilo drago su tehničari u pravu obzirom da sam duboko u dionicama…

Ali zbilja ljudi, što se čuditi, nakon toliko rasta se moramo to malo ispuhvati, Grčka je tek povod.

Za nas je puno važnije sada kako se kreće gospodarstvo, post iznad toga i o tome govorim i dalje stojim na tome: da smo mi "tu negdje na dnu", sredina 2010. je dno naše recesije. Pitanje je samo kakav će biti oporavak – da li traljav/stagnacija ili neki ipak normalan ali svkako polagan oporavak.

To je sad puno važnije. A kretanja dioničkih cijena… pa sasvim im je red se malo korigiraju a nakon toga lako ponovno prema višim razinama – jer fundametalnog razloga za rast ima.

Stvar je sada jedino tih "tehnikalija" (korigiranja, ispuhivanja… i što sve već ne, to ja ne znam detaljno, a vidimo niti tehničari baš iako im je to posao :P)

Uglavnom Ameri su rasli, mi smo rasli, svi su rasli… korekcije su normalne!!!

Može radi usporedbe koliko su rasli npr Ameri u zadnjih 6 mjeseci a koliko Mi?

Zanimljiva je koincidencija kraha na burzama u USA i drugdje u svijetu sa saslušanjem moćnika najutjecajnije banke na svijetu ( Goldman Sachs ),koju se povezuje sa poznatom svjetskom organizacijom, koja ne djeluje javno, ali su optužbe dobro poznate onima koji prate taj dio cijele priče.

Naravno, uobičajno se to zove " Teorijom zavjere ".

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[/quote]
Ne gledaj tako krakta razdoblja. Bar godinu dana, dobra startna točka je "zajedničko dno dna" (prva polovica ožujka 2009., recimo 9.3.2009.)
Mi smo rasli od 1250 do cca 2200
Oni su rasli od 666 do cca 1200

to je dakle tu negdje – rasli jedni, rasli drugi… jedni više razloga imaju za to, drugi manje… ali svi smo rasli kroz tih godinu i nešto bull marketa kako nam traje svima.

U našem indeksu ima puno smeća, one bolje dioncie su rasle i preko 100 % u tom razdoblju. Eto samo za primjer moja glavna dionica ADRS-P-A (od 133 do preko 300 kn, danas i ovako iskorigirana je i dalje preko 100 % u tih cca. godinu dana…)

[/quote]
Ne gledaj tako krakta razdoblja. Bar godinu dana, dobra startna točka je "zajedničko dno dna" (prva polovica ožujka 2009., recimo 9.3.2009.)

to je dakle tu negdje – rasli jedni, rasli drugi… jedni više razloga imaju za to, drugi manje… ali svi smo rasli kroz tih godinu i nešto bull marketa kako nam traje svima.

U našem indeksu ima puno smeća, one bolje dioncie su rasle i preko 100 % u tom razdoblju. Eto samo za primjer moja glavna dionica ADRS-P-A (od 133 do preko 300 kn, danas i ovako iskorigirana je i dalje preko 100 % u tih cca. godinu dana…)
[/quote]

Ako širiš horizonte onda od ATH do dana današnjeg!

[/quote]

[/quote]

[/quote]
Tada se pak postavljaju i druga još zanimlijvija pitanja poput:
"tko je tada/jesen 2007. bio više precijenje, mi ili oni??"
pa time:
"tko je trebao pasti više"?

Mislim da je odgovor i više nego jasan da smo mi bili više precijenjeni… ali sigurno ne baš toliko više, na kraju smo pali i malo previše, premda smo "trebali pasti" svakako više nego oni, no ne baš "toliko više", no to su sad veće malo ozbiljnije finese… 🙂

U svakom slučaju naše dionice su na tadašnjem dnu bile podcijenjenije nego američke, i danas na današnjim cijenama su također, to ne dvojim.

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Njihove kompanije su neusporedivo bolje geografski diverzificirane, imaju bolji pristup kreditima, i generalno su puno manji rizik. Uz to kod njih je ekonomski oporavak počeo znatno ranije. Imaju značajan rast potrošnje, dok kod nas potrošnja još uvijek pada.

Glupavo je uspoređivati koliko je pao Kraš, a koliko Kraft.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ja sam vidio prije tebe [tongue]. još u petak… nije da nam nije bio dan sell signal, baš kao i prije onog prijašnjeg kraha..
http://www.poslovni.hr/146428.aspx
http://www.poslovni.hr/95771.aspx

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close