Ove igrice sa Grčkom će se obiti Amerima od glavu. Nisu jadnički ni svjesni da im je jedino jaka EU u gospodarskom, političkom i financijskom smislu jedini saveznik i partner protiv nadolazećih velesila sa istoka. [bye]
sve super dok ti drzis oko sokolovo na svjetskim zbivanjima
ameri 1200 hvataju sa lakoćom ………..za dalje čemo pričekat smjernice………
ima naznaka da bi mogli i produžit……………moje mišljenje…….
Ali ne predaleko od tog, na tim razinama zalaze u područje gdje su dionice skupe. 1250-1300 je negdje limit po meni. Iako s pretjerivanjem je vrlo teško procijeniti. Kad oni ekstra kul blackbox programi to shvate bit će frke, a dotad zašto ne iskoristiti rast. Još da "crobex" to shvati [lol]
Tako da… mi čak i da dođemo u priliku da nešto moramo prodati, bilo bi pitanje što je zapravo dovoljno interesantno za kupce da možemo u praksi prodati.
tko to mi?
[/quote]
Republika Hrvatska, da RH bude prisiljena odreći se suvereniteta nad dijelom teritorija u zamijenu za par mlrd EUR a koje bi odmah po primitku proslijedila dalje tj. isplatila držateljima obveznica RH.
Ne ići tako daleko – evo u našem prvom susjedstvu u Mađarskoj index narastao s 9.461 na 24.400.
Napominjem da je Mađarska svoje probleme rješavala uz pomoć MMF-a za razliku od HR!
Ne ići tako daleko – evo u našem prvom susjedstvu u Mađarskoj index narastao s 9.461 na 24.400.
Napominjem da je Mađarska svoje probleme rješavala uz pomoć MMF-a za razliku od HR!
[/quote]
sava – ak je tak, onda nam nemre biti loše! Mađarska je rješavala svoje probleme s MMF-om, a RH svoje probleme rješava s mađarima. Pa to ti je uz pomoć "prve ruke", do MMF-a.
tko to mi?
[/quote]
Republika Hrvatska, da RH bude prisiljena odreći se suvereniteta nad dijelom teritorija u zamijenu za par mlrd EUR a koje bi odmah po primitku proslijedila dalje tj. isplatila držateljima obveznica RH.
[/quote]
okrutno, okrutno … a možda i nemora biti – ipak smo mi špekulanti.
Ok, nećemo ići s Brijunima, da se istrijani ne pobune. Ali recimo, kupimo mi Hrvati, te obveznice, pa čekamo na gore opisanu situaciju. Zemnemo si Lastovo, npr. Lastovci su buntovni, a pružiti će im se i prilika da se osvete (… hm gruba riječ, ali ne pada mi na pamet prikladnija) povijesnim neprijateljima (… opet gruba riječ …) Višanima i Dubrovčanima.
I tako sve opet ostane hrvatsko, na hrvatski način.
Živjeli
Okrutno?? To je samo na Balkanu okrutnost. Nije okrutno ubijati ljude, i sve ostalo što tu rade (mlatiti turiste :rotfl:), ali je okrutno "kada te pozovu da vratiš dugove"? Jako neobični krajevi.
Nema ništa okrutno u tome da netko traži svoje novce koje ti je velikodušno posudio uz kamatu na koju si pristao, u valuti na koju si pristao…. Okrutno je i pokvareno od tebe ako i samo pomisliš da možeš na neki drugi način ("kompenzacijama") riješavati svoje dugove. U ugovoru jasno piše u kakvoj se valuti plaća. Nikome ne treba tvoja zemlja niti tvoja kuna niti išta slično nego valuta koja je dogovorena.
Ništa nema okrutno u tome ako npr. tečaj kune ode npr. nekom devalvacijom 2-3 puta, 5 puta, 10 puta… koliko god puta dolje, pa onda treba za dugove u EUR skupiti adekvatnu sumu možda baš u RH prema važećem tečaju… jer nitko drugi više neda EUR za refinanciranje.
