E Ivek ako bude dobra ponuda za INU kako ćeš škrgutati zubima.Opet ćeti kolega MIG biti kriv za sve.
a i ti ih čitaš??? [lol] hehehehehe
ali nema vise nista zanimljivo, iznenadilo ih sto kod nas nije bilo pada, brine ih INA..
nista pametno,a sad im ivek123/thompa kolo vodi,trkelja, pa niš pametno!
treba Glavnog Međeda cekat da ih usmjeri, ko izgubljeni su bez njega [lol] [kiss]
Ameri barem imaju volatilnost. raj za trejdere kako je to neko vec i rekao gore. kod nas posten trejder vise ne moze nista zaradit [lol]
Dow 11,397.56 +266.48 +2.39%
Nasdaq 2,319.62 +55.40 +2.45%
S&P 500 1,263.19 +28.82 +2.33%
Novi turbo long na CROBEX za brzu zaradu, srpanj, 2008.
ABN AMRO banka izdala je 25.7.2008. novi visoko špekulativni knock-out certifikat na CROBEX. Zanimljivost ovog certifikata je što je u trenutku izdanja udaljen samo nekoliko postotaka od knock-out razine koja je postavljena na 3.545 bodova. Krajem srpnja vrijednost CROBEX-a se kreće oko 3.650 bodova što znači kako je ovaj certifikat vrlo blizu knock-outa koji donosi stopostotni gubitak ulagačima.
Ukupno je izdano 200.000 certifikata po cijeni izdanja od 0.5 eura što znači kako je ukupna vrijednost izdanja 100.000 eura. Trenutno je certifikat rasprodan pa ga nije moguće kupiti na burzi.
Namjena ovog certifikata je špekulacija na rast CROBEX-a koji bi trebao uslijediti ako MOL objavi dobru cijenu za preuzimanje INE. Na stranicama ABN AMRO banke postoji scenario calculator koji omogućuje da se poigramo sa zaradom koju bi mogao ostvariti ovaj certifikat.
Pretpostavimo da nakon što MOL objavi ponudu dođe do vala optimizma i CROBEX naraste desetak posto na 4.000 bodova. U tom slučaju cijena ovoga certifikata će porasti za 102 posto jer poluga ovoga certifikata trenutno iznosi 9.5
Trenutno ABN AMRO banka ima ukupno 9 izdanih certifikata na crobex od toga su 4 turbo long i 5 turbo short a njihove karakteristike se mogu vidjeti o[url="http://www.brokerlink.com.hr/"%5Dvdje%5B/url%5D.
Ha ha… veća je vjerojatnost da dobijem da odem u kladionicu i uplatim na Dinamo.
Ha ha… veća je vjerojatnost da dobijem da odem u kladionicu i uplatim na Dinamo.
I meni se tako čini. Izgleda da većina forumaša ne "ume" da pročita strane linkove pa evo par na domaćem jeziku. Koje su korelacije na TK ostavljam svakom da osobno zaključi ali izgleda da su i ovi prešli u međede – barem sada javno:
http://www.rba.hr/my/bank/news/news_detail.jsp?news_id=20080723&language=HR
http://www.rba.hr/my/research/news_detail.jsp?news_id=20080729m&language=HR
koje su glavne teme u americi nakon izvješća banaka?
ameri završili kako završili, 71% firmi izbacili bolja polugodišnja izvješća od procijena,
azija i australija u plusu od 0,80 do 2,06%
nafta pada kako sam pisao i skoro je došla na 120 (danas će), sada je 122 $
dolar je krenuo uzbrdo i to već traje, trend se nastavlja sa malim oscilacijama sada 1,5584 i ide to na 1,50 za početak
a za danas predviđam već prije otvaranja trend koji bi trebao pokazati veći rast crobexa, a to bi bilo izuzetno bitno da i ovaj tjedan raste jer bi to bio četvrti tjedan u nizu da raste kako mi se čini, lagano ali sigurno.
