Možda se boje ovoga….za sada karika koja nedostaje je ova zadnja po redu a koja bi mogla biti izazvana eventualnim naglim rastom cijena energenata uz uvijet da ove dvije crvene varijable ostanu okrenute u smijeru u kojem trenutno jesu. Nije da sam uvjeren da će upravo do toga doći ali ipak treba imati na umu i takav mogući rasplet događaja.
stagflaciju još od početka krize pa do sada nisu prestali propovjedati pojedini "gurui" (Soros, Rogers, a i Buffett je se boji premda ne želi tim riječima priznati).
Obično kada se tako puno ljudi slaže… ispadne suprotno – ali tko zna… možda su čak i u pravu. Naime ako FED ne uspije povući prekomjerno stvoreni novac, a gospodarstvo se ne uspije postaviti na zdrave noge – onda je očito stagflacija neizbježna. Još uvijek se svi nadamo da do toga neće doći (jer je to najgora opcija – začarani krug iz kojega teško naći izlaz). Ali razloga za brigu očito da ima. Ostaje nam nada 🙂
Nadam se da ne treba spominjati kako bi američka stagflacija djelovala na i na Zapadnu Europu a onda posljedično i na nas. "Uvezli" bismo tada ne samo inflaciju (preko nafte ako ničeg drugog) nego i dodatno produpili svoj pad GDP-a slabljenjem i izvozne potražnje i turizma – ispalo bi onda i kod nas stagflacija.
Od USA, preko EU do nas… kao kuga. Kakva ptičja, svinjska gripa – prava pandemija je stagflacija. Zato ju treba izbjeći kako god znaju i umiju!
Koji je smisao korekcije ako bi to trebalo tako biti?
Inače ovo je ono o čemu se dugo vode polemike, bar godinu dana……kako stati u kraj bankarima i bankama!
Počelo se izmjenom računoodstvenih standarda, pa onda udar TARP-a, pa ograničenje bonusa, a sada i Glass-Steagall statut….
[/quote]
mark to model :).. ozakonili prijevaru
da su ih pustili da bankrotiraju garantirano ne bi bilo bonusa
Glass-Steagall. možda se varam, no nije li to upravo ova ekipa ukinula?
[/quote]
Možda se radi samo o posljednjem upozorenju bankarima…..Ukoliko ne budu promjenili stare navade – dakle u prvi plan stavljali sebe i svoje uske interese – a zanemarivali sve oko sebe…..Onda tu nema pomoći!
Treba ih što prije dovesti u red kako bi napokon stotine i tisuće milijardi dolara novca poreznih obveznika našlo put do gospodarstva!
Ja sam za mark-to-fantasy model! [thumbsup]
To je nama naša borba dala.
Sigurno su nekaj iscenirali jer ovo sa GS nije normalno. Ja i da mogu sad tamo trgovati nebi to radio jer jednostavno imam premalo info. da bi to uspješno radio. Može mi se posrećiti jednom ali ne stalno. Tu kod nas znam skoro sve pa fulam a kak bi tek tam bilo pitaj Boga.
Koliko sam ja shvatio dobar dio profita GS-a se bazira baš na trgovanju kakvo Obama želi ograničiti..
Ako je to tako onda ovaj pad i nije toliko nevjerovatan
Iako je moguće da i nisam najbolje shvatio..
[/quote]
Ne dio, nego sav profit koji ostvaruju sve banke u US je od pumpanja dionica.
Kad bi im se to ograničilo došlo bi do potpunog raspada sistema.
Zato očekujem da se bore do zadnje kapi krvi.
Ali crknut će gamad kad tad
POstovane kolege ako moze savijet, dal da danas prodam shorteve kupljene prekjucer ili da cekam do sutra.
Moj brat Branimir me uvjerava da sutra ide push-back i da sve prodam danas prije zatvaranja a ja bi ostao do sutra.
Ako mogu savjeti tako da se ja i brat mozemo testati.
DUSKO_LOKIN /brat od Branimira cuvenog ekonomiste i tehnicara
Jedino nemrem vjerovat da danas nema ludium i rekvija.
nekako su tihi.
Nije valjda da ih ingra ili kaj već mući.
Danas je pala potvrda pucanja potpore na 1130 (jučer je low bio na 1129.xx)
Velika borba na 1115, ako i to padne jooooj neće biti dobro.
Ali vjerujem da neće pasti i da ide odbijanac, kako nije probijeno 1150 iz prve ne vjerujem da može portgano 1115 iz prve.
lp
E pa gospodo ne ide korekcija ovako na sva zvona. Korekcija će krenuti sa padanjem od po 0,xx posto pa tako jedno 2 mjeseca. Dok se mi budemo iščuđavali i sutra razvaljivali po bidu eto indijanaca na novom ATH u zadnje dvije godine. [lol]
Ameri po dobrom starom običaju malo hlade vrele glave – Obama prijeti ali nije ni on svemoguć, dakle neki kompromis će se postići.
Inače taj kompromis bi mogao korespondirati s rastom zapošljavanje, malo intenzivnijom, a predpostavke za to su ispunjene jer kvartalni rezultati su vrlo iznad očekivanja pa bi se mogao dio profita usmjeriti u plaće!
eto kažu na cnbc da nema šanse da to prođe u senatu..
kaže lik da je ovo vrhunaska prilika za kupiti fin jer su izbacili vrlo dobra izvješća a jako su dole..
samo kaj nije rekao da je to izjava Obame da kupi bankarske dionice…eto tako je to izgledalo…
POstovane kolege ako moze savijet, dal da danas prodam shorteve kupljene prekjucer ili da cekam do sutra.
Moj brat Branimir me uvjerava da sutra ide push-back i da sve prodam danas prije zatvaranja a ja bi ostao do sutra.
Ako mogu savjeti tako da se ja i brat mozemo testati.
DUSKO_LOKIN /brat od Branimira cuvenog ekonomiste i tehnicara
ma bitno je da Vi ostanete sa nama na forumu…..briga Vas za shortove
pofuk
Biti će najbolje da pričekate do preksutra