Poštovane kolege,
razina od 1090 je poprilično jako, a slijedeća je na 1080 pa 1040.
Očekujem da će se dogoditi odbijanac (pon ili utorak – prije pon), ali biti će kratak…prvi otpor nam je na 1120-1130 a drugi na 1150 (po meni se preko toga neće tako brzo i tako lako, kao što sam vam već i rekao).
Očekujem da će se sp500 mučiti između 1000 i 1100 nekih mjesec do dva prije nego dobijemo jasnije signale iz svijeta i iz usa.
Naravno o tome će imati glavnu ulogu nekoliko slijedećih stvari:
– Obama i njegova reforma banaka
– prisilno smanjivanje kineskog BDP-a
– BDP zaa prošlu godinu (USA)
– daljnja izvješća što tvrtka što makroekon podataka
– rješavanje probleme Grčke, Španjolske, Austrije i Irske (ovo je potencijalna bomba za burzu)
Sve u svemu nije dobro. Ja sam vas upozoravao i dalje ću jer takav sam. Nekima smetam, a nekima sam pomogao.
Prilažem dvije stvari.
1. graf
2. opet sektore da malo pogledate gdje smo i kamo idemo (rotacija sektora je najbitnija za predviđanje kretanja indexa….ovo kada je fin sektor zadnji a utilities prvi je znak za cash ili short.
p.s. kao i uvijek odgovaram na PM poruke, ali samo onih koji nisu bezobrazni kao neki (neću ih spominjat da me ne tlače opet)
1. http://i50.tinypic.com/166lpcl.jpg
2. http://finviz.com/groups.ashx
p.s. za USA i svijet savjetovao bi kupnju dionica koje rade šečerom…kao naš nam dragi VIRO
– vjerojatno nekaj nisam napisao ali to ću poslije
Molio bih vas koji se razumijete u te stvari, politiku i sl. odgovor na jedno pitanje:
Hoće li Bernanke na kraju biti reizabran ili ne??
Za kolege koje zanima kratkoročno kretanje američkih dionica mislim da bi odgovor na ovo pitanje bio i od konkretne koristi. Mene zanima iz moje uobičajene znatiželje 🙂
Molio bih vas koji se razumijete u te stvari, politiku i sl. odgovor na jedno pitanje:
Za kolege koje zanima kratkoročno kretanje američkih dionica mislim da bi odgovor na ovo pitanje bio i od konkretne koristi. Mene zanima iz moje uobičajene znatiželje 🙂
Sigurno će biti!!!
On je ajmo ga nazvati Obamin "lovac".
Mene muči jedna druga stvar (koja bi bila loša za dioncie). Svi se slažemo da su banke vrh svijeta i moć svijeta, svi se slažemo da su bankari ti koji su glavni, svi se slažemo da bankari već jako dugo odlučuju o svemu.
Da li je moguće da Obama dobije metak.
Bojim se da da, i to vrlo brzo ako ovo prođe senaat.
I ovako i onako je crnac i sada još ovo!?!?!?!?
