Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Utjecaj kretanja svjetskih indeksa i cijene nafte na TK Hrvatska

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa kako vrijednost američkih dionica može biti napuhana ako za istu količinu dionica možeš kupiti cca 50% manje roba?
nominalno su stagnirale ili nešto rasle ali realno dionice su u korekciji, vrijede bitno manje nego prije 10 god….

Zar sam ja nešto drugo zaključio ?

@ ostali cijenjeni forumaši

Čini se da su Ameri na dobrom putu da konačno odrade jednu poštenu korekciju, iako je nakon samo dva dana prerano govoriti o poštenoj korekciji, a ovo danas je više posljedica jačanja dolara i korigiranja cijena dionica u odnosu na dolar + Kinezi i njihova pravila igre + Obama.

http://money.cnn.com/2010/01/21/markets/markets_newyork/index.htm

Pravi bi rast američkih indeksa bio kada bi vrijednost dolara i dionica rasli istodobno. Čak bi se rastom vrijednosti dionica mogao nazvati slučaju da dolar raste, a dionice stagniraju.
Ja sam za to da se USA indexi snažno i brzo iskorigiraju kako bi što prije nastavili rasti, jer ovako svi buljimo hoće li S&P u korekciju ili neće, a osim toga je CROBEX u kakvom-takvom uzlaznom trendu i ne pokazuje značajnu želju da se korigira u istoj mjeri kao strani indexi, pa će u slučaju značajnije korekcije vani intenzitet našeg pada biti umjereniji u odnosu na globalni.

Zato neka se Ameri malo kotrljaju, živciraju i crvene, a vi neka ste mi svi živi i zdravi !

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Sigurno su nekaj iscenirali jer ovo sa GS nije normalno. Ja i da mogu sad tamo trgovati nebi to radio jer jednostavno imam premalo info. da bi to uspješno radio. Može mi se posrećiti jednom ali ne stalno. Tu kod nas znam skoro sve pa fulam a kak bi tek tam bilo pitaj Boga.

Koliko sam ja shvatio dobar dio profita GS-a se bazira baš na trgovanju kakvo Obama želi ograničiti..
Ako je to tako onda ovaj pad i nije toliko nevjerovatan
Iako je moguće da i nisam najbolje shvatio..

sijem žito raste grahorica

Sigurno su nekaj iscenirali jer ovo sa GS nije normalno. Ja i da mogu sad tamo trgovati nebi to radio jer jednostavno imam premalo info. da bi to uspješno radio. Može mi se posrećiti jednom ali ne stalno. Tu kod nas znam skoro sve pa fulam a kak bi tek tam bilo pitaj Boga.

Koliko sam ja shvatio dobar dio profita GS-a se bazira baš na trgovanju kakvo Obama želi ograničiti..
[/quote]
Jesi.
Al morat će još pure pojest Obama da zaustavi GS.

verdi*

baci pogled na male regionalne banke…sve redom 10% plus

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

[/quote]
sve što obama želi jest pročitati tekst sa telepromtera bez greške, pritom izgledati štp ozbiljnije kao da zna o čemu priča, i fino kući smotat jednu da se opusti, kako i priliči jednom američkom predsjedniku.

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Objave izvrsne rezultate, bolje od bolje očekivanog i onda kao padaju 5,5%.. Goldman stvarno sucks.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

teško da će W
eto Obama upravo očitao bukvicu bankama.
Ima da rone u 3 p.m.
Ali dugoročno to je za njihovo dobro, ali i nas svih.
lp

Slažem se, ma koji W, ovo je samo korekcija, gdje je to od trenda…

Da nisam nedavno gledao Davida Icke-a i njegovo mišljenje o Obami sada bi rekao da tako i treba postupiti prema bankarima, pogotovo GS i ostalim najvećim američkim bankama. Ovako, više čovjek u ništa ne može biti siguran, tko tu koga šiša…

Southwest Airlines profitabilan.
37. godinu zaredom.
Koji carevi, Goldman među avionima.

kome li će ga Ameri sada uvaliti, samo ae pitam
ali brzo ćemo saznati, to rade stalno

Ja sam za to da se USA indexi snažno i brzo iskorigiraju kako bi što prije nastavili rasti…

Koji je smisao korekcije ako bi to trebalo tako biti?
Inače ovo je ono o čemu se dugo vode polemike, bar godinu dana……kako stati u kraj bankarima i bankama!
Počelo se izmjenom računoodstvenih standarda, pa onda udar TARP-a, pa ograničenje bonusa, a sada i Glass-Steagall statut….

Ja sam za to da se USA indexi snažno i brzo iskorigiraju kako bi što prije nastavili rasti…

Inače ovo je ono o čemu se dugo vode polemike, bar godinu dana……kako stati u kraj bankarima i bankama!
Počelo se izmjenom računoodstvenih standarda, pa onda udar TARP-a, pa ograničenje bonusa, a sada i Glass-Steagall statut….

[/quote]
mark to model :).. ozakonili prijevaru
da su ih pustili da bankrotiraju garantirano ne bi bilo bonusa
Glass-Steagall. možda se varam, no nije li to upravo ova ekipa ukinula?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Otresanje ocvalih cvijetova, suhog lišća, zakržljalih pupova i bolesnih plodova radi rasta i razvoja zdravih i sočnih plodova. [proud]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close