Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ameri se raspadaju……dal da uđem long?????????? hmhmmhmhmmhmhm

Izgleda da imaš kratko pamćenje, raspad je od -5 do -8%, a ovo je normalna korekcija više mjesečnog rasta.
[/quote]

bome se sječam i te kako……mislim da je tamo u veljači 2008-me bio crni ponedeljak
kad je dax ronio i do -8%……to je bila ona rasprodaja long pozicija onih francuza……

[/quote]
Ovo je dječija igra kad se sjetim tih vremena, pogotovo početka listopada 2008g. Ako je ovo početak kraja u amera onda to treba biti školski. Isto mi nije draga rasprodaja bankarskih dionica.

Prema broju postova, svi se raspisali, kao da su jedva dočekali korekciju vani. Jel, fali nam malo adrenalina, Crobex je postao predosadan. Vidli bumo kaj bu tobože naši mirovinci napravili, sada valjda niti sami ne znaju, možda sve rasprodaju i kupe HT!

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

Što bolje zaroni sada to će jače i stabilnije rasti poslije!

Ameri polako al sigurno ispuhuju svoje špekulativne balončiće, a slično bi moglo biti i kod nas
slijedećih mjesec, dva …

Indexe su nam podigli većinom putem PODR, INA, PTKM, KOEI, BLSC, LKPC, LEDO i sl.
HT prinosi najviše bodova-opravdano, a ostali će uskoro prikazati koliko trenutno vrijede
(tj. koliko nam pune proračun kunicama ili rupicama)
Realnost svih ostalih, a koji nisu u sastavu indeksa je ta da nisu bitno rasli nakon "reseta"
Znamo na koliko su svi redom tresnuli prije manje od godinu dana [shocked]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Možda je korekcija već ovaj vikend završila,ali dobro sačekajmo ponedjeljak pa budemo pametniji.

Možda je korekcija već ovaj vikend završila,ali dobro sačekajmo ponedjeljak pa budemo pametniji.

ja mislim da bu možda završila za dva mjeseca, onda sljedi W recesija…………….
ko nije otvorio zlatne padobrane bolje da se ne petlja u ovaj poso……..

nije još niti počela..ovo je tek uvod u operaciju zvanu glavobolju…

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

ovo je sve jako čudno obzirom da je Goldman najveći financijer Obamine kampanje, te je većina ljudi oko Obaminog stožera na ovaj ili onaj način povezana s njime. Iako se u prijedlogu govori o 3-5 godina prilagodbe, mislim da je ovo početak rascjepkavanja banaka na više tvrtki kćeri. BAC ionako ima Merryl Lynch na koji će sve prebaciti, i tu najbolje stoji od ostatka konkurencije. Mada mi se čini da ništa od svega toga, interesi su preveliki i olabavit će se inicijalni prijedlog.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

A ja mislio da je Obama najveći financijer Goldmana……..kako je to sve relativno [rolleyes]

to je priča o vojniku koji se otme kontroli i postaje najveći neprijatelj…….

Ovo je samo demonstracija sile najvećih američkih banaka, da se zna tko u stvari upravlja tržištem i gospodarstvom. Vjerojatno idućih dana slijedi kompromis Obame i banaka i okretanje trenda ponovo prema gore.

ovo je sve jako čudno obzirom da je Goldman najveći financijer Obamine kampanje, te je većina ljudi oko Obaminog stožera na ovaj ili onaj način povezana s njime. Iako se u prijedlogu govori o 3-5 godina prilagodbe, mislim da je ovo početak rascjepkavanja banaka na više tvrtki kćeri. BAC ionako ima Merryl Lynch na koji će sve prebaciti, i tu najbolje stoji od ostatka konkurencije. Mada mi se čini da ništa od svega toga, interesi su preveliki i olabavit će se inicijalni prijedlog.

Vrhovni sud ukinuo zakon koji ograničava potrošnju korporacija u kampanjama
Obama je odluku suda nazvao velikom pobjedom naftne industrije, banaka s Wall Streeta, osiguravajućih tvrtki i drugih moćnih interesa
Wikipedia
Američki Vrhovni sud u u četvrtak je ukinuo 63-godišnji zakon koji je ograničavao političku potrošnju korporacija i sindikata u izbornim kampanjama, a time i njihov utjecaj na izbore, ocjenjujući to narušavanjem slobode govora zaštićene Prvim amandmanom Ustava SAD.

Pravorijek Vrhovnog suda donesen je preglasavanjem 5:4, a mišljenje konzervativne većine obrazložio je sudac Anthony Kennedy navodeći kako Kongres ne može izabrati "neustavni lijek" da bi ograničio "neprimjeren utjecaj neovisne potrošnje".

"Naš je zakon i naša tradicija da je više govora, a ne manje, vladajuće pravilo. Izravna zabrana korporacijskog političkog govora tijekom kritičnog predizbornog razdoblja nije dopustiv pravni lijek", ustvrdio je Kennedy.

Sudac John Paul Stevens, koji je autor mišljenja liberalne manjine u Vrhovnom sudu, upozorio je da "pravorijek suda prijeti potkopavanjem integriteta izabranih institucija diljem zemlje".

Predsjednik Barack Obama osudio je odluku Vrhovnog suda da ukine ograničenje na sudjelovanje korporacija i sindikata u kampanjama.

Najavio je da će njegova administracija raditi na tome da demokratski i republikanski čelnici u Kongresu upute "snažan odgovor" na odluku Vrhovnog suda. Obama je odluku suda nazvao velikom pobjedom naftne industrije, banaka s Wall Streeta, osiguravajućih tvrtki i drugih moćnih interesa u SAD-u.

Novo pravilo briše granice između korporacijskih i pojedinačnih donacija političkim kampanjama. Njime se također ukida dio tzv. McCain-Feingold zakona o financiranju kampanja iz 2002., koji priječi korporacije i sindikate da plaćaju političke oglase u završnim danima predizborne kampanje.
No, neka važna ograničenja ostala su netaknuta. Korporacije i dalje ne mogu izravno davati novac saveznim kandidatima ili nacionalnim stranačkim odborima, prema zakonu iz 1907.

Politički komentatori opisali su odluku Vrhovnog suda kao tektonski udar na politički sustav, čiji integritet ionako podriva pretežito korporacijsko financiranje političkih kampanja.

"To će nedvojbeno pomoći republikanskim kandidatima, budući da korporacije općenito više podržavaju republikanske kandidate", ocijenila je komentatorica NPR-a Nina Totenberg.

Odluka se zasad odnosi samo na savezne izborne kampanje, i sigurno će znatno utjecati na kongresne izbore u studenome, na kojima vladajućim demokratima prijeti gubitak većine u Predstavničkom domu Kongresa i smanjenje uvjerljive većine u Senatu. (hina/metro-portal)
http://metro-portal.hr/vijesti/svijet/vrhovni-sud-ukinuo-zakon-koji-ogranicava-potrosnju-korporacija-u-kampanjama

sijem žito raste grahorica

New Report

Close