Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mig, Sava, i ostali kao prvo morate shvatiti da ljudi koji su pisali i pišu sa negativnim predznakom nisu vaši osobni neprijatelji ako vam se mišljenja razlikuju. Jednostavno pokušavam shvatiti čemu toliki animozitet prema ljudima drugačijeg ( i na kraju ispostavlja se točnog) načina razmišljanja i nikako da skužim gdje je catch.

Koliko vidim veliki broj ljudi čija su predviđanja bila točna su jednostavno nestali sa ovog foruma što smatram da nije dobro.

Igre koje se igraju po burzama nisu za ljude koji reagiraju u afektu a na žalost većina ovdje reagira upravo tako. Ako tako reagirate na prepiske po forumima onda mi je teško zamisliti što radite sa dionicama. Bottom line je da me se to ne tiče i definitivno nije moj problem.

Amerikanci igraju vrlo prljavo i ono što mi ovdje nazivamo "drukanjem" definitivno je kindergarden u odnosu na ono kako rade u US. Ne mislim ulaziti u polemike i pojašnjenja u detalje zbog čega rasta neće biti još neko (vjerojatno dulje vrijeme). Ciklus nije završio – daleko je od kraja i daljnja degradacija je po meni vrlo izvjesna. Nije mi jasno kako su ljudi očekivali u eri otpuštanja kada se rigidno režu troškovi rast gospodarstva. Sada su to konačno i otovreno priznali:

http://www.marketwatch.com/news/story/us-economy-contracted-fourth-quarter/story.aspx?guid={B40570D2-40FB-45BD-8920-FEC19E1A1F26}

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aZMDdtdqEPOU&refer=home

Niti su "međedi" neprijatelji niti bilo tko od nas može napraviti promijenu. Pogotovo ne konfliktnim postovima. To ne vodi apsolutno ničem – jedino činjenjem novih pogrešaka.

Sretno svima bili "medvjedi, bikovi ili jeleni".

Turizam ne spada u robnu razmjenu i to je 100%.
Robra razmjene= uvoz i izvoz ROBE, A NE USLUGA.

Znači nije bitno dali stranac kupi 100 kila LEDO sladoleda u Hrvatskoj jer se to ne smatra izvozom, stoga niti ne spada u robnu razmjene.
Ali da se uvoz u odnosu na izvoz drastično povečava to je jedna velika i tužna činjenica.

dobar si..vidi se da znas o cemu pricas!
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

ajde i ti i Deimos RealBearu pod suknju, i na instrukcije!
ulozite u znanje! [smiley]
[/quote]
Kaj po tebi turizam spada u robnu razmjenu? [thumbsup]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

*sampras

ne tržimo u USA to je činjenica, mislim kako tko, ali većina ne.
Ali danas vidite da baš nisam bio u krivu ili još uvijek mislite da jesam?
Ameri su se jučer zaletili a danas će cviliti, i to ne samo danas nego i nadalje.
A crobex će sigurno rasti. [lol] [lol] i to do kraja godine na 7000

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Deutsche Bank 2Q net profit down 64 percent

Ovo je najveća njemačka banka.
Vidit ćemo koliko će to danas djelovati na DAX i na ostalu Europu

Sve ide po planu…UP! Samo ti i slični to još ne vidite.
[/quote]

Kolega sava,jel vi vidite i bijele miševe?

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Danas je sve moguće. Jako dobri pokazatelji USA kompanija mogu okrenuti situaciju.

Bit će dobar curik u USA danas. Pokazatelji lošiji od očekivanih.
GDP +1,9%!
Initial claim 448K.

Evo kolega sava, jel vam sad jasno da je bolje da se primite citiranja iz strane štampe?
To vam je išlo dobro, dok niste počeli davati svoje prognoze.
Onda je sve otišlo k vragu

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Šta se ovo desilo da je ovakva reakcija na burzama u EU, kao i futures-i u USA.
Reakciju možemo nazvati samo kao "slobodan pad", je li možda negdje izbio rat?

http://finance.yahoo.com/

Evo ga i odgovor:
http://finance.yahoo.com/marketupdate/overview?u

08:35 am : S&P futures vs fair value: -5.7. Nasdaq futures vs fair value: -9.2. Futures have taken a turn for the worse. The preliminary reading for second quarter GDP indicates the economy grew at an annualized rate of 1.9%, which is below the widely expected second quarter growth rate of 2.3%, but up from the downwardly revised 0.9% growth rate registered in the first quarter. Personal consumption climbed at a 1.5% rate for the second quarter, missing the 1.7% rate economists forecast as well as the downwardly revised 0.9% posted in the first quarter. Core PCE climbed 2.1% in the face of a 2.0% consensus forecast, but was still below the 2.3% advance in the first quarter. The GDP Price Index climbed 1.1%, although economists projected a 2.4% advance. Separately, initial jobless claims for the week ending July 26 totaled 448,000, which is above the 393,000 that was widely expected. The prior week’s claims were revised slighly downward to 404,000.

Šta se ovo desilo da je ovakva reakcija na burzama u EU, kao i futures-i u USA.
Reakciju možemo nazvati samo kao "slobodan pad", je li možda negdje izbio rat?

http://finance.yahoo.com/

ma nista Jadranka Kosor planira penziju..

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Deutsche Bank 2Q net profit down 64 percent

Ovo je najveća njemačka banka.
Vidit ćemo koliko će to danas djelovati na DAX i na ostalu Europu

Sve ide po planu…UP! Samo ti i slični to još ne vidite.
[/quote]

Kolega sava,jel vi vidite i bijele miševe?
[/quote]

Razlika između mene i tebe baš i nema u osnovi. I jedan i drugi želimo zaraditi.
Samo ti gledaš na juče a ja gledam na sutra. Koja će taktika bolje proći? Ja se toplo nadam moja.
A da bi moja bila profitabilnija ona mora tvoju taktiku učiniti neprofitabilnijom.
Ja moram dio tvoje love prebaciti na svoj račun, pojednostavljeno rečeno.
I ti ćeš zaraditi ali s takvim razmišljanjem, puno manje.
Nadam se da više neće tražiti dno krize.

PS:Da li je DB poslije objave rezultata padao ili rastao?

a ja gledam na sutra.

Pa upravo sutra izgleda jako loše! Osim ako pod sutra ne računaš možda polovicu 2009 ili čak kasnije.

Po svemu sudeći nikakvog spektakularnog pada u USA danas neće biti kako bi to neki željeli.

Rast prednhodna dva dana je ipak bio malo prevelik tako da bi danas dow mogao završiti u minusu ali ne prevelikom na što ukazuje i ovaj podatak, a čak postoji mogućnos da bude i plus na kraju dana.

Nasdaq 2,342.91 +13.19 +0.57%

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

New Report

Close