Da netko želi zabraniti bankama da postanu ogromne i močne i konkurentne i pritom ne strada…hmmm
opet bu CIA radila
evo ja si utvaram da imam osjecaj za to
nisam vjernik….blize sam uvijek bio uvjerenju da sam agnostik( ma koliko god to sad zvucalo u trendu jer imam dojam da ce sad svi postati agnostici kao pocetkom 90 tih vjernici)……ma nije bitno sto sam ja…….recimo da je bitno da znam da sam pofuk ma koliko god to nekome ruzno zvucalo
daklem postoji ravnoteza kako u zivotu tako i u svijetu
maeri su kroz povijest radili sranje da oprostite na jeziku i jos su postali prebahati tako da je njihova cija postala tromi lav koji je dozvolio ono sto se desilo za blizancima……da su ima ruske tajne sluzbe a da ne govorim izraelski mossad vodili spijunazu i kontaspijunazu ne bi im se to desilo
daklem poslije tih blizanaca je sve moguce
ako se povijest ponavlja onda ce se desiti opet jedan veliki slom na burzi( setite se kako je bilo kasnih dvadesetih i tridesetih godina i nisu se mogli pokrenuti dok se onaj kreten hitler nije pojavio i to im je diglo ekonomiju )
zapamtite sve je moguce jer ljudi su u obami vidjeli spasitelja …covek odma dobio nobelovu nagradu za mir a ide dalje po starome………..ako ne vjerujete ojte na internet i pogledajte da je masu skvadre sa kojom je okruzen u dobrim odnosima bilo sa onim covekom( mislim da se zvao bus) kaj ga ne bi pozvo na rostilj jer bi bio u strahu kak je sasav i nesposoban da mi kucu ne zapali jer nemogu verovati da se tip koji kroji sudbine stotina miliobna ljudi skoro uspio perecom zagutiti
zapamtite sve je moguce……………..
u americi zavisi u kojim su pozicijama macani kaj kroje politiku i kaj imaju jaku lovu i kud oni odrede tak bude citav svijet isao
ja razgovarao neki dan sa tipom kaj kuzi i veli tamo je bull trziste
ma o cemu on prica???? pitam ja Vas
tamo na burzi je jedino sigurno da ce biti velika volatilnost tj. kako ja volim reci KOCKA
pofuk
Zašto za dva mjeseca jel to neka karma koja završava za dva mjeseca ili tvoje predviđanje mislim da ipak je to dugi period za korekciju jedino ako nije u pitanju velika deperesija br 2.S obzirom na događanja misli da je sve moguće i rast i pad pošto izgleda da više nema pravila po kojima bi se čovjek mogao voditi.
Sigurno će biti!!!
On je ajmo ga nazvati Obamin "lovac".
Mene muči jedna druga stvar (koja bi bila loša za dioncie). Svi se slažemo da su banke vrh svijeta i moć svijeta, svi se slažemo da su bankari ti koji su glavni, svi se slažemo da bankari već jako dugo odlučuju o svemu.
[/quote]
Po blogovima koje pratim prevladava mišljenje da hoće.Iako nije baš sve tako glatko..lovi se svaki glas a i Obama više nema apsolutnu većinu..si zaboravio.Ali od ovih koji su ukinuli zakon koji je ograničavao ulaganje korporacija u predizborne kampanje očekuje se i da proguraju i Bernanke-a(Wall street banke,naftaši i os.društva)
Jedino s čime se većina slaže je da će utjecaj kratkoročno biti jak u jednu od strana
Ne čini li vam se da sve dominantniji postaju društveni problemi?! Ako sam u pravu, onda bi to značilo da ekonomska kriza prerasta u društvenu krizu. A društvena kriza po hijerarhiji je nadređena ekonomskoj.
Povijesno gledano, to je fenomen koji se javlja, uvijek, kad ponestane ekonomskog optimizma, ali i resursa za njegovo (optimizam) podizanje.
Kako mi se čini bedastim, da će se korupcija u Hrvata riješiti s 20-ak ljudi u Remetincu, jednako mi se bedastim čini i da će se američki problemi riješiti cijepanjem banaka, izborom ili ne izborom, ovoga ili onoga, na neku funkciju.
Mislim da je u našem slučaju problme nekonkurentnosti rješavan i riješava se kupovanjem tržišne pozicije (mitom i korupcijom). U Americi (i na Zapadu općenito) problem preindustrijaliziranosti nastojao se i nastoji se i dalje neutralizirati prerizičnim potezima.
Konkluizije bi se dalo i dalje izvlačiti, ali za početak je i ovo dosta.
Ne čini li vam se da sve dominantniji postaju društveni problemi?! Ako sam u pravu, onda bi to značilo da ekonomska kriza prerasta u društvenu krizu. A društvena kriza po hijerarhiji je nadređena ekonomskoj.
ne znam što ti ovo znači, ali ekonomske krize su uvijek istovremeno i društvene krize. Ekonomija je osnova društva, i sve u ekonomiji djeluje na društvo kao što i društvo djeluje na ekonomiju.
Ako je ekonomija u krizi – u krizi je i društvo. Tj. društvo je prvo ušlu u krizu koja se refliktirala tada na ekonomiji! Da bi se ekonomska kriza riješila očito je potrebno prvo riješiti društvenu – što naravno da nije lako, zato krize i ne prolaze tako brzo. Brzo prođe "obična recesija" ali "kriza" (kao nešto jače od normalne recesije) ne prolazi tek tako.
Recesije su znale proći za cca. 1 godinu, često i kraće, malo kada do 2 god. Ova svjetska kriza je već ušla u 3. godinu i sigurno će ju i napuniti, ući u 4…. i tak, a to je već skoro pola desteljeća – to nije kratko vrijeme.
Naravno da sama recesija (bar tehnički) ne mora trajati koliko i sama "kriza" kao nadpojam. Što se tiče bear marketa, s njim ovo sve ima još manje veze. Ne samo što bull uvijek počinje "unaprijed" obzirom na ekonomski ciklus nego nije nužno da to bude 6-12 mjeseci, može i više unaprijed… a onda pogotovo nije toliko blisko "kraju krize kao društvenom fenomenu".
Bull market je možda već započeo u ožujku (sigurno je započeo, ali pri ovome mislim da možda ne mora niti biti prekinut makar i kratkim bear marketom u nekom skorom vremenu) a recesija završava… pitanje kada, a društvena kriza sigurno ne brže od 2-3 godine… a kada je društvo u krizi tada obzirom na spomenutu povezanost niti ekonomija ne može biti baš sjajno – zato se stalno i govori "da će oporavak biti spor i krhak" – i vjerojatno da su u vezi toga u pravu. Oporavak gospodarstva će biti krhak… ali dobro je to, bolje i krhak nego nikakav.
Kada društvo preživi krizu, izađe zrelije i pametnije… i oporavak će se osnažiti, gospodarstvo će biti sve bolje i bolje… a bull market će se samo dalje podgrijavati time… naravno da se u tržišnoj ekonomiji uvijek malo pretjera, ali bitno je da se ne pretjera previše. Kada dođe neka normalna mala recesija, normalni mali bear… to će sve biti lijepi predah a nikakva nova kriza. Krize se ne pojavljuju jako često. Za to je potrebna smjena generacija…
http://www.poslovni.hr/137786.aspx koja ekipa…bonusi se djele sakom i kapom [thumbsup]
pa dobro su radili dečki, treba to i nagraditi. [lol] nije da je u RH drugačije, samo su iznosi manji no postotak ostaje isti.
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/analiticari-americki-bdp-u-cetvrtom-kvartalu-2009.-porast. Možda ovo pomogne korekciji.
Ben Bernanke’s prospects for a second term as Federal Reserve chairman were thrown into doubt on Friday as the Obama administration scrambled to shore up faltering support among Democrats in the Senate.
Congressional critics of Mr Bernanke, some fearful for their own re-election prospects and others critical of the Fed’s management of the financial crisis, moved against him, adding to a list of proclaimed no votes.
Economists warned that a rejection of Mr Bernanke could be seen as a threat to the central bank’s independence. US Treasury yields were little changed but stocks fell more than 2 per cent.
“A No vote on Bernanke would be viewed by markets as adding yet another uncertainty in an already fluid economic and policy environment,” said Mohamed El-Erian, chief executive of Pimco, the world’s largest bond investor.
Chris Dodd, the chairman of the Senate banking committee, said a No vote would send the economy into a “tailspin”.
Biće veselo kad ga ne izaberu slijedeći tjedan [bye]
Ima da Svjetska zdravstvena organizacija objavi pandemiju korekcije [bye]