Ništa nije okrutno u pozivu na podmirenje dugova – jedino možda ima nešto "glupo" u dovođenju se u situaciju da si nekome nešto dužan, i to još u stranoj (njegovoj npr.!!) valuti – to je pak turbo glupo. Lako je biti dužan u svojoj valuti (ako ti netko na to pristane) ali zadužiti se u stranoj valuti… za to je potrebno jako puno hrabrosti. Hrabrost i ludost dosta su srodni pojmovi. Ali okrutnosti nigdje u ovoj priči nema niti na jednoj strani. Evenutalno ako baš inzistiraš na pojmu "okrutnost" možda toga u nekom smislu ima na ovoj strani koja se zadužuje a u nekom mazohisitčkom smislu… ali to je zbilja stvar samo tog dužnika, možda on upravo uživa u tome što mu se događa, čudne su sklonisti ljudi, u to ne ulazimo.
Ali recimo, kupimo mi Hrvati, te obveznice, pa čekamo na gore opisanu situaciju. Zemnemo si Lastovo, npr.
hahaha
ne može tako 😀 Držatelji obveznica žele samo jedno: novac.
Ne mijenjaju se obveznice za imovinu nego isključivo za keš.
A onaj koji je dužnan k’o Grčka (Država) mora prodavati imovinu i evuntalno pri tome čak i prenositi suverenitet a sve to na treće strane… one koje su možda zainteresirane za neki keš to uzeti. Državi treba tada isključivo keš kako bi isplatila obveznice.
Ako ćemo kupovati obveznice "mi Hrvati", dakle i naši mirovinci najveći dio… naravno da njima treba keš. Što će im otok? Da umirovljenike tamo po umirovljenju deportiraju i neka se snalaze kako znaju, pasu travu po otoku kao koze… ??
Umirovljenicima i svima ostalima (zato su i ulagali u "sigurne financijske instrumente") treba isključivo keš i o tome ne smije biti rasprave. A onaj koji keš treba nabaviti za podmirenje svojih obveza snalazi se kako zna i može, prodaje imovinu kome god uspije i kojoj god cijeni kupac pristane na transakciju… saamo da dođe do potrebnog keša jer vjerovnik ne želi ništa osim keša. To je normlano. Na sve drugo bi malo tko pristao.
Fala Bogu, mi još nismo u situaciji "k’o Grčka" – i možda niti nećmo u nju doći… jer čini se da su naši shvatili da je eri zaduživanja došao kraj.
Hocete kolega isti prijedlog i za nas reci ako dodjemo u takvu gabulu?
[/quote]
Svaka baraba, pa bila ona i "Hrvatska" je zaslužila kaznu. Za države je najveća kazna gubitak dijela teritorija.
Kod nas je jedino problem što je veliko pitanje "što prodati"… Naime oni bi svi npr. prvo poželjeli Brijune kupiti, ali Brijune se ne smije iz političkih razloga niti spomenuti u tom kontekstu. Kada bi netko poželio u ime RH prodati Brijune, RH bi time izgubila i puno veći komad teritorija jer bi na takav čin agresija Istra odgovorila proglašenjem neovisnosti.
Tako da… mi čak i da dođemo u priliku da nešto moramo prodati, bilo bi pitanje što je zapravo dovoljno interesantno za kupce da možemo u praksi prodati.
[/quote]
daj malo piši kolko je ova zemlja pokrala od svojih stanovnika kroz blizu i daljnju povijest
zato ne vidim ništa loše u tome da sad vrati proda da u koncesiju svoju obalu zemlju more
navodno postoji i karma a to tek slijedi za ove balkanjerose
By DONNA KARDOS YESALAVICH NEW YORK—US stock futures pared gains slightly but remained in the black following a bigger-than-expected drop in weekly jobless claims driven by a change in the Labor Department’s methodology. Dow Jones Industrial Average futures were recently up 31 points,
[lol] [lol] [lol]
vidim dax juri na 6200, ameri na 1200 ……………..zse ide dole, to vam mora bit jasno
……to ja zovem prokleta karma jednog malog i iskvarenog naroda………hehehe
hehehehee ona od najpoznatijih iz tog mog iskvarenog naroda tipa "pa ja bi isto
krao da sam na njegovom mjestu" ………….e pa suočite se s tim iskvarenim genima…….
uff ufff ufff ako će ovo daanas biti Shooting Star Candle Stick Pattern onda smo … ježa!!!
nije dobro
jaka potpora na 1150