što mislite! [smiley]
ameri završili kako završili, 71% firmi izbacili bolja polugodišnja izvješća od procijena,
azija i australija u plusu od 0,80 do 2,06%
nafta pada kako sam pisao i skoro je došla na 120 (danas će), sada je 122 $
dolar je krenuo uzbrdo i to već traje, trend se nastavlja sa malim oscilacijama sada 1,5584 i ide to na 1,50 za početak
a za danas predviđam već prije otvaranja trend koji bi trebao pokazati veći rast crobexa, a to bi bilo izuzetno bitno da i ovaj tjedan raste jer bi to bio četvrti tjedan u nizu da raste kako mi se čini, lagano ali sigurno.
što mislite! [smiley]
Nafta se već neko vrijeme stbilizira na oko 122-125$ i pitanje je vremena kad će ponovo odletiti gore.
Pogledajte si malo grafove DAX-a i DJIA, klasično padanje u valovima u kanalu.
Tko će povući Crobex, Toka jel? Svi su na godišnjem, promet premali.
Dinko trlje ruke i pripremio se na dubokom bidu. Ne kažem uskoro već kroz duže vrijeme.
Jedino INA nože povući,a i to ćemo vidjeti.
Kad se sjetim onih pametnjakovica koji su kupovali naftu na 147… [tongue]
SEC Extends Order Limiting Naked Short Selling Through August 12
FOR IMMEDIATE RELEASE
2008-155
Washington, D.C., July 29, 2008 — The Securities and Exchange Commission today extended an order issued July 15 to enhance investor protections against naked short selling in the securities of financial institutions to which the Federal Reserve has granted temporary access to liquidity facilities on an emergency basis. The extended order will be in effect until 11:59 p.m. EDT on Aug. 12, 2008, and will not be further extended.
Nafta se već neko vrijeme stbilizira na oko 122-125$ i pitanje je vremena kad će ponovo odletiti gore.
Pogledajte si malo grafove DAX-a i DJIA, klasično padanje u valovima u kanalu.
Tko će povući Crobex, Toka jel? Svi su na godišnjem, promet premali.
Dinko trlje ruke i pripremio se na dubokom bidu. Ne kažem uskoro već kroz duže vrijeme.
Jedino INA nože povući,a i to ćemo vidjeti.
-nafta se nije stabilizirala i to sam vidiš i znaš nego joj netko proba zadržati cijenu na 125 $, ali se vidi da ide prema dolje i neće se zadržati niti na 120$, ide još niže,
-gledao sam grafove i opet se ne slažem nego mi se čini da se stabilizirala na tim razinama i da će uskoro gore, jer jučer objavljena ingormacija da je 71% američkih tvrtki imalo bolje rezultate nego se očekivalo, daje mi za pravo da optimistički razmišljam,
-dinko je bio na bidu na ini na 2700 i malo ulovijo, tek kad je taj bid dignuo gore nešto ulovijo i pomalo i on diže ne brinem se ja za njega i on zna koda će ovo ići, ako mislimo na idtog dinka
-crobex polaka ali sigurno zadnja četiri tjedna se penje i pada ali se polagano renje i taj trend i ti vidiš i on je stalan, a ako to bide i ovaj tjedan onda to nije slučajno,
-toka definitivno neće dići crobex jer ja duoročno investiram, i nemam toliko love, a mogu ti reći da ukupno nisam na gubitku ove godine jedna me dionica dobrano izvukla a njen rast očekujem uskoro i to za 50%,
-a da će INA povući hoće i to znaš jedino me iritira HT koji bi mogao još pasti kada se podjeli onih 10% dionica tamo u jesen.
to je to kako ja razmišljam što ne znači da sam u pravu, još sam učenik, za sada vrlo dobar.
pozdrav
– [smiley]
Europa lagano imala BULL trap, zaletila se na otvaranju i sad lagano klizi, malo po malo dolje.
Vaš link
Do kud, vidjet ćemo.
koje su glavne teme u americi nakon izvješća banaka?
Po kojoj cijeni će investicijske banke prodati svoju off – balance i oslalu brzo utrživu imovinu.
Off balance ide po 20centi za dolar!!!
Samo tko to sada kupuje, tko će za godinu – dvije trljati bradu?