Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo jos malo vijesti iz zemlje ako je nekome slucajno promaklo…

http://www.poslovni.hr/141888.aspx

Aj živjeli! [thumbsup]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Evo da vam olaksam muku…ovako to izgleda na 3Y grafu.
Zanemarimo ponder bilo koje dionice u indeksu kao i reviziju indeksa.

zašto tri godine? Što je bilo prije tri godine, koja sad pak trogodišnjica? 😛

Govorimo o slavlju 1. godišnjice od spektakularnog 9.03.09. I ovdje još malo odgovor o HT-u koji nije u tih godinu dana rastao niti kao index a optužen je da je zaslužan za tih godinu dana.

Tri godine su neka druga priča – sada govorimo o povijesnim događajima iz najsviježije povijesti – govorimo o datumu kojega čemo se još dugo sjećati. O danu kada su "bottomed" svi svjetski indeksi… (odnosno ovdje konkrento naš, neki su dan prije – dan poslije).

evo jos malo vijesti iz zemlje ako je nekome slucajno promaklo…

http://www.poslovni.hr/141888.aspx

Aj živjeli! [thumbsup]

onda mogu i ja ponoviti svoja pitanja koja su očito svima promakla jer mi se nitko nije udostojio odgovoriti na njih!

"ulaganja u Plivu i Magmu… – jesu li dobro prošli tamo? 😀

"No, želim istaknuti da mi krećemo s ulaganjima kad procijenimo da je tržište dosegnulo dno, to nam je signal za kupnju. " – a gdje su bili u ožujku 2009.??

"Mi u Templetonu vjerujemo da će dno biti dotaknuto krajem prvog ili početkom drugog tromjesečja. Cijelo vrijeme pratimo Hrvatsku. " – što to znači? Da će tada cijene biti niže nego u ožujku 2009.?? :wtf:

"Kad će Templeton posegnuti za udjelom u nekoj hrvatskoj kompaniji?
Vjerujem da će to biti krajem ove godine." – dakle pola godina nakon njihove procjene dna, a kaže da kupuju kada se dosegne dno. Kontradikcije jedna za drugom, ajd bar da malo ih razmakne u tekstu par redova da se manje vidi 😛

P.S. Jedino ako misli na dno što se tiče realnog gospodarstva (BDP), to bi imalo smisla ovo njegovo "oko polovice 2010.", to već "svi znamo odavno"."

Eto, čisto me zanima da li to samo ja ne znam čitati, ili netko loše prevodi sa engleskog – ili koji je razlog da mi to ovako sve kontradiktorno izgleda. Tu svaka rečenica za sebe, nikakvog logičnog slijeda, oksimoroni za oksimoronima [lol]

Wall Street: AIG i Citigroup predvodili dobitnike

fuck. [lol]

Wall Street: AIG i Citigroup predvodili dobitnike

fuck. [lol]

The end is near [lol]

"Investors had a funny way of commemorating the first anniversary of the market’s bottom on Tuesday. They rewarded some of the stocks responsible for most of the problems in the first place.

Shares of Citigroup (C, Fortune 500), AIG (AIG, Fortune 500), Fannie Mae (FNM, Fortune 500) and Freddie Mac (FRE, Fortune 500), which all to varying degrees remain dependent on the federal government for support, surged Tuesday. AIG led the way with a more than 13% pop.
These four financial wards of the state were all rallying sharply again Wednesday morning, even though the broader market was only up slightly.

If Lehman Brothers, Bear Stearns and Washington Mutual were still around, I’m sure their stocks would have soared on Tuesday and Wednesday as well.

Shares of healthier banks such as JPMorgan Chase (JPM, Fortune 500), Goldman Sachs (GS, Fortune 500) and US Bancorp (USB, Fortune 500) fell Tuesday, while Wells Fargo (WFC, Fortune 500) was flat."

STRENGTH AND HONOUR

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Svijet/tabid/104/View/Details/ItemID/58228/ttl/Wall-Street-Rast-cijena-industrijskih-i-bankarskih-dionica/Default.aspx

gates je službeno no2

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/carlos-slim-svrgnuo-gatesa-s-liste-najbogatijih,70509.html

Jobless Claims Fall More than Expected, Down by 6,000 to 462,000; Trade Deficit Shrinks More than Expected to $37.29B (click for more)

??? Nešto su krivo prenijeli ovi sa CNBCa čini mi se…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

DOW10603.1535.82+0.34%
NASDAQ2366.907.95+0.34%
S&P 5001149.273.66+0.32%

DOW10603.1535.82+0.34%
NASDAQ2366.907.95+0.34%
S&P 5001149.273.66+0.32%

I tako će oni do 11 000 ko od šale a mi gledamo ko tele u šarena vrata. Kad će kod nas neki impuls krava tele pa da i mi krenemo prema 3000?!

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Sve me ovo podsijeća na ljetnju korekciju Crobexa, krenuli smo u korekciju kad su se ameri približili fibbo 38,2 pada, nakon čega su se korigirali. Mi smo se odbili prije nego što su oni završili korekciju ali konsolidacija na 1800 bodova je trajala jedno mjesec i pol sve dok oni nisu ostvarili new high.
Ova krekcija je krenula kad su ameri došli do fibbo 50%, iako su ga probili korigirali su se a za vrijeme njihova pada mi smo rasli. Najvjerovatnije idemo prema 2300 kad S&P dođe negdje do 1170 bodova.
Ekipa u dionicama je nervozna, ali oni u cashu su još nervozniji.

eto kolege kao što sam govorio, prvi target 1120 bez crvenog – odrađeno, drugi target 1150 odrađeno…i sada stane baš na 1150..

pas m…. to nije nikako dobro…1150 je otpor koji se već kroz niz godina pokazao kao jaki jaki otpor..vidjet ćemo danas koliko je jak..

volio bi vidjet zatvaranje iznad 1150, i u pon potvrdu tog zatvaranja…a onda možemo dole u korekcciju…
long sam i u hrv i u usa…stoga želim vidjeti zelenu boju, ali otpor je otpor…

prvi put smo pali…sada ćemo vidjeti drugi put…nadam se da nećemo čekat treću sreću…lp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close