ovo ja volim vidjeti…finan na prvom mjestu, a utilities i healthcare na zadnjem..vrlo dobro..
psi laju karavane prolaze NAFTA PREKO 82 $ [cool]
evo fjucrsi u minusu.. nema razloga da i mi ne budemo u minusu, a ameri da zavrse pola posto u plusu. nema razloga da ne bude tako, jer ovo je ZSE [cry]
http://www.seebiz.eu/hr/burze/wall-street-citigroup-podigao-s_p-500-najvise-u-17-mjeseci,70595.html
..neznam kolko će to nama pomoći,al nek se nađe..
Europa otvara u plusu…. [thumbsup]
FTSE
5618.96
1.7002
+0.03%
DAX
5940.24
11.61
+0.2%
CAC 40
3934.14
5.19
+0.13%
Dionice Citigroupa više nisu otrovne
Citigroup je tijekom financijske krize izgubio milijarde dolara, a bilanca te američke banke još je zaražena toksičnom imovinom, no fond menadžer Bruce Berkowitz tvrdi da je najgore prošlo.
U intervjuu koji je dao magazinu Fortune, Berkowitz je rekao da se bilanca Citigroupa polako popravlja te kako je izračunao da sada čak i loša imovina ostvaruje povrat veći od pet posto.
Američki dionički menadžer desetljeća nije jedini koji se odlučio uložiti u Citigroup – George Soros je u četvrtom kvartalu prošle godine kupio gotovo sto milijuna dionica te banke, John Paulson iz Paulson & Coa u svoj je portfelj dodao više od 200 milijuna dionica, a fond Daniela Loeba Third Point kupio je dionice vrijedne 83 milijuna dolara.
Pomno praćeni indikator kapitala Tier 1, koji pokazuje sposobnost banke da apsorbira gubitke, za Citigroup je na kraju prošle godine iznosio 11,7 posto, što je znatno bolje od sedam posto zabilježenih u 2007. godini, odnosno prije izbijanja financijske krize.
Berkowitz ističe i da su dionice te banke još uvijek jeftine te kako je samo pitanje vremena kada će svima postati očito da je najgore prošlo.
ZSE ima sjedište u Zagrebu, neboder uz Erste banku. [thumbsup]
ZSE ima sjedište u Zagrebu, neboder uz Erste banku. [thumbsup]
za sada… osim ako ovi brokeraji što pričaju da su u silnim gubicima, i oni i burza, da ih ubi ova (ne)likvidnost ne odluče burzu prodati! 😉
Tada bi se moglo promijeniti sjedište i ime.
Mene zanima kako neke brokerske kuće trenutno preživljavaju?
Barem one manje koje imaju podosta zaposlenih, a male prihode.
Mene zanima kako neke brokerske kuće trenutno preživljavaju?
Barem one manje koje imaju podosta zaposlenih, a male prihode.
Kao i sve ostale firme koje rade gubitke. Kratkoročnim kreditima financiraju plaće – da nije žalosno bilo bi smiješno.
Pa sada dolaze konsolidacije, morati će malo povezivati… i tak, ne može na ovoj maloj ZSE operirati 50 brokerkih kuća. To je svakako previše. A u svakom slučaju neki brokeri će morati ostati bez posla jer su naprosto suvišni u uvjetima ovakve nelikvidnosti. Spasiti ih može samo ozbiljno povećanje obujma trgovanja.
Vidim da je Interkapital i dalje no. 1, HITA nije daleko, a Prva generacija se dobro drži.
Iza Agram stoji banka pa njih ne računam.
Pitanje:
promet brokerske kuće na ZSE koji je javno dostupan prikazuje sve transakcije te kuće u određenom mjesecu?
Kako se prihodi izračunavaju?
Da li je ugrubo uzeti 1% (ovisno o proviziji kuće) od cjelokupne svote?
Npr. 100.000.000 kn prometa, 1.000.000 kn prihoda za taj mjesec?