Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
ide to up up
dajte više poslušajte..korekcija je tu..USA down, svijet down, Hrvatska u banani a vi bi up..pa išli ste od 1920 do 2160 pa kaj bi više…sada ćete barem do 2000 dole…ako ne i prema 1800..
ANALIZE
HGK: Bruto dobit gospodarstva u devet mjeseci pala 30,1 posto
Autor/izvor: SEEbiz/ Hina
ZAGREB – Pod utjecajem financijske i gospodarske krize hrvatsko je gospodarstvo u prvih devet mjeseci 2009. ostvarilo znatno lošije financijske rezultate poslovanja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, navode analitičari Hrvatske gospodarske komore pozivajući se na podatke Financijske agencije.
To je vidljivo kroz pad broja zaposlenih radnika za 1 posto, pad ukupnih prihoda poduzetnika za 9,1 posto, ukupnih rashoda za 7,7 posto, smanjenje bruto dobiti za 30,1 posto i investicija za 15,4 posto, dok je rast zabilježen kod broja poduzetnika za 4,2 posto i prosječne mjesečne neto plaće za nominalnih 3,1 posto, napominju analitičari Centra za makroekonomske analize HGK u najnovijim "Gospodarskim kretanjima".
Pad broja zaposlenih radnika iznosi 1 posto, pad ukupnih prihoda poduzetnika je 9,1 posto, ukupnih rashoda 7,7 posto, dok je bruto dobit pala za visokih 30,1 posto.
Analizom Fine obuhvaćen je 87.421 poduzetnik s 900.333 zaposlena radnika.
Ukupni su prihodi poduzetnika u prvih devet mjeseci prošle godine ostvareni u iznosu od 454,1 milijarde kuna, a u njihovoj strukturi dominiraju prihodi od prodaje u zemlji s udjelom od 77,9 posto. Pri tome su prihodi od prodaje u zemlji zabilježili međugodišnji pad za 9,9 posto. Istodobno su prihodi od prodaje u inozemstvu, s udjelom od 12,8 posto, imali jače izraženi pad, za 10,4 posto.
polako kolega,
korekcija je tu, slazem se.
ali pitanje je do kuda ide ta korekcija.
vidjeti cemo. 1089 je vrlo jaka potpora.
ne mijenja se trend olako.
danas neka bude zelena svijeca u USA, i evo nam novog vala zelenila.
[/quote]
ovo je toliko glupo od teb eda to nisu istine..
i sam znaš nije tako…nemože biti samo zeleno i to je to..
ako ne zatvori iznad 1103-1104 neće biti nikakvog daljnjeg rasta..
premada za sada izgleda da bi moglo dalje up…
treba vidjeti zatvaranje…
ja sam vam rekao 2-3 dana dead cat bounce pa natrag dole…vidjet ćemo
Opet ekipa djeli jedinice znači u cashu su i smetam im.
Eto sp500 došao između 1103 i 1104 i odbio se kao od zida..
čekamo kraj…tipujem za zatvaranje ispod 1100
Opet ekipa djeli jedinice znači u cashu su i smetam im.
Eto sp500 došao između 1103 i 1104 i odbio se kao od zida..
čekamo kraj…tipujem za zatvaranje ispod 1100
Hvala na jedinici.
A vidi sp500 -0,2%
hehehe
možda će 1040 izdržati ali teško…sp500 ide ispod 1000 a crobex?
pa up up 100% [lol] [lol]
čuj smola…imati ćemo odbijance kao i uvijek…ali nakon 1040 strah ulazi u kosti…i nema više ove euforije..
e neka onda još dođe poneka loša vijest i evonam sranja
a svi znamo da market ide brže dole nego gore i to za nekih 60%
Ovdje je tema "utjecaj svjetskih indexa na TK Hrvatska", pa ako nemate nekakve poveznice s našim tržištem molim vas da vaše pametovanje preselite na neki drugi topic.
Meni su isto ameri čudni u zadnjih tjedan dana ali srećom ja sam 100% u super ultra podcijenjenim Hrvatskim dionicama.
Kao što primjećujem i većina stranih investitora je prepoznala tu podcijenjenost i priliku pa umjesto na stranim tržištima kupuju dionice u Hrvatskoj.
gospodo ovo je početak potopa…..by by sa dionicama……….bilo nekad davno….
Ne kužim, ako je ovo početak potopa, čemu se veseliš ? Zašto uopće o dionicama pišeš ? Misliš da ćeš kupiti jednu dionicu za jednu kunu ? Možda gradiš arku pa ćeš nam je iznajmiti tijekom potopa ?
Možda želiš izazvati paniku, a time potaknuti prodaju s ciljem utjecaja na pad cijene ?
A na čemu temeljiš tu svoju konstataciju o sigurnom potopu? Taman da se zaista dogodi značajan pad, čime ti u ovome trenutku možeš nedvojbeno dokazati da će se pad zaista dogoditi ?
Samo nam nemoj kao dokaze navoditi priče rekla-kazala, predviđanja dva-tri pesimista koji ionako stalno lupetaju o padu, analize medija koji objavljuju analize nakon što se već nešto dogodilo, ili tehničku analizu koja češće griješi nego pogađa? To su sve informacije koje nekad pogode, a nekada ne !
Previše teške riječi koristiš !
Ne kužim, ako je ovo početak potopa, čemu se veseliš ? Zašto uopće o dionicama pišeš ? Misliš da ćeš kupiti jednu dionicu za jednu kunu ? Možda gradiš arku pa ćeš nam je iznajmiti tijekom potopa ?
Možda želiš izazvati paniku, a time potaknuti prodaju s ciljem utjecaja na pad cijene ?
A na čemu temeljiš tu svoju konstataciju o sigurnom potopu? Taman da se zaista dogodi značajan pad, čime ti u ovome trenutku možeš nedvojbeno dokazati da će se pad zaista dogoditi ?
Samo nam nemoj kao dokaze navoditi priče rekla-kazala, predviđanja dva-tri pesimista koji ionako stalno lupetaju o padu, analize medija koji objavljuju analize nakon što se već nešto dogodilo, ili tehničku analizu koja češće griješi nego pogađa? To su sve informacije koje nekad pogode, a nekada ne !
[/quote]
ne brini ne veselim se tome……..tolko nisam skrenuo, al svijet i ekonomija kakvu
smo poznavali polako nestaju u bespućima………veliki ciklus je gotov i nema više…
era komotnog života je završila i slijedi era preživljavanja, mislim na materijalno……
to je moje mišljenje………………….
Cijeli svijet je u akvizicijama… MMF kaže 3,9 % rast globalnog gdp-a…. Ekonomija sama po sebi mora rasti ako se stabilizira financijski sustav a stabilizirao se….???
Skulirati se neznaci priznati neznanje!
Nhf [bye]
Ma hajde molim vas,ni prva ni zadnja korekcija,činjenica je da su amerikanci previše rasli,što ne odgovara trenutnom stanju ekonomije i sad slijedi ispuhavanje.
Uvijek ista priča,sad opet počinju s onim doom pričama,dok se ne nakrcaju pa opet jovo nanovo…
Sjetite se samo 3-4mj prošle god. teška depresija i crnilo i onda prva banka objavila dobit i sve uzletilo…sve su to manipulacije banaka i wall streeta.Ovo je dobro za one koje još imaju casha a oni koji nemaju sami su si krivi…nikad 100% u dionicama.
@smola
Cijeli svijet je u akvizicijama… MMF kaže 3,9 % rast globalnog gdp-a…. Ekonomija sama po sebi mora rasti ako se stabilizira financijski sustav a stabilizirao se….???
Skulirati se neznaci priznati neznanje!
Nhf [bye]
je možeš akvizirat još milijon godina al profita više nemaaaaaaaaaaa, ili ima
ali se korigiro na minimalne razine i nema više povratka na prije…………..
[/quote]
ne brini ne veselim se tome……..tolko nisam skrenuo, al svijet i ekonomija kakvu
smo poznavali polako nestaju u bespućima………veliki ciklus je gotov i nema više…
era komotnog života je završila i slijedi era preživljavanja, mislim na materijalno……
to je moje mišljenje………………….
[/quote]
1917. većina ljudi je vjerovala da (I. svjetski) rat nikad neće završiti… Zbilja!
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Jučer smo rasli 1,40% na osnovu čega jer netko zna USA opet završila u minusu futuresi u minusu a kuda ćemo mi danas valjda opet plus 1-2%.