Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hmmm vrlo ste optimisticni….valjda s razlogom…..nafta je na 82.xx dvostruko dno….ako ne izdrzi …….ode ispod 80 a to nebi bas bilo pozeljno….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

GS
Volume 15:30-18:30: 51,354,946
Avg Vol (3m): 12,200,700

[shocked] oće raja van [lol]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Goldman Sachs charged with fraud by SEC; shares down more than 10%

Baš sam se pitao tko će srušiti burzu u Amera. [lol] [lol]

[/quote]

Lukavi su ti Ameri, nema šta. Pustili banke da se openeze, pa ih počeli kažnjavati. Baknama će i onako dosta ostati, državi dobro, raja zadovoljana, a indeksi su i onako pristojno visoko. Milina jedna. Uvijek se divim tim Amerima, kako s jednim udarcem "ubiju" bar "tri muhe".

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Već vidim nalsove u pon,
Škandal: Goldman Sachs bio short na GS-R-A prije optužbi za prevaru.
drž se ljubica. [cry]
http://www.youtube.com/watch?v=f_5-SB_2R-U

[/quote]

Lukavi su ti Ameri, nema šta. Pustili banke da se openeze, pa ih počeli kažnjavati. Baknama će i onako dosta ostati, državi dobro, raja zadovoljana, a indeksi su i onako pristojno visoko. Milina jedna. Uvijek se divim tim Amerima, kako s jednim udarcem "ubiju" bar "tri muhe".
[/quote]

Meni je bilo sumnjivo odmah ujutro kad sam vidio Hang Seng i ostale Azijske indekse. Izgleda su se tamo počeli još noćas iskrcavati. [bye]

Meni je bilo sumnjivo odmah ujutro kad sam vidio Hang Seng i ostale Azijske indekse. Izgleda su se tamo počeli još noćas iskrcavati. [bye]

Mislim da to (iskrcavanje) ima samo manjim dijelom veze s GS-om, a daleko više s vulkanskim oblakom iznad Europe. Zatvarnjem zračnog prometa iznad najrazvijenijeg dijela Europe opasno se ugrožava gospodarski oporavak Europe, ali i svijeta u cjelini. Poslovni ljudi znatno manje putuju, interkontinetnalni uopće ne putuju – pa se i poslovi manje i sporije zakjučuju. Velike zračne luke, poput Frankfurta su i velika odredišta avionske dopreme i otpreme roba.

Za iduće dane, ključna će biti procjena trajanja vulkana, pa i ukupnih posljedica.

Kao i obično, neki će precijeniti, a neki će potcijeniti razinu posljedica, pa se može očekivati prilično nervozno tragovanje na svjetskim burzama.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/93-posto-islandjana-protiv-sporazuma-o-vracanju-duga-velikoj-britaniji-i-nizozemskoj/479512.aspx
Ovi britanci neće nikad naučit, don’t mess with Iceland! [cool]
http://en.wikipedia.org/wiki/Cod_Wars

Oćeš pare nazad, evo ti paraliza prometa. [lol]
Island – Britanija 4:0.

Mislim da to (iskrcavanje) ima samo manjim dijelom veze s GS-om, a daleko više s vulkanskim oblakom iznad Europe. Zatvarnjem zračnog prometa iznad najrazvijenijeg dijela Europe opasno se ugrožava gospodarski oporavak Europe, ali i svijeta u cjelini. Poslovni ljudi znatno manje putuju, interkontinetnalni uopće ne putuju – pa se i poslovi manje i sporije zakjučuju. Velike zračne luke, poput Frankfurta su i velika odredišta avionske dopreme i otpreme roba.

Za iduće dane, ključna će biti procjena trajanja vulkana, pa i ukupnih posljedica.

Kao i obično, neki će precijeniti, a neki će potcijeniti razinu posljedica, pa se može očekivati prilično nervozno tragovanje na svjetskim burzama.
[/quote]
Danas se ipak svi poslovi mogu obavljati na daljinu, putem svih ovih komunikacijskih tehnologija… video-konferencije… Ne vidim što bi nedostatak letova naročito ometao gospodarske aktivnosti. Robe se prevoze brodovima, a to putničkog prometa što se malo ograniči… nikakav problem dugoročno.

Jedino možda za nekoga (nas??) pozitivni kratkoročni efekti! Zar nas to ipak ne bi trebalo više zanimati?

Ma neka ovo potraje još par mjeseci, pa za nas: izvrsno!

Obzirom da smo mi pretežno auto-destinacija, svi ovi iz našeg okruženja (Slovenija/Austrija/Italija/Njemačka…) koji ne budu mogli zrakoplovima na udaljenije destinacije pridružit će se svojim sunarodnjacima koji i inače ljetuju u Hrvatskoji i imati ćemo turističku sezonu bolju nego ikada u povijesti! Turizam je ipak 20 % našeg BDP-a, tako da imati povijesno dobru sezonu… ne bi bilo loše za nas kratkoročno.

hmmm vrlo ste optimisticni….valjda s razlogom…..nafta je na 82.xx dvostruko dno….ako ne izdrzi …….ode ispod 80 a to nebi bas bilo pozeljno….

ne brini brigu.nafta je krenula up [lol]

6.4.,nafta 86.50 :

nafta se sprema za novi up [cool]

Frankly my dear, I don't give a damn!

Ako ovo s vulkanom potraje ne bih se baš kladio na turizam. Nedavno je akademik Paar govorio o ledenom dobu i velika većina ga je ismijavala po medijima, a ovo sa vulkanom je samo prilika da si zamisliš scenarij. [bye]

Jutarnji list: Kako je Laki ubijao 1783. godine: glad, tama, bolest i smrt

ZAGREB – Erupcija islandskog vulkana Laki 1783. doslovno je zavila Europu u crno. Nezabilježen događaj doveo je do katastrofalnih posljedica za prirodu i ljude. Sve se zbilo u lipnju. Odmah je pomrlo tisuću ljudi na samom otoku. Masivni oblak vulkanskog pepela prekrio je cijelu Europu i dio Sjeverne Amerike. Kroničari su tvrdili da je dio oblaka dospio i do Azije te sjeverne Afrike.

Stradavale civilizacije

Posljedice su bile još strašnije kako je vrijeme prolazilo. Erupcija, iako se dogodila daleko od europskog kopna, izazvala je posvemašnju glad na kontinentu i dovela je do dramatičnih promjene klime. Usjevi su propali, a stoka je masovno ugibala. Glad je zavladala………..

Evo sada sam pronašao tekst iz novina sa jutrošnje kave. [bye]

New Report

Close