Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Goldman pada na prometu 6 puta većem od prosječnog.
Inače, počinje se ponovo pričati o mogućnosti da se Goldman delistira sa burze i ode private i to na način da sami sebe shortaju do 100$ i onda sve pokupuju i delistaju.
Ako Obamina regulativa postane zakon i postane stvarnost , onda i ova glasina o delistanju postaje realna mogućnost.

Evo što je izjavio Obama:
"My resolve to reform the system is only strengthened when I see a return to old practices at some of the very firms fighting reform. So if these folks want a fight, it’s a fight I’m ready to have."

Ne zvuči mi kao netko tko ostavlja mogućnost za pregovore

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Obama je jučer izgubio većinu u Senatu, a drugo ako će banke imati manje love manje će i posuđivati, a ako sada ne posuđuju neznam zakaj misli da će tada.
No ja sam mu zahvalan na današnjoj izjavi.

lp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Dok mi tu pričamo o nekom W oni se već tri mjeseca i više motaju na ovom nivou. Ja si mislim da to što ne probijaju 11 000 je već u neku ruku korekcija.

who dares, wins

Definitivno nije vrijeme za čekanje i zbrajanje svakodnevnih gubitaka na dionicama, nažalost mnogi prekasno shvate da su trebali prodati. Ameri su u sve dubljim minusima i dubiozama.
Teško ćemo izbjeći iste rezultate u vremenu koje je pred nama. [cry]

Od Obamine najave svi pošteni ljudi puno očekuju.
Sad je najvažnije da se ostvari zdravstvena reforma i stane na kraj američkom beskrupuloznom zdravstvenom sektoru, a nakon toga financijskom sektoru koji ponovno igra istu igru zbog koje je i nastala ova kriza. Napuhali se već poveći dionički balon i sad je jasno da to treba zaustaviti kako se kriza ne bi vratila. Ni slučajno se ne smije dozvoliti daljnji rast potemkinovih sela u SAD-u.
Bliži se kraj ere fiktivnog kapitala i napuhivanja dioničkih balona.

Od Obamine najave svi pošteni ljudi puno očekuju.
Sad je najvažnije da se ostvari zdravstvena reforma i stane na kraj američkom beskrupuloznom zdravstvenom sektoru, a nakon toga financijskom sektoru koji ponovno igra istu igru zbog koje je i nastala ova kriza. Napuhali se već poveći dionički balon i sad je jasno da to treba zaustaviti kako se kriza ne bi vratila. Ni slučajno se ne smije dozvoliti daljnji rast potemkinovih sela u SAD-u.
Bliži se kraj ere fiktivnog kapitala i napuhivanja dioničkih balona.

Tier 1 kapital u USA bankama je 8-12% za razliku od prije 2 godine kada je bio 3-4% pa me interesira s čime su NAPUHNULI dionički balon!
BTW istu ili sličnu korekciju smo imali prije objave 3Q izvješća – poslije toga samo rast:

Tier 1 kapital u USA bankama je 8-12% za razliku od prije 2 godine kada je bio 3-4% pa me interesira s čime su NAPUHNULI dionički balon!
BTW istu ili sličnu korekciju smo imali prije objave 3Q izvješća – poslije toga samo rast:

Svime po malo, a najviše od banaka i sličnih financijskih institucija koje uništavaju američki realni sektor gospodarstva stvaranjem fiktivnog kapitala bez pokrića. Tome će Obama stati na kraj.
Najvažnije je da se uvede stroga regulativa i visoki porezi za tvrtke koje potiču pupmanje dionica.

U Hrvatskoj uvijek zaostajemo za razvijenim svijetom, pa nam se sad pruža izvanredna prilika za uvođenje visokih poreznih stopa poreza na kapitalnu dobit za trgovanje dijonicama. Jedino se na taj način mogu potaknuti investicije u realni sektor. Posebno jako bi trebalo po džepu udariti one nezasitne kojima nije dovoljan ovaj rast dionica koji je ostvaren zadnjih mjeseci, nego još svakodnevno navijaju i navlače na probijanje novih razina crobexa i pumpanje balona.
Svaka čast Obami, a ima nade i za nas da se konačno raspišu prijevremeni izbori i uvedu porezi!!

Svime po malo, a najviše od banaka i sličnih financijskih institucija koje uništavaju američki realni sektor gospodarstva stvaranjem fiktivnog kapitala bez pokrića. Tome će Obama stati na kraj.
Najvažnije je da se uvede stroga regulativa i visoki porezi za tvrtke koje potiču pupmanje dionica.

U Hrvatskoj uvijek zaostajemo za razvijenim svijetom, pa nam se sad pruža izvanredna prilika za uvođenje visokih poreznih stopa poreza na kapitalnu dobit za trgovanje dijonicama. Jedino se na taj način mogu potaknuti investicije u realni sektor. Posebno jako bi trebalo po džepu udariti one nezasitne kojima nije dovoljan ovaj rast dionica koji je ostvaren zadnjih mjeseci, nego još svakodnevno navijaju i navlače na probijanje novih razina crobexa i pumpanje balona.
Svaka čast Obami, a ima nade i za nas da se konačno raspišu prijevremeni izbori i uvedu porezi!!

[/quote]

Nisu ti baš sve na broju…..

Record Cash Means S&P 500 at Half its 2007 Valuation
January 19, 2010, 07:16 PM EST

http://www.businessweek.com/news/2010-01-19/record-cash-means-s-p-500-trading-at-half-its-2007-valuation.html

loš utjecaj danas

http://seebiz.eu/hr/burze/azija-indeksi-u-najgoroj-seriji-u-pola-godine,66527.html

http://seebiz.eu/hr/burze/wall-street-obamina-najava-srusila-indekse-najostrije-u-tri-mjeseca,66524.html

Definitivno nije vrijeme za čekanje i zbrajanje svakodnevnih gubitaka na dionicama, nažalost mnogi prekasno shvate da su trebali prodati. Ameri su u sve dubljim minusima i dubiozama.
Teško ćemo izbjeći iste rezultate u vremenu koje je pred nama. [cry]

kolega samo trazis potvrdu za svoj postupak rasprodaje dionica…postupio si kako si postupio…jer si smatrao da je tebi to ispravno…u tvojim postovime se vidi nesigurnost i zato trazis podrsku forumasa….prodao si ..ok idemo dalje…netko je to kupio….ne davi nas please [huh]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Kako predviđate daljnji razvoj na burzama EU i SAD-u.

opet sve "jeftino"(bilo bi da ima keša)

http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/zlato-i-nafta-na-najnizoj-razini-ove-godine,66563.html

New Report